ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ

 




Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης *  

Κύριοι Βουλευτές,

Ως γνωστόν όλη η Ελληνική κοινωνία και η Ελληνική οικονομία, έχουν  οδηγηθεί σε τραγικό αδιέξοδο. Καλούμενες να πληρώσουν λογαριασμούς ηλεκτρικού διπλάσιας ή  και πολλαπλάσιας τιμής από ό,τι πλήρωναν ως τώρα.

Και ο λόγος ο πασίγνωστος είναι το ότι η τιμή χρέωσης από όλους τους παρόχους είναι η αντίστοιχη τιμή του κόστους παραγωγής του ακριβότερου παραγωγού. Και όχι η μέση σταθμική τιμή όλων. Έτσι αντί ο κ. Μητσοτάκης  να εντρυφήσει σ’ αυτό το πρόβλημα και να το επιλύσει.

Α. Πήγε στη Ρεβυθούσα για να κάνει σόου ότι φροντίζει για μας.

Β. Ως γνωστόν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίζει  GIA OLA. ‘

Έτσι  από δηλώσεις  του εξάγεται ότι θα επιχορηγήσει  το κόστος του φυσικού αερίου που καταναλώνουν οι παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος .

Δηλαδή αφού τα λεφτά του προϋπολογισμού, όσα δεν ληστεύει η κατοχή, ανήκουν στον Ελληνικό λαό, πάλιν ο Ελληνικός λαός στα μουλωχτά τώρα, θα πληρώνει αενάως το ακριβό ρεύμα. Χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο λαός με την «ξύπνια» θρασύτατη λύση του Κυριάκου

Επειδή ο ουσία πρωθυπουργεύων κατα παλαιάν δήλωσήν του (αστειευόμενος ίσως) κ. Σκέρτσος,  δεν πρότεινε κάποιαν ορθή λύση, την  επαναλαμβάνω και του προτείνω (με δωρεάν τα πνευματικά δικαιώματα)  την εξής μόνιμη λύση με την οποία ουσιαστικά θα έχουμε μία εταιρία παραγωγής με πολλούς παρόχους.

Με την πρόταση αυτήν (ως βασική σκέψη προφανώς),   αντί ως τώρα γίνεται  να αποκλείεται η ζημία οποιουδήποτε τώρα θα μοιράζονται δίκαια απλώς τα κέρδη. Πρέπει τότε  να γίνουν άμεσα:

1  Να ιδρυθεί εταιρία με μετόχους τις υπάρχουσες εταιρίες και αναλογία μετοχών κατ αρχήν τη δυνατότητα εκάστης σε ισχύ GW ηλεκτρικής ενέργειας.

2  Τα συνολικά τότε κέρδη  όλων,  να διαμοιράζονται αφ ενός σύμφωνα με το ποσοστό των μετοχών τους και αφ’ ετέρου σύμφωνα με την ποσότητα της ενέργειας που έδωσαν στο σύστημα.

Δρ. Ευριπίδης Μπίλλης

loading...