Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΗ… ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ…

Γράφει ο Iain Davis, 
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η λέξη “δημοκρατία” (δημοκρατία) προέρχεται από το “δήμος” (λαός) και το “κράτος” (εξουσία). Σε κυριολεκτική μετάφραση σημαίνει “λαϊκή

εξουσία”. 

Είναι το καλύτερο μοντέλο διακυβέρνησης που έχει επινοηθεί ποτέ. Γι’ αυτό είναι κρίμα που κανένας ζωντανός άνθρωπος στη Γη δεν ζει σε δημοκρατία.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είναι η δημοκρατία. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να εξαπατηθούν και να πιστέψουν ότι η λεγόμενη “αντιπροσωπευτική δημοκρατία” είναι δημοκρατία. 

Λένε στους ψηφοφόρους ότι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία τους επιτρέπει να ασκούν “δημοκρατική εποπτεία” και ότι αυτό έχει σχέση με τη δημοκρατία. Τι εξαπάτηση – και ίσως σκόπιμη.

Η αντιπροσωπευτική δημοκρατία όχι μόνο είναι αντιδημοκρατική, αλλά οι κανόνες της αγνοούνται ούτως ή άλλως από τις κυβερνήσεις. 

Πράγματι, δεν υπάρχει δημοκρατία σε κανένα έθνος. Οι κυβερνήσεις, που βασίζονται στην ιδέα ότι οι αντιπρόσωποι είναι εξουσιοδοτημένοι να θεσπίζουν νόμους, δεν είναι δημοκρατίες.

Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα προβλήματα που ενυπάρχουν στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και θα διερευνήσουμε ποια θα μπορούσε να είναι η καλύτερη δυνατή θεραπεία: η πραγματική δημοκρατία.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...