ΠΡΩΤΕΣ ΗΤΤΕΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ



Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

Η Αμερική και η Ρωσία δίνουν αγώνα ύπαρξης, ζωής και θανάτου στην Ουκρανία, η κάθε μία για δικούς της λόγους. Ταυτόχρονα έχουν εμπλακεί και

σε έναν ανελέητο Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο του οποίου η έκβαση έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται μέσα από στοιχεία κορυφαίων δυτικών μέσων και όχι ρωσικών… που παρατίθενται στη συνέχεια.

Στις 24/02/2022 με την έναρξη του ολέθρου στην Ουκρανία έγραφα: Το «ουκρανικό» μικρό μέρος των σχεδίων ΗΠΑ–ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, πράγμα που σήμερα δικαιώνεται πλήρως. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν (αμφισβητούμενος τουλάχιστον από το 50% των Αμερικανών που τον κατηγορούν για κλοπή της εξουσίας κατόπιν νοθείας και με μία δημοφιλία που σήμερα φτάνει περίπου στο 39%) επέτρεπε ή και προέτρεπε την Ρωσία να πραγματοποιήσει «μία μικρή εισβολή» λέγοντας κατά λέξη: «Είναι κάτι διαφορετικό εάν πρόκειται για μία μικρή εισβολή και καταλήξουμε σε μία διαμάχη για το τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε…». (REUTERS/Evelyn Hockstein, 20/1/2022.) Η φοβική αυτή δήλωση αποδείκνυε ότι οι ΗΠΑ είχαν χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, με αποτέλεσμα η Ρωσία να καταλάβει δια των όπλων το κενό ισχύος που δημιουργήθηκε τόσο εμφανώς.

Από την αρχή των συγκρούσεων (24/2/22) ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ έριξαν «λευκή πετσέτα» στο πεδίο της μάχης διακηρύσσοντας καθημερινά ότι: «δεν πρόκειται να πολεμήσουν στην Ουκρανία και δεν θα κλείσουν τον εναέριο χώρο της». 

Έτσι παραδεχόμενες στην πράξη την στρατηγική ήττα τους στο πεδίο, επέλεξαν τον τακτικισμό των λόγων μιλώντας για «εγκλήματα πολέμου και περί ενός… εγκληματίου», κάτι που πρέπει να αποδειχθεί δικαστικά, αλλιώς δεν θα ισχύει με ό,τι αυτό σημαίνει. 

Οι στρατηγοί των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προφανώς γνωρίζουν αυτό που ξέρει και ο τελευταίος λοχίας, ότι ο τακτικισμός ΔΕΝ είναι στρατηγική.

Οι ΗΠΑ διεκήρυξαν έντονα (!), ότι απείλησαν την Κίνα να μη ταχθεί με την Ρωσία και να μη στραφεί εναντίον τους αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι απειλές τους έφεραν αποτέλεσμα. 

Τις διαψεύδει όμως η Λαϊκή Ημερησία (人民日, Πινγίν: Rénmín Ribao) επίσημο όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ, καθώς γράφει στις 30/3/2022, ΜΕΤΑ από τις επίσημες συναντήσεις αμερικανικής και κινεζικής αντιπροσωπείας, τα εξής:

«…Η κρίση στην Ουκρανία εξέθεσε περαιτέρω την ουσία της αμερικανικής ηγεμονίας και τις ολέθριες συνέπειες της νοοτροπίας του Ψυχρού Πολέμου.

Η προς ανατολάς επέκταση του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι η βασική αιτία της κρίσης και οι ΗΠΑ είναι οι εμπνευστές της κρίσης.»[…] 

«Οι ακόρεστες επιθυμίες του ΝΑΤΟ είναι η βασική αιτία και τα καρκινικά κύτταρα όλων αυτών των συγκρούσεων. Πρέπει να τονιστεί ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται μεταξύ των «δυτικών χωρών» για να στείλει τις εντολές του ψεύτικου «ελεύθερου κόσμου» σε (όλο και πιο) μακρινά μέρη για να διεξάγει πολέμους εναντίον όλων των χωρών που αντιτίθενται στα σχέδιά του.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...