“ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ” ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Μόλις την Παρασκευή, σε πολιτική ανάλυση, έγραφα πως καθημερινά αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μια καταστροφική κυβέρνηση! Ίσως δεν θα χρειαστεί ποτέ ο ιστορικός του μέλλοντος, προκειμένου να καταγράψει ως την χειρότερη κυβέρνηση – τουλάχιστον της Μεταπολίτευσης – την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Μια ΝΔ που τον Ιούλιο του 2019 ο ελληνικός λαός ψήφισε και της έδωσε αυτοδυναμία – μετά από 10 χρόνια συμμαχικών κυβερνήσεων – προκειμένου να πραγματοποιήσει όσα προεκλογικά υποσχόταν και για να απαλλαγεί από τους γιαλαντζί αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι κατά παράβαση της απόφασης όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, προσέδωσαν εθνική υπόσταση στο κράτος των Σκοπίων με την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”!

Έτσι πολλές φορές έχω χαρακτηρίσει κατά το παρελθόν, πως αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη, είναι επικίνδυνη, είναι εμμονική! Διακατέχεται ο Πρωθυπουργός και αρκετά από τα μέλη της κυβέρνησής του, από σύνδρομα εκδικητικότητας προς τον ελληνικό λαό!

Πώς άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός, ότι κατάφερε (ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του) να διχάσει την ελληνική κοινωνία με την άθλια διαχείριση επί δυο χρόνια της υγειονομικής κρίσης;

Επιβάλλοντας τα πιο σκληρά μέτρα από όλες τις χώρες της ΕΕ και ταυτόχρονα με τα χειρότερα αποτελέσματα;

Κατάφεραν οι “άριστοι” της ΝΔ να διαλύσουν ψυχολογικά τους Έλληνες πολίτες με τις συνεχείς αλλοπρόσαλλες αποφάσεις τους, που απορρίπτονταν στην συνέχεια από το ίδιο το αποτέλεσμα!

Ωστόσο, αυτό που δεν θα συγχωρήσει ποτέ σε αυτούς τους “τρομοκράτες” ο ελληνικός λαός, είναι το μπλαζέ ύφος τους που συνόδευε τα φασιστικά μέτρα τους, το ύφος του παντογνώστη, το ύφος των “χιλίων καρδιναλίων”!

Ύφος ειρωνικό, τιμωρητικό! Ένα αυταρχικό ύφος, απόλυτα αντιλαϊκό, αντικοινωνικό, των Άδωνι Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη, πρωτίστως, αλλά και των υγειονομικών συνεργατών της κυβέρνησης, όπως οι Νίκος Σύψας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Ματίνα Παγώνη, Σωτήρης Τσιόδρας και οι “κυβερνητικοί” δημοσιογράφοι Νίκος Χατζηνικολάου, Νίκος Ευαγγελάτος, Δημήτρης Οικονόμου κ.α…

…Έτσι όλες οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν τη ραγδαία πτώση των ποσοστών της ΝΔ και πλέον είναι άπιαστο όνειρο η εκ νέου αυτοδυναμία της ΝΔ κατά τις προσεχείς εκλογές!

Ωστόσο η αλήθεια είναι ακόμη πιο σκληρή από αυτήν που εμφανίζουν οι δημοσκοπικές εταιρείες των Συστημικών Μέσων!

Η ΝΔ μπορεί να βιώσει ακόμη πιο χαμηλά εκλογικά ποσοστά από αυτά της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά το 2012!

Στο τέλος μάλιστα του άρθρου μου της Παρασκευής, έκλεινα με την παρακάτω υποσημείωση:

Αλήθεια, πότε σκέπτονται να αναλάβουν πολιτικές πρωτοβουλίες οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς; Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαλύσει τελείως το κόμμα που υπηρέτησαν επί δεκαετίες;

Πέφτει η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη, φαγοπότια στήνονται με τον Κώστα Καραμανλή…

Η Μακεδονία κυρίως, αλλά και η Θράκη, ήταν εκλογικά προπύργια της “γαλάζιας παράταξης”! Όχι μόνο της ΝΔ, αλλά και όλων των πολιτικών κομμάτων δεξιότερα αυτής! Όπως του ΛΑΟΣ και της “Ελληνικής Λύσης”!

Αλλά ακόμη και της “Ενώσεως Κεντρώων”!

Αυτά τα δυο διαμερίσματα της Βόρειας Ελλάδας είχαν μια κεντροδεξιά ταυτότητα και προσέδιδαν στα παραπάνω αναφερόμενα κόμματα τα υψηλότερα εκλογικά ποσοστά στο Πανελλήνιο!

Σήμερα όμως οι Μακεδόνες και οι Θρακιώτες γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη τους στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ενδεικτικό άλλωστε είναι το ρεπορτάζ του Θεσσαλονικιού έγκριτου δημοσιογράφου Νίκου Βάνη, που αλίευσα σε μια περιήγησή μου στο διαδίκτυο!

Αναφέρει στο ρεπορτάζ του ο Νίκος Βάνης στο “Ελληνικό Φαινόμενο” τα παρακάτω αποκαλυπτικά:

«Η Νέα Δημοκρατία συντρίβεται στην Μακεδονία και στην Θράκη, με ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 15%!

Η Νέα Δημοκρατία στη Μακεδονία, όποτε και εάν γίνουν τελικά οι εκλογές, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου, φέρνουν σε δίλημμά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του!

Ό Κυριάκος Μητσοτάκης που ακολουθεί πιστά τις εισηγήσεις των συμβούλων του στο Μαξίμου, τον οδηγούν στον όλεθρο και σε ποσοστά που κανένας τους δεν φαντάζεται στην Νέα Δημοκρατία!

Το τεράστιο και άλυτο πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι η Μακεδονία και η Θράκη! Ειδικά στην Μακεδονία, όπου η ΝΔ δεν πιάνει ούτε το 20% με τελική αναγωγή επί των αναποφάσιστων, τώρα είναι περί του 15%!

Αυτό σημαίνει ότι όσο “καλά” και εάν πάει σε περιοχές όπως η Α’ Αθηνών και Β’ Θεσσαλονίκης, στις οποίες πιάνει περί το 30%, το τελικό ποσοστό της δεν θα υπερβεί το 23%! Αυτό καταγράφεται τώρα!

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση “στοχοποιεί” την Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, είτε ως προπύργιο των “αντιεμβολιαστών”, είτε ως προπύργιο των ρωσόφιλων!

Αυτή την κατάσταση την γνωρίζουν πολύ καλά και οι Βορειοελλαδίτες βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι – αν και δεν μιλούν ανοιχτά – “βράζουν” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς γνωρίζουν ότι δύσκολα θα κρατήσουν την βουλευτική θέση που σήμερα έχουν!

Η ΝΔ βρίσκεται στο 23-24%, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει περίπου τους μισούς βουλευτές της. Όπως τονίζουν άλλωστε πολλά πρώην και νυν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αυτή η αποτυχία έχει όνομα και επώνυμο: Κυριάκο Μητσοτάκης!

Όπως μάλιστα τονίζει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, έχει ήδη συνομιλήσει με αρκετούς βουλευτές από την επαρχία, οι οποίοι του εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της παράταξης!

Πρέπει να τονιστεί, ότι οι βουλευτές από την επαρχία έχουν καθημερινή επαφή με τους ψηφοφόρους τους, κάτι που τους επιτρέπει να έχουν μια πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει, αντιθέτως με αυτούς της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης που αρκούνται στις δημοσκοπήσεις που μεταδίδουν τα συστημικά ΜΜΕ!

Μάλιστα ο Ε. Αντώναρος αποκάλυψε συζήτηση που είχε με έναν βουλευτή από τη Βόρεια Ελλάδα και ο οποίος φέρεται να τους είπε:

“Δεν θα αφήσουμε αυτόν τον απερίγραπτο τύπο να μας τραβήξει κάτω σαν ρουφήχτρα”»!

Αλλά ο Νίκος Βάνης επανήλθε με νέο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και το οποίο σηματοδοτεί εξελίξεις στη ΝΔ!

Παρακάτω, η κορυφαία αποκάλυψη του δημοσιογράφου Νίκου Βάνη, του ανθρώπου που είναι μανούλα στο πολιτικό ρεπορτάζ της Βορείου Ελλάδος:

«Δεν είναι τυχαίο, ότι πριν λίγες μέρες βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής, ο πρώην Πρωθυπουργός, που γευματίστε σε γνωστή ταβέρνα στα κάστρα του Γεντί Κουλέ με “καραμανλικούς” φίλους!

Ωστόσο το παρασκήνιο ήταν, η κουβέντα που έγινε για την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Όπου φέρεται να είπε ο Κώστας Καραμανλής, πως εγώ είπα στον Κυριάκο: “κάνε ότι νομίζεις, αλλά αν πέσουμε, μην μου ζητήσεις καμιά ευθύνη”!

Έτσι το κλίμα ήταν πολύ έντονο μεταξύ των “καραμανλικών”, οι περισσότεροι των οποίων ήταν συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας και φίλοι του Κώστα Καραμανλή!

Χτύπησαν λοιπόν τα κουδούνια του κινδύνου για την γαλάζια παράταξη! Από τον τέως πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας…»!

Πρωταπριλιάτικο ρεπορτάζ με δόσεις αλήθειας…

Την ίδια ημέρα με το άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα (Παρασκευή 1η Απριλίου 2022), η εφημερίδα στην σελίδα 4 κάνει αναφορά για αιφνίδιο μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης! Όπου αναφέρεται πως: «…μετακινούνται οι Υπουργοί Δένδιας και Παναγιωτόπουλος! Ότι την θέση του ΥΠΕΞ θα αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος! Λόγω των άριστων σχέσεων που διατηρεί με τον Ρ. Τ. Ερντογάν! Ο Νίκος Δένδιας θα μετακινηθεί στου ΥΠΕΘΑ και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο Δικαιοσύνης, ένεκα της αδυναμίας του Κώστα Τσιάρα και της άγνοιάς του για θέματα του χώρου, ως μη νομικός!

Απομακρύνονται όμως από την κυβέρνηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για την πλήρη αποτυχία του στο θέμα της ακρίβειας, ο Θάνος Πλεύρης, που τα έκανε θάλασσα στο χώρο της υγείας, ο Μάκης Βορίδης γιατί κινήθηκε με μυστικότητα στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και ο Νότης Μηταράκης, γιατί έφερε την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τους τοπικούς πληθυσμούς εξ αιτίας των δομών των μεταναστών!

Οι αρμοδιότητες του Γεωργιάδη περνούν στον κ. Παπαθανάση, στη θέση του Πλεύρη πηγαίνει η κ. Γκάγκα, στη θέση Βορίδη πηγαίνει η Άννα Διαμαντοπούλου και στη θέση του Μηταράκη, η Σοφία Βούλτεψη!»!

Αλλά το ρεπορτάζ βγάζει μια σπουδαία είδηση! Με την αλλαγή φρουράς στο Υπουργείο Πολιτισμού! Με τη σύζυγο του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου να αναλαμβάνει την θέση της Λίνας Μενδώνη!

Βέβαια, διαβάζοντας στο τέλος, πως ο Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει τηλεοπτικός παρουσιαστής ψυχαγωγικών εκπομπών στο κανάλι ΑΡΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη, αντιληφθήκαμε πως πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο ρεπορτάζ!

Ωστόσο, ας αναρωτηθούμε κατά πόσο θα μπορούσε να είναι αληθινό;

Οι Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης και Μάκης Βορίδης είναι πολιτικά βαρίδια στη σημερινή ΝΔ και πιθανή υπουργική καρατόμησή τους θα ενίσχυε, έστω κατ΄ ελάχιστο, τα σημερινά άθλια ποσοστά της ΝΔ!

Ο Νότης Μηταράκης θα έπρεπε να έχει φύγει από προχθές! Κάθε ημέρα που είναι Υπουργός η ΝΔ χάνει ποσοστά – κυρίως – στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Αιγαίου μας!

Αβραμόπουλος και Διαμαντοπούλου, κατά το παρελθόν επιχείρησε να τους δώσει Υπουργείο ο Πρωθυπουργός, αλλά δεν του έκατσε, λόγω και των πολλών εσωκομματικών αντιδράσεων!

Δένδια και Παναγιωτόπουλο, πολύ θα ήθελε να τους “φάει” ο Πρωθυπουργός, αλλά πλέον οι δυο πρωτοκλασάτοι Υπουργοί έχουν γερές ξένες πλάτες!

Τέλος η Ευγενία Μανωλίδου θα μπορούσε να γίνει Υπουργός, από τη στιγμή που και η ίδια θα το ήθελε – έτσι πιστεύω – αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Άλλωστε η Ευγενία Μανωλίδου θα ήταν ένα δυνατό χαρτί για τη ΝΔ! Βέβαια πολιτικός δεν είναι, αλλά πόσοι σκαμπάζουν πολιτική από σημερινούς υπουργούς της ΝΔ;

Όμως η Ευγενία Μανωλίδου το 2008 ξεκίνησε τηλεοπτική καριέρα στον ΑΝΤ1 των Κυριακού, με το τηλεπαιχνίδι “Στιγμή της αλήθειας”, που ήταν πρώτο σε τηλεθέαση και χτυπούσε νούμερα της τάξεως του 30% στο δυναμικό κοινό!

Αλλά η Ευγενία Μανωλίδου, λίγους μήνες νωρίτερα, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, συνέθεσε τη συμφωνία “δύο πολιτισμοί, ένα πνεύμα”, την οποία παρουσίασε, διευθύνοντας την Ορχήστρα του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Δραματικού Χορού της Κίνας, με την σοπράνο Χαρά Κεφάλα και τον παίκτη παραδοσιακού κινεζικού λαούτου Cài Jǐn, υπό την αιγίδα της Ολυμπιακής Επιτροπής, στην Αίθουσα Συναυλιών του Πεκίνου!

Να θυμηθούμε, πως από το 2004-2009 ο πρόεδρος του ΑΝΤ1 Μίνως Κυριακού ήταν και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής!

Μαύρο στους “νεκροθάφτες” πολιτικούς και κόμματα…

Όμως επανερχόμενοι στα άθλια ποσοστά της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, να πούμε πως αυτά προέρχονται και από την κυβερνητική θέση στην αντιμετώπιση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”, αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία!

Οι βορειοελλαδίτες, με υψηλότερα εθνικά στάνταρ από ότι οι της Νότιας Ελλάδος, δεν μπορούν να ξεχάσουν, την κωλοτούμπα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ζήτημα της “Συμφωνίας των Πρεσπών”!

Όταν από “διώκτες” της, προεκλογικά, και συμμετέχοντας – πολλοί σημερινοί υπουργοί – στις λαοσυνάξεις των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, σήμερα μεταμορφώθηκαν σε υπερασπιστές αυτής της Συμφωνίας, εφεύρημα του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Γερμανίας!

Αλλά δεν μπορούν οι βορειοελλαδίτες, αλλά και όλοι οι Έλληνες, να ανεχτούν την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, ανοίγοντας τον Ασκό του Αιόλου, βάζοντας απέναντί μας τη Ρωσία και η οποία χαρακτηρίζει “μη φίλη χώρα” την Ελλάδα και η οποία Ελλάς και οι πολίτες της εισπράττουν τα επίχειρα της αλόγιστης πολιτικής Μητσοτάκη!

Όταν ο Ρ. Τ. Ερντογάν έχει αναγορεύσει την Τουρκία (μέλος του ΝΑΤΟ) σε εγγυήτρια δύναμη στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας!

Ποιος, αυτή η χώρα, η Τουρκία, που εισέβαλε στην Κύπρο το 1974 και έκτοτε ο “Αττίλας” καταπατά το μισό νησί!

Πού βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, για να καταγγείλει σε όλα τα φόρα (ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ), πως η Τουρκία δεν έχει κανένα ηθικό δικαίωμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα, να παριστάνει τον ειρηνοποιό!

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δίνει στον Ερντογάν και την Τουρκία αυτό το πλεονέκτημα; Τι ακριβώς κρύβουν από τον ελληνικό λαό;

Εύχομαι να γίνουν εκλογές πριν ολοκληρωθεί το νέο εθνικό έγκλημα, από την κυβέρνηση της ΝΔ αυτήν την φορά!

Γιατί είναι απαράδεκτο να πληροφορούμαστε, πως ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο οποίος συμμετείχε των λαοσυνάξεων των Αθηνών κατά της ενδοτικής “Συμφωνίας των Πρεσπών”, μιλώντας στη διάσκεψη προέδρων κοινοβουλίων της ΕΕ, ανερυθρίαστα κατηγόρησε τον Ρώσο Πρόεδρο και υποστήριξε απριόρι την Ουκρανία! Δεχόμενος, το σε λίγες ημέρες διάγγελμα στη Βουλή των Ελλήνων, του νεοναζί προέδρου της Ουκρανίας! Νομιμοποιώντας η Ελλάδα, τις επί χρόνια ναζιστικές θηριωδίες αυτού του καθεστώτος, που υμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ και τις εγκληματικές πρακτικές του!

Προς τιμή τους, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 θα απέχουν!

Θα συμμετέχουν όμως, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, για να αποδείξουν στον ελληνικό λαό, πως δικαίως θα τους καταψηφίσει στις προσεχείς εκλογές!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...