«Φούσκα» έτοιμη να σκάσει το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ! Μπορούν να φέρουν το ΚΡΑΧ ό,τι ώρα θέλουν

 Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο οι απειλές της Δύσης προς τη Ρωσία μοιάζουν ακόμα πιο αστείες.

Μια νέα έκθεση του βρετανικού ομίλου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, Janus Henderson, ανέφερε ότι το παγκόσμιο δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί κατά 9,5% φέτος στα 71,6 τρισεκατομμύρια δολάρια!!!

Η αύξηση του χρέους θα οφείλεται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και την Κίνα.

Πουθενά δεν αναφέρεται η Ρωσία, η πιο πλούσια και αυτάρκης χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Αντιθέτως η Δύση η οποία υποτίθεται την απειλεί και με…”οικονομικό στραγγαλισμό” έχει ταλέντο στο να…δανείζεται και να χρεώνεται με χαρακτηριστική ευκολία!

Σύμφωνα με την έρευνα, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αυξήσει τον δανεισμό από την πανδημία του Covid-19 καθώς προσπαθούν να προστατεύσουν τις οικονομίες τους από τις επιπτώσεις.

Κάτι ανάλογο θα γίνει και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς οι αυτοκτονικές κυρώσεις θα επιφέρουν ανεπανόρθωτες ζημιές στις ήδη υπερχρεωμένες οικονομίες των δυτικών κρατών.

Το χρέος της Κίνας αυξήθηκε με τον ταχύτερο και τον μεγαλύτερο ρυθμό σε μετρητά, κατά ένα πέμπτο ή κατά 650 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, δείχνουν τα στοιχεία της Janus.

Η έκθεση σημειώνεται ακόμα ότι μεταξύ των μεγάλων, ανεπτυγμένων οικονομιών, η Γερμανία σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, με το χρέος της να εκτοξεύεται στα ύψη κατά 15%, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο παγκόσμιο ρυθμό.

loading...