Ελλείψεις Τροφίμων Σε Έξι Μήνες – Οι Παγκοσμιοποιητές Μας Λένε Τι Θα Συμβεί Στη Συνέχεια.

Από τον Μπράντον Σμιθ.

Στα μέσα του 2007 η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (η κεντρική τράπεζα των κεντρικών τραπεζών) εξέδωσε μια δήλωση που προέβλεπε μια επικείμενη “Μεγάλη Ύφεση” που θα προκαλούνταν από την κατάρρευση της πιστωτικής αγοράς. Την ίδια χρονιά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημοσίευσε επίσης προειδοποιήσεις για τα “προβλήματα των στεγαστικών δανείων” που θα οδηγούσαν σε ευρύτερες οικονομικές διαμάχες. Άρχισα να γράφω εναλλακτικές οικονομικές αναλύσεις μόλις ένα χρόνο νωρίτερα, το 2006, και αμέσως σκέφτηκα ότι ήταν παράξενο το γεγονός ότι αυτά τα τεράστια παγκοσμιοποιητικά ιδρύματα με την εκτεταμένη επιρροή στον οικονομικό κόσμο άρχισαν ξαφνικά να ακούγονται πολύ σαν εκείνους από εμάς στο κίνημα της ελευθερίας.

Αυτό συνέβη πριν από 16 χρόνια, οπότε πολλοί άνθρωποι που διαβάζουν αυτό το κείμενο μπορεί να μην το

θυμούνται καν, αλλά το 2007 τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης είχαν ήδη προειδοποιήσει για ένα επικείμενο

αποπληθωριστικό κραχ στις αμερικανικές αγορές και την αγορά κατοικίας εδώ και αρκετό καιρό. Και, όπως

ήταν φυσικό, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης ήταν πάντα εκεί για να αρνηθούν όλες τις ανησυχίες μας ως

“καταστροφολογία” και “θεωρία συνωμοσίας”. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα οι πρώτες εταιρείες που

είχαν κατακλυστεί από παράγωγα άρχισαν να ανακοινώνουν ότι βρίσκονταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας

και τα πάντα κατέρρευσαν.

Η αντίδραση των μέσων ενημέρωσης; Έκαναν δύο πολύ παράξενους ισχυρισμούς ταυτόχρονα: “Κανείς δεν μπορούσε να το προβλέψει” και “Το περιμέναμε από χιλιόμετρα μακριά”. Οι mainstream δημοσιογράφοι έσπευσαν να τοποθετηθούν ως οι μάντεις της ημέρας, σαν να έλεγαν από την αρχή ότι το κραχ ήταν επικείμενο, ωστόσο, υπήρχαν μόνο μια χούφτα άνθρωποι που το είχαν προβλέψει και κανένας από αυτούς δεν ήταν στα ΜΜΕ. Αγνοήθηκε επίσης το γεγονός ότι η BIS και το ΔΝΤ είχαν δημοσιεύσει τις δικές τους “προβλέψεις” πολύ πριν από το κραχ- τα ΜΜΕ προσποιήθηκαν ότι δεν υπήρχαν.

Στα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούμε τις δηλώσεις και τις ανοιχτές παραδοχές των παγκοσμιοποιητών ΠΟΛΥ προσεκτικά, επειδή δεν είναι στη δουλειά της ανάλυσης απειλών- μάλλον, είναι στη δουλειά της σύνθεσης απειλών. Δηλαδή, αν κάτι πάει πολύ στραβά στον κόσμο οικονομικά, οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι ελίτ του χρήματος με τις φιλοδοξίες μιας ενιαίας κεντρικής οικονομικής εξουσίας για τον κόσμο βρίσκονται ΠΑΝΤΑ να έχουν βάλει το χεράκι τους σε αυτή την καταστροφή.

Για κάποιο λόγο, τους αρέσει να μας λένε τι πρόκειται να κάνουν πριν το κάνουν.

Η ιδέα ότι οι παγκοσμιοποιητές δημιουργούν τεχνητά γεγονότα οικονομικής κατάρρευσης θα επικριθεί βέβαια ως “θεωρία συνωμοσίας”, αλλά είναι ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ γεγονός. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πραγματικότητα του εσκεμμένου οικονομικού σαμποτάζ και την ιδεολογία των παγκοσμιοποιητών περί “τάξης μέσα από το χάος”, διαβάστε τα άρθρα μου “Η Fed μια συνεδρίαση μακριά από τη δημιουργία μιας καταβόθρας της Ημέρας της Κρίσης” και “Τι είναι η Μεγάλη Επαναφορά και τι πραγματικά θέλουν οι παγκοσμιοποιητές;”.

Η ατζέντα της Μεγάλης Επαναφοράς που πρότεινε ο επικεφαλής του WEF Klaus Schwab είναι μόνο ένα παράδειγμα από τις πολλές συζητήσεις που κρύβουν σε κοινή θέα οι παγκοσμιοποιητές σχετικά με τα σχέδιά τους να χρησιμοποιήσουν την οικονομική και κοινωνική παρακμή ως “ευκαιρία” για να εγκαθιδρύσουν γρήγορα ένα νέο παγκόσμιο σύστημα βασισμένο στον σοσιαλισμό και την τεχνοκρατία.

Το πρωταρχικό πρόβλημα με τη διάκριση του τι σχεδιάζουν οι παγκοσμιοποιητές δεν είναι η αποκάλυψη μυστικών σχεδίων – Τείνουν να συζητούν ανοιχτά τα σχέδιά τους, αν ξέρεις πού να ψάξεις. Όχι, το πρόβλημα έγκειται στο να διαχωρίσουμε τις παραδοχές από την παραπληροφόρηση, τα ψέματα από την αλήθεια. Αυτό απαιτεί την αντιστοίχιση των λευκών βιβλίων και των δηλώσεων των παγκοσμιοποιητών με τα γεγονότα και τις αποδείξεις που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο. Ας δούμε συγκεκριμένα το πρόβλημα της έλλειψης τροφίμων με λεπτομέρεια…

Ελλείψεις τροφίμων σε έξι μήνες

Πριν από μια εβδομάδα υπήρξε ένας χείμαρρος δελτίων τύπου από παγκόσμια ιδρύματα που όλα ανέφεραν την ίδια ακριβώς ανησυχία: Έλλειψη τροφίμων μέσα στους επόμενους 3 έως 6 μήνες. Οι δηλώσεις αυτές ευθυγραμμίζονται πολύ στενά με τις δικές μου εκτιμήσεις, καθώς προειδοποιώ τακτικά για τους επικείμενους κινδύνους του πληθωρισμού που οδηγεί σε δελτίο τροφίμων και διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Το ΔΝΤ, η BIS, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο ΟΗΕ, το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η Τράπεζα της Αμερικής και ακόμη και ο ίδιος ο Μπάιντεν προβλέπουν μια μεγάλη επισιτιστική κρίση στο εγγύς μέλλον, και δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικές αυτών των ίδιων των ιδρυμάτων και οι ενέργειες των πολιτικών μαριονετών που συνεργάζονται μαζί τους προκαλούν την κρίση που προβλέπουν τώρα. Δηλαδή, είναι εύκολο να προβλέψεις μια καταστροφή όταν εσύ την έχεις δημιουργήσει.

Ο ισχυρισμός είναι ότι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η πρωταρχική αιτία, αλλά αυτό αποτελεί αντιπερισπασμό από το πραγματικό ζήτημα. Ναι, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα οδηγήσουν τελικά σε μείωση της προσφοράς τροφίμων, αλλά οι παγκοσμιοποιητές και τα μέσα ενημέρωσης αγνοούν σκόπιμα τη μεγαλύτερη απειλή, η οποία είναι η υποτίμηση του νομίσματος και ο πληθωρισμός των τιμών που δημιουργείται από τις κεντρικές τράπεζες που αντλούν δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια σε πακέτα τόνωσης για να στηρίξουν τους “πολύ μεγάλους για να αποτύχουν” εταιρικούς εταίρους.

Μόνο το 2020, η Fed δημιούργησε πάνω από 6 τρισεκατομμύρια δολάρια από το τίποτα και τα έριξε στην οικονομία μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας των βορείων χωρών. Προσθέστε αυτό στα πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια που έχει τυπώσει η Fed από το πιστωτικό κραχ του 2008 – Ήταν ένα ασταμάτητο πάρτι καταστροφής δολαρίων και τώρα το κοινό αρχίζει να αισθάνεται τις συνέπειες. Ευτυχώς για τους κεντρικούς τραπεζίτες που χτύπησε το covid και η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, γιατί τώρα μπορούν να μεταθέσουν όλη την ευθύνη για την πληθωριστική καταστροφή που σχεδίασαν στην πανδημία και στον Πούτιν.

Ο πληθωρισμός έφτασε σε υψηλά 40 ετών στις ΗΠΑ πολύ πριν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά ας εξετάσουμε τις επιπτώσεις αυτού του πολέμου και πώς επηρεάζει την προμήθεια τροφίμων.

Η ρωσική εισβολή σίγουρα διαταράσσει την ουκρανική παραγωγή σιτηρών, η οποία αποτελεί περίπου το 11% της συνολικής παγκόσμιας αγοράς σιταριού. Η Ρωσία διατηρεί επίσης ένα μερίδιο 17% και μαζί αυτά τα δύο έθνη τροφοδοτούν ένα μεγάλο μέρος των χωρών του τρίτου κόσμου και τμήματα της Ευρώπης με το 30% των εξαγωγών σιταριού και κριθαριού, το 19% των εξαγωγών καλαμποκιού, το 23% των εξαγωγών κανόλα και το 78% των εξαγωγών ηλίανθου.

Ωστόσο, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας αποτελούν πρόβλημα πολύ πέρα από την Ουκρανία, καθώς η Ρωσία παράγει επίσης περίπου το 20% της παγκόσμιας αμμωνίας και το 20% των παγκόσμιων προμηθειών ποτάσας. Αυτά είναι βασικά συστατικά των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στη μεγάλης κλίμακας βιομηχανική γεωργία. Οι αγρότες εκτιμούν μια συνολική αύξηση των τιμών κατά περίπου 10% στις αγορές τροφίμων, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ συντηρητικό. Βλέπω ήδη συνολικές αυξήσεις των τιμών τουλάχιστον 20% σε σχέση με πριν από έξι μήνες και αναμένω να υπάρξουν άλλες 30% αυξήσεις τιμών πριν από το τέλος του έτους. Με άλλα λόγια, βλέπουμε 50% σε μέσες αυξήσεις το 2022.

Τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και τον ΔΤΚ δεν μπορούν να είναι αξιόπιστα. Διπλασιάστε ό,τι αριθμούς δίνουν και θα είστε πολύ πιο κοντά στην αλήθεια. Το ποσοστό πληθωρισμού που χρησιμοποιεί το Shadowstats.com, το οποίο υπολογίζεται με μεθόδους που κάποτε εφάρμοζε η κυβέρνηση των ΗΠΑ τη δεκαετία του 1980, προτού “προσαρμόσει” τα μοντέλα της για να αποκρύψει τα δεδομένα, υποστηρίζει τη θέση μου μέχρι στιγμής.

Η προσδοκία μεταξύ των Αμερικανών ειδικών της γεωργίας είναι ότι η Κίνα θα καλύψει το κενό όπου εξαφανίζονται οι ρωσικές προμήθειες, αλλά είναι λάθος να κάνουμε αυτή την υπόθεση.
Κάτι περίεργο συμβαίνει στην Κίνα

Η καταστολή της Κίνας για τις μολύνσεις από κολοβακτηρίδια έχει φτάσει σε τόσο παράξενα επίπεδα που πρέπει να θέσω το ερώτημα: ή κρύβουν κάτι άλλο;

Το ποσοστό θνησιμότητας από covid στην Κίνα είναι αδύνατο να υπολογιστεί με ακρίβεια, επειδή ποτέ δεν έχουν δημοσιεύσει κατάλληλα στοιχεία που να μπορούν να επιβεβαιωθούν. Ωστόσο, σχεδόν παντού αλλού στον κόσμο βλέπουμε ένα μέσο ποσοστό θνησιμότητας λόγω μόλυνσης 0,27% για τον ιό covid- που σημαίνει ότι πάνω από το 99,7% των ανθρώπων στον κόσμο κατά μέσο όρο δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα όσον αφορά το θάνατο από τον ιό. Αλλά στην Κίνα, το ΚΚΚ ενεργεί σαν να αντιμετωπίζει τη Μαύρη Πανούκλα. Γιατί;

Τα λουκέτα έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις τροφίμων σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν επιβαρυνθεί και η παραγωγή παραμένει κλειστή σε πολλές περιπτώσεις. Η ιστορία για την οποία πολλοί δυτικοί δεν ακούνε πολλά, όμως, είναι το γεγονός ότι οι κινεζικές εξαγωγές έχουν ουσιαστικά παγώσει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γι’ αυτό νομίζω ότι χρειάζεται έμφαση – Πάνω από 1 στα 5 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ έχουν πλέον καθυστερήσει στα κινεζικά λιμάνια λόγω του αποκλεισμού των κινεζικών πλοίων. Αυτό είναι απίστευτο.

Γιατί η Κίνα να το κάνει αυτό για έναν ιό που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι επικίνδυνος για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων; Γιατί να θεσπίσει το χειρότερο μέχρι στιγμής λουκέτο στη χώρα και να λιμοκτονήσει τον ίδιο της το λαό, όταν η πλειοψηφία των δυτικών κυβερνήσεων έχουν πλέον εγκαταλείψει την κινδυνολογία τους για την πανδημία και την ατζέντα των αναγκαστικών εμβολιασμών;

Θα πρότεινα την πιθανότητα ότι η Κίνα μπορεί ήδη να συμμετέχει σε έναν οικονομικό πόλεμο που πολλοί Αμερικανοί και Ευρωπαίοι δεν αντιλαμβάνονται καν ότι διεξάγεται. Αυτό μπορεί να είναι μια δοκιμασία βήτα για το κλείσιμο των εξαγωγών προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, ή είναι ένα σταδιακό κλείσιμο που έχει σκοπό να γίνει μόνιμο. Η συμφόρηση στο εμπόριο μπορεί επίσης να είναι προάγγελος μιας κινεζικής εισβολής στην Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν είναι στην πραγματικότητα περισσότερο εξαρτημένη και συνυφασμένη με την οικονομία της Κίνας απ’ ό,τι πολλοί γνωρίζουν. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των εξαγωγών της Ταϊβάν και οι εξαγωγές αυτές αντιπροσωπεύουν το 10% του ΑΕΠ της Ταϊβάν. Η Ταϊβάν έχει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρηματίες που ταξιδεύουν τακτικά στην Κίνα για να εργαστούν, ένας άλλος οικονομικός παράγοντας που τώρα επιβαρύνεται από τα λουκέτα. Επιπλέον, η Ταϊβάν έχει πολλές εταιρείες που λειτουργούν τα εργοστάσιά τους στην ηπειρωτική Κίνα, τα οποία θα μπορούσαν να κλείσουν λόγω των σοβιετικών λουκέτων.

Το μόνο που λέω είναι ότι, αν ήμουν η Κίνα και σχεδίαζα να εισβάλω στην Ταϊβάν στο εγγύς μέλλον, θα μπορούσα να σκεφτώ να χρησιμοποιήσω το covid ως κάλυψη για να βλάψω πρώτα την οικονομία τους και να διαταράξω το εξαγωγικό τους μοντέλο. Οι κομμουνιστές βλέπουν τον πληθυσμό ως χρησιμότητα που μπορεί να θυσιαστεί αν χρειαστεί, και η Κίνα είναι απολύτως πρόθυμη να προκαλέσει βραχυπρόθεσμα δεινά στο λαό της αν αυτό σημαίνει μακροπρόθεσμα κέρδη για το κόμμα. Πέραν αυτού, αν επρόκειτο να εμπλακώ σε οικονομικό πόλεμο με τη Δύση κρυφά, ποιος καλύτερος τρόπος από το να δεσμεύσω το 20% των παγκόσμιων φορτηγών πλοίων και να διαταράξω τις αλυσίδες εφοδιασμού στο όνομα της προστασίας της χώρας από μια “πανδημία”;

Το συμπέρασμα; Μην βασίζεστε στην Κίνα για να καλύψετε τις εξαγωγικές ανάγκες σε συστατικά λιπασμάτων ή οτιδήποτε άλλο, καθώς συνεχίζονται οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Πληθωρισμός vs. Προσφορά vs. Έλεγχος

Δεν είναι μόνο οι παγκοσμιοποιημένες οργανώσεις που μιλούν για επερχόμενες ελλείψεις τροφίμων- ο διευθύνων σύμβουλος της διεθνούς εταιρείας τροφίμων Goya προειδοποίησε επίσης πρόσφατα ότι βρισκόμαστε στο χείλος μιας επισιτιστικής κρίσης. Όπως έχω σημειώσει στο παρελθόν, ο πληθωρισμός οδηγεί σε κυβερνητικούς ελέγχους τιμών, οι έλεγχοι τιμών οδηγούν σε έλλειψη κινήτρων παραγωγής (κέρδη), η έλλειψη κερδών οδηγεί σε απώλεια παραγωγής, η απώλεια παραγωγής οδηγεί σε ελλείψεις, και οι ελλείψεις οδηγούν σε κυβερνητικά δελτία (έλεγχος όλων των μεγάλων πηγών τροφίμων).

Όπως έχουμε δει σχεδόν σε κάθε αυταρχικό καθεστώς στη σύγχρονη ιστορία, ο έλεγχος της προσφοράς τροφίμων είναι το κλειδί για τον έλεγχο του πληθυσμού. Ξεπερνιέται ως στρατηγικό μέλημα μόνο από τον έλεγχο της ενέργειας (για την οποία επίσης θα δούμε ελλείψεις σύντομα, καθώς η Ευρώπη θα επιβάλει κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο και θα αρχίσει να καταναλώνει τις προμήθειες από άλλους εξαγωγείς). Το ζήτημα των τροφίμων είναι πιο κοντά στο σπίτι μας, επειδή μπορούμε να δούμε τις επιπτώσεις άμεσα στο πορτοφόλι μας και στις οικογένειές μας. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για πολλούς γονείς από την προοπτική να πεινάσουν τα παιδιά τους.

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αγνοούν για άλλη μια φορά κάθε πιθανή οικονομική απειλή, συγκεκριμένα αρνούνται την έννοια της έλλειψης τροφίμων ως κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί. Εγώ λέω, γιατί να ακούτε μια ομάδα ανθρώπων που κάνει πάντα λάθος σε τέτοιου είδους γεγονότα; Αν μη τι άλλο, θα έπαιρνα τουλάχιστον σοβαρά υπόψη μου τα λόγια των παγκοσμιοποιητών όταν πρόκειται για οικονομική κατάρρευση- άλλωστε αυτοί επωφελούνται περισσότερο από τέτοιες καταστροφές και έχουν επίσης τη μεγαλύτερη επιρροή όταν πρόκειται για την πρόκληση κρίσεων.

Η ετοιμότητα σήμερα δεν κοστίζει τίποτα αύριο. Η έλλειψη ετοιμότητας σήμερα κοστίζει ΟΛΑ αύριο. Η επιλογή για όποιον έχει μυαλό είναι απλή – Προετοιμαστείτε για το τέλος της προσιτής και εύκολα διαθέσιμης τροφής πριν τελειώσει αυτό το έτος.
alt-market.us
corfiatiko

loading...