Γ. ΦΙΛΗΣ : ΈΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

 Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και διδάκτορας γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης, σε μια καταιγιστική παράθεση των απόψεων του , υποστηρίζει ότι η μεγάλη σύγκρουση των μεγάλων παικτών ισχύος οδηγεί σε ριζική αναθεώρηση μέσω της στρατιωτικής κατά βάση ισχύος , όλη την μεταπολεμική γεωπολιτική τάξη πραγμάτων , ρευστοποιώντας πεδία πολύ ευρύτερα από την Ουκρανία.

Εξηγεί γιατί η Ανατολική  Μεσόγειος είναι σημείο μείζονος σημασίας, αναλύει το ρόλο και τις επιδιώξεις της Τουρκίας, την στάση χωρών  όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία, αλλά και το ρόλο της Ρωσίας , ενώ αναφέρεται στην έλλειψη αντίληψης του ελληνικού πολιτικού συστήματος, για τα όρια των συμμαχιών και του εθνικού συμφέροντος μέσα από αυτές.

Ο κ . Φίλης υπήρξε αιχμηρός σε ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, από την Κύπρο και το Αιγαίο , μέχρι τα Βαλκάνια, υπογραμμίζοντας ότι το Ελληνικό πολιτικό σύστημα σε ένα ακραίο παραλογισμό, λειτουργεί με επικοινωνιακούς όρους  ημερησίας αναφοράς και τοποθέτησης στις εξελίξεις, χωρίς αν υπολογίζει στρατηγικά τις εξελίξεις σε ένα βάθος χρόνου και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τον Ελληνισμό.

loading...