ΑΚΚΕΛ: Η Γερμανία πότε θα πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου που χρωστάει και μιλάει για την Ρωσία;

Με αφορμή τις δηλώσεις της υπουργού εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ της Γερμανίας ότι «Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τα “εγκλήματα πολέμου” στην Μπούτσα με την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων», ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Γερμανία πότε θα πληρώσει τα χρέη της προς την Ελλάδα και άλλες χώρες από τον Β’ Π.Π. για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε; Πότε θα πληρώσει το δια της βίας κατοχικό δάνειο που πήρε από την Ελλάδα; Αντί οι Γερμανοί που διέπραξαν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας κατά την διάρκεια του Β’ Π.Π. να σιωπούν ως λοποδύτες που δεν θέλουν να πληρώσουν, ζητάνε και τα ρέστα στηρίζοντας τους νεοναζί του Κιέβου;

Δείτε τι καταστροφές προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα και πόσα μας χρωστάνε :

■ Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής έκαψαν ολοσχερώς πάνω από 100 πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα.

■ Εκτέλεσαν 56.225 αθώους πολίτες.

■ Πήραν ομήρους πάνω από 105.000 ανθρώπους, οι οποίοι κατέληξαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρεματόρια. Ελάχιστοι εξ αυτών επέζησαν.

■ Προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε 1.770 χωριά.

■ Πυρπόλησαν πάνω από 400.000 σπίτια.

■ Κατέστρεψαν το 70% των λιμενικών εγκαταστάσεων, το μεγαλύτερο μέρος του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου και το σύνολο των σιδηροδρομικών γεφυρών και τούνελ.

■ Βύθισαν το 75% του ελληνικού εμπορικού στόλου.

■ Άρπαξαν το 80% των μέσων μεταφοράς και το 51% των δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

■ Οι μισές ελληνικές οικογένειες είχαν θύματα.

■ Το 10% του συνολικού πληθυσμού υπέστη αναπηρία.

■ Το 75% των παιδιών προσβλήθηκε από ασθένειες, οι οποίες τα ταλαιπώρησαν και μετά την απελευθέρωση.

■ Οι συνολικές απώλειες λόγω των εκτελέσεων, της πείνας, των ασθενειών και της υπογεννητικότητας κατά τη διάρκεια της Κατοχής έχουν υπολογιστεί σε 1.106.000 ανθρώπους, ή στο 13,5% του ελληνικού πληθυσμού. Είναι το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Ευρώπη.
■ Υπολογίζεται ότι από τη λεηλασία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και από παράνομες ανασκαφές οι κατακτητές μετέφεραν στη Γερμανία 8.500 αρχαιολογικούς θησαυρούς. Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ το Βερολίνο ζητάει από τη Μόσχα να επιστρέψει τα έργα τέχνης που άρπαξε ο Κόκκινος Στρατός το 1945, αρνείται να συζητήσει την επιστροφή στην Ελλάδα των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Για το κατοχικό δάνειο η Τράπεζα Ελλάδος έχει πιστοποιήσει το ποσόν 228 εκατ. δολάρια του 1944, στο οποίο συμφωνούν και πολλοί άλλοι μελετητές. Μόνο αυτό αντιστοιχεί σήμερα σε 13 δισ. ευρώ, και φυσικά θα αυξηθεί εάν εντοπιστούν και άλλες εκταμιεύσεις. Αν τώρα κανείς συμπεριλάβει μια πιο εύλογη αποζημίωση στα αναγνωρισμένα θύματα με τις πρακτικές που ακολουθούν οι διεθνείς οργανισμοί, το ποσό ανέρχεται σε 54 δισ. ευρώ. Για τις άλλες αποζημιώσεις και επανορθώσεις τα οφειλόμενα γίνονται τριψήφια δισεκατομμύρια. Εάν το δάνειο είχε συναφθεί σε μακροχρόνια αμερικανικά ομόλογα του 1944. Ετσι κάθε εκατομμύριο δολάρια της εποχής εκείνης ισοδυναμεί με 55 εκατ. ευρώ σήμερα. Είναι μια μέθοδος που κανείς διεθνής οργανισμός δεν μπορεί να αμφισβητήσει γιατί είναι αμερόληπτη ως προς τα δύο εθνικά νομίσματα της εποχής εκείνης.

Ας πληρώσει πρώτα η Γερμανία τα χρέη της που 80 χρόνια κάνει την “παλαβή” που λέει ο λαός και μετά συζητάμε τι θα πληρώσουν οι υπόλοιποι. ο “μπαταχτσής” της Ευρώπης, ο μεγαλύτερος μακελάρης όλων των εποχών, οι απόγονοι των Ναζί και των SS , να μιλάνε για εγκλήματα πολέμου και πολεμικές αποζημιώσεις!!!!! Μήπως είναι η εκδίκηση των ηττημένων του Β’ Π.Π. απέναντι στον νικητή; Μήπως η Γερμανία θεωρεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ως συνέχεια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης του Χίτλερ; Μήπως τελικά η Γερμανία δεν έχασε ποτέ τον πόλεμο και έχασαν μόνο οι Ναζί που συνεχίζουν με οικονομικούς τρόπους τα άνομα σχέδια τους, με όχημα την Ευρωπαϊκή Ένωση ;

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

4/4/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...