ΤΙ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΤΗΣ “ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ” ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ…

Γράφει ο Todd Hayen
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Σταματήστε το πάρτι, φίλοι μου, δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία, και αυτή κάνει μόνο ένα διάλειμμα.

Έχω γράψει αρκετές φορές για αυτή την πρόωρη ευφορία, προειδοποιώντας ότι πραγματικά δεν έχουμε κερδίσει τίποτα, ούτε καν μια μάχη, μέχρι να πέσουν κάποια κεφάλια. 

Και δεν υπάρχουν κεφάλια που να κυλούν. Ούτε καν ένας φευγαλέος αποδιοπομπαίος τράγος που να έχει καταστρέψει την καριέρα του εξαιτίας όλων των κατηγοριών που του ρίχνουν.

Στην αρχή νόμιζα ότι ο Fauci θα έπαιρνε αυτή την τιμή με τη μυστηριώδη εξαφάνισή του ως προάγγελο της δημόσιας πτώσης του. Αλλά έκανα λάθος. 

Το μόνο που κάνει είναι να φύγει κάπου ιδιωτικά για να γλείψει τις πληγές του, αν υποθέσουμε ότι θεωρεί τον εαυτό του τραυματισμένο, πράγμα που μάλλον αμφιβάλλω.

Όχι, δεν κερδίσαμε καμία μάχη, ούτε καν μια αψιμαχία. Ο εχθρός απλά υποχώρησε λίγο. Ξυπνήσαμε ένα πρωί και είχαν φύγει. Ο λόφος για τον οποίο υποτίθεται ότι πολεμούσαμε ήταν δικός μας.

Ο λόφος ήταν δικός μας. Δεν φαίνεται ότι και οι δύο πλευρές πολεμούσαν για τον ίδιο λόφο.

Τι συνέβη λοιπόν; Ξέρω ότι κάνω κήρυγμα στη χορωδία εδώ. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια πολύ καλή ιδέα για το τι συνέβη. Το επεισόδιο Ουκρανίας/Ρωσίας καθιστά σαφή την κλιμάκωση που έχει επιτύχει ο Covid πάνω στον πληθυσμό του κόσμου.

Ξαφνικά όλη η εστίαση μετατοπίστηκε, ξαφνικά ένας νέος εχθρός ήταν ορατός, όπως και οι εχθροί του παρελθόντος – τουλάχιστον ένας εχθρός που μπορούσαμε να δούμε. Ήταν πραγματικά αρκετά εκπληκτικό το πόσο γρήγορα όλες οι φωτογραφίες προφίλ στο Facebook άλλαξαν από το “Εμβολιάστηκα!” στη γαλαζοκίτρινη σημαία της Ουκρανίας.

Καθώς στεκόμαστε στον έρημο λόφο μας στο Covid , ανεμίζοντας τη δική μας σημαία και θέλοντας ο εχθρός να αναγνωρίσει τουλάχιστον πόσο έξυπνοι ήμασταν που καταλάβαμε τα ψέματα και τις υπεκφυγές τους, αναρωτιόμαστε πού έχουν πάει όλοι. “Ναι!!!” φωνάζουμε, “νικήσαμε!!!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...