Η Ελλάδα δυστυχώς ενεπλάκη ενεργότερα από άλλους στον πόλεμο…





 Θανάσης Αυγερινός *

Δεν είναι βέβαια η 1η σύρραξη στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο, όπως παπατζίδικα μας είπαν, αλλά είναι ο 1ος μεγάλος & ο ακήρυχτος 1ος proxy (υβριδικός) παγκόσμιος. Πολεμά όλο το #ΝΑΤΟ τη #Russia στο έδαφος τής “εγώ δεν ήξερα” #Ukraine, ως τώρα & όχι 100%, γιατί οβίδες πέφτουν πλέον & σε ρωσικό έδαφος, ενώ & το έδαφος της #Poland είναι ενεργά & ευθέως εμπλεκόμενο, το δε της #Belarus ίσως ανομολόγητα, με επίσημες διαψεύσεις από την ηγεσία της. Πολλές ευχές να μην εξελιχθεί σε Γ’ Παγκόσμιο, γιατί εκεί δεν έχει “εγώ δεν ήξερα”, “δεν κατάλαβα Είναι ταυτόχρονα ένας ακόμη εμφύλιος μεταξύ Σλάβων, ένας ακόμη ρωσοπολωνικός για την επιρροή επί των ουκρανικών εδαφών & ένας ρωσοβρετανικός για τον έλεγχο του Εύξεινου Πόντου.

Επειδή ένας προβεβλημένος κάφρος είπε ότι τελείωσε η Ιστορία, δεν χρειάζεται να “τσιμπάμε” κιόλας Η Ιστορία, ο χρόνος & ο νικητής φυσικά είναι που θα βάλουν τη σφραγίδα στο πώς θα λήξει η σημερινή φάση του Ουκρανικού, που διαρκεί, αν όχι αιώνες, τουλάχιστον από τη διάλυση της #USSR (1991) & τον εμφύλιο του 2014, που άρχισε με επίθεση του στρατού του #Kiev στο #Donbass.

Όποιος δεν συμπεριλαμβάνει (αγνοεί ή αποκρύπτει) αυτά τα πασιφανή στην προσέγγισή του, είναι ή άσχετος ή ύποπτα μονομερής ή επιλεκτικά ευαίσθητος, γιατί βέβαια οι αιματοχυσίες δεν αρχίζουν και δεν σταματούν με (υποκριτικές ή ειλικρινείς) εκκλήσεις ή πολύ περισσότερο κυρώσεις

Η Ελλάδα δυστυχώς ενεπλάκη ενεργότερα από άλλους στον πόλεμο, ίσως χωρίς πλήρη συνείδηση, ενθαρρύνοντας την “ιδεολογική” προετοιμασία του με το (μη αναγνωρισμένο ακόμη από τους περισσότερους ορθόδοξους) αυτοκέφαλο, με τα όπλα & τις βαριές δηλώσεις. Η φρόνηση πήγε περίπατο Εύχομαι από τη γη του ιστορικού #Donbass, συνομιλώντας με πολλές δεκάδες ομογενείς μας της Αζοφικής, που λένε κατά κανόνα ό,τι και όλοι οι εδώ ταλαιπωρημένοι από τον ουκρανικό εθνικισμό Ρώσοι & ρωσόφωνοι, να συμφωνηθεί το ταχύτερο ειρήνη & οι νέες ισορροπίες.

https://tourkikanea.gr/

loading...