Η Ζαχάροβα “δίνει στεγνά” μεγάλη δυτική εταιρεία που αποχωρεί από τη Ρωσία: «Ήταν συνεργάτες του Τρίτου Ράιχ στον Β’Π.Π.»

 Τι ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ:

«Μερικοί bloggers ανέφεραν σήμερα ότι τα επίσημα καταστήματα της μάρκας Chanel στο εξωτερικό αρνούνται να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε Ρώσους υπηκόους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, οι πελάτες της Chanel πρέπει να υπογράψουν ένα έντυπο που να λέει ότι δεν θα μεταφέρουν τα αντικείμενα που πωλούνται από τη μάρκα στη Ρωσική Ομοσπονδία, σύμφωνα με κάποιο εσωτερικό έγγραφο της αλυσίδας μπουτίκ.

Φαίνεται ότι όσοι διοικούν την κληρονομιά της «μεγάλης Coco» βρήκαν έναν τρόπο να συμμετάσχουν στη ρωσοφοβική εκστρατεία «ακύρωση της Ρωσίας».

Παράξενο, σωστά; Ποια είναι η σχέση μεταξύ της αντιναζιστικής επιχείρησης της Ρωσίας και του γαλλικού οίκου μόδας;

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ίδια η Coco Chanel ήταν συνεργάτης και πράκτορας του Τρίτου Ράιχ. Είναι ευρέως γνωστό ότι είχε διασυνδέσεις με τις αρχές κατοχής στη Γαλλία. Ο βαρόνος Hans Guenther Freiherr von Dincklage, ακόλουθος της γερμανικής κυβέρνησης υπεύθυνος για τη ναζιστική προπαγάνδα στο Παρίσι, ήταν μεταξύ των πιο αγαπημένων της φίλων.

Η Coco Chanel, γνωστή και ως πληροφοριοδότης F-7124 σύμφωνα με τα αρχεία της Abwehr, υποστήριξε τόσο πολύ τους Γερμανούς κυρίους του Παρισιού που συμμετείχε στις προσπάθειες οργάνωσης μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ράιχ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα πρέπει να πει κανείς ότι οι Γερμανοί εκτιμούσαν την Coco και την έβαλαν να ζήσει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο ξενοδοχείο Ritz, ενώ οι απλοί Παριζιάνοι πάλευαν να τα βγάλουν πέρα ​​κάτω από τη γερμανική κατοχή, ενώ η οικονομία της χώρας βρισκόταν σε τεράστια πίεση.

Επιπλέον, η σχεδιάστρια μόδας δέχτηκε τη βοήθεια των Ναζί για να πετύχει τους επιχειρηματικούς της στόχους. Πριν από τον πόλεμο, πούλησε τις εγκαταστάσεις παραγωγής Chanel No. 5 σε Εβραίους κατασκευαστές. Στη συνέχεια, προσέλαβε τους Γερμανούς να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα στα κέρδη από την πώληση αρωμάτων.

Μετά την απελευθέρωση της Γαλλίας, κλήθηκε να απαντήσει για όλα αυτά. Ο οίκος μόδας δεν το διαφημίζει αλλά η Coco συνελήφθη στο τέλος του πολέμου. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερη για χάρη στον Τσόρτσιλ (και εδώ είναι πάλι το Λονδίνο) και της απαγόρευσαν τη επανείσοδο στην Γαλλία μετά το τέλος της κατοχής, για χρόνια, μένοντας στην «ουδέτερη» Ελβετία».

loading...