ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΒΟΒΟΛΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ “ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ” ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ




Η συνέντευξη δόθηκε στον Παναγιώτη Αποστόλου

Αναμφίβολα το νέο πρόσωπο στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου μας είναι ο ιατρός Φαίδωνας Βόβολης. Αναμφίβολα είναι ένας επιτυχημένος καρδιολόγος, του οποίου η εγκριτότητα και η σοβαρότητα αποδείχθηκαν μέσα από τις επαληθευμένες πλέον ιατρικές του θέσεις καθ΄ όσον αυτές εκφράστηκαν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης.

Γι’ αυτές τις απόψεις καθώς και για την εναντίωσή του στα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης κατά της υγειονομικής κρίσης όπως και κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ποινικοποιήθηκε, τιμωρήθηκε. Τον Μάρτιο του 2021, μετά από προτροπή χιλιάδων ακολούθων του, ιδρύει το νέο πολιτικό κίνημα “Ελεύθεροι Ξανά”, του οποίου είναι και ο Επικεφαλής, δηλώνοντας πως εφόσον το πρόβλημα δεν είναι υγειονομικής φύσης, αλλά κυρίως πολιτικό, τότε, πολιτική θα πρέπει να είναι και η λύση του.

Τον Ιούλιο του 2021 διοργανώνει και πρωτοστατεί στις μεγάλες συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Πλάνα και δηλώσεις του παίζουν σε μεγάλα διεθνή δίκτυα, όπως το Reuters, το Al Jazeera, το Global News. Αντίθετα από ότι συμβαίνει με τα ΜΜΕ της Πατρίδας, όπου αυτά τα Συστημικά Μέσα “της λίστας Πέτσα” έχουν επιβάλλει μια επικοινωνιακή δικτατορία, απαγορεύοντας την αντίθετη πολιτική, ιατρική κλπ. άποψη, απαγορεύοντας εικόνες μιας επαναστατημένης φωνής πολιτών, μιας επαναστατημένης κοινωνίας.

Πολλοί ήδη χαρακτηρίζουν τον Φαίδωνα Βόβολη, ως ένα άξιο εκπρόσωπο της φωνής του λαού, που δεν είναι αποτέλεσμα κανενός πολιτικού σωλήνα.

Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μίλησε αναλυτικά για τις πολιτικές θέσεις και τους στόχους του κινήματός του, καθώς και για τα πολιτικά χτυπήματα που δέχεται, λόγω της αυξημένης δημοτικότητάς του.

Ο τίτλος “ο τρόμος του πολιτικού συστήματος” δεν του αποδίδεται τυχαία…

Αυτό θα το διαπιστώσετε παρακάτω, γιατί οι ερωτήσεις μας ήταν για όλα τα θέματα, θα έλεγα κάποιες ήταν και σκληρές και πολιτικοί του σάπιου και διεφθαρμένου Συστήματος – που έχουν μάθει σε προσχεδιασμένες συνεντεύξεις – θα απέφευγαν να απαντήσουν.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στη συνέντευξή μας με τον κ. Βόβολη:

Ερώτηση 1η:

Κύριε Βόβολη, στην διακήρυξη του κόμματός σας αναφέρεται πως οι πολιτικές σας θέσεις είναι απεγκλωβισμένες από́ ιδεοληπτικές προσηλώσεις, ευεπίφορες, ανθρωποκεντρικές, υπηρετούν το κοινωνικό́ σύνολο.

Μπορείτε να γίνετε περισσότερο σαφής;

Απάντηση:

Οι πολιτικές μας θέσεις – προτάσεις θα έχουν την εξής μία διαφορά από τα άλλα πολιτικά κόμματα εξουσίας. Θα είναι απλές, κατανοητές, εφαρμόσιμες, μα πάνω από όλα θα γίνουν πράξη.

Ερώτηση 2η:

Πιστεύετε ότι είναι απαραίτητος ο κοινωνικός επαναπροσδιορισμός του συνταγματικού πολίτη για να χαρακτηρίζεται και ιδεολογικά;

Απάντηση:

Κάθε Έλληνας πολίτης υποχρεούται να συμμετάσχει στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας. Ειδάλλως θα αφεθεί η μοίρα του τόπου μας στους λίγους μη επαρκείς που υποδύονται τους πολιτικούς.

Ερώτηση 3η:

Η αυτοδιάθεση ενός κυρίαρχου κράτους θα μπορούσε να υποστηριχθεί από το κίνημά σας και κατά πόσο πιστεύετε ότι εξυπηρετείται ως κυρίαρχη θέση από το Διεθνές Δίκαιο;

Εξυπηρετήθηκε αυτή η θέση από τα Μνημόνια επί 12 χρόνια και ποια η άποψή σας για συμμετοχή στο κίνημά σας όσων ψήφισαν ή υποστήριξαν αυτά τα επαίσχυντα – δουλικά Μνημόνια;

Απάντηση:

1. Τα μνημόνια τόσα χρόνια διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό του κράτους. Κατέστρεψαν τους πολίτες.

2. Όσοι ψήφισαν μνημόνια δεν έχουν θέση στο κίνημά μας. Δεν έχουν θέση σε μία μελλοντική κυβέρνηση. Είναι κόκκινη γραμμή.

3. Όσοι έχουν θέσει ως προϋπόθεση διακυβέρνησης του κράτους την μη αυτοδιάθεση της Ελλάδας, ήρθε η ώρα να συναντήσουν εμάς. Την νέα πολιτική σκηνή του τόπου, που με τις κατάλληλες διαπραγματεύσεις – για πρώτη φορά διαπραγματεύσεις-, μπορούμε να εξυπηρετήσουμε και τα όνειρα της ζωής των Ελλήνων και την αποπληρωμή του όποιου χρέους. Εμείς, ούτε σκίζουμε μνημόνια, ούτε διαγράφουμε μονομιάς χρέη. Τί κάνουμε; Εξετάζουμε το αληθινό χρέος και διαπραγματευόμαστε με πρώτο γνώμονα το να περνά καλά ο Έλληνας στην καθημερινότητά του.

Ερώτηση 4η:

Πως θα μεθοδεύατε την πολιτικοποιημένη και διαρθρωμένη περιφερειακά προσπάθεια του κομματικού σας σχηματισμού με σκοπό την ενημέρωσή του;

Απάντηση:

Και τη μεθοδεύουμε και την πράττουμε. Οργανώσεις σε όλους τους νομούς της χώρας, κορυφαία μιντιακή ανταπόκριση εκτός κεντρικών ΜΜΕ και αφουγκραζόμαστε τον κάθε Έλληνα πολίτη με τα προβλήματά του, σε κάθε σημείο της χώρας. Ένας τύπος άμεσης Δημοκρατίας όπου ο πολίτης και ακούγεται και εξασφαλίζει τα συμφέροντά του.

Ερώτηση 5η:

Ο πρωτογενής τομέας παραγωγής καταστράφηκε από τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις μας και σήμερα φαντάζει πιο αναγκαίος παρά ποτέ.

Τι σκέφτεστε επί αυτού του υπαρξιακού προβλήματος προκειμένου να επιβιώσουν τα ελληνικά νοικοκυριά;

Απάντηση:

Ένα από τα τρία μεγάλα πλάνα μας, αναφέρεται και στον πρωτογενή τομέα. Σχεδιάζουμε την παραγωγή της επόμενης ημέρας σε βιομηχανικό και αγροτικό επίπεδο. Μετατρέπουμε την Ελλάδα από χώρα καταναλωτών σε χώρα παραγωγών.

Ερώτηση 6η:

Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε ορθολογικά, με πραγματικό πολυετές πρόγραμμα τη μεγάλη μας βιομηχανία, τον τουρισμό;

Τι λέτε επί τούτου;

Απάντηση:

Άλλο ένα μεγάλο στοίχημα είναι ο τουρισμός μας. Θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα μας προορισμό για όλα τα βαλάντια. Και οι πιο εύποροι και οι λιγότερο εύποροι ακόμα και τα χαμηλά εισοδήματα και δικαιούνται και θα ταξιδεύουν και θα κάνουν τουρισμό, στην πλέον παραδείσια χώρα αυτού του πλανήτη.

Ερώτηση 7η:

Ο καταστατικός Ν. 1667/86 αναφέρεται στην οικονομική συσπείρωση και στην κοινωνική συνοχή των κατοίκων της περιφέρειας με την ίδρυση χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων. Μπορεί να υποστηριχθεί ο πολιτικός σχεδιασμός πιο δυναμικά από τον κομματικό σχηματισμό σας;

Απάντηση:

Τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα της περιφέρειας, έχει φτάσει η ώρα να γίνουν ο σημαντικότερος παράγοντας του μεγαλόπνοου σχεδίου μας που θα ονομαστεί «Αποκέντρωση 2030».

Ερώτηση 8η:

Όλοι σήμερα μιλούν για του ορυκτό μας πλούτο. Περί εξορύξεων φυσικού αερίου, υδρογονανθράκων, λιγνιτικής και ηλεκτρικής ενεργείας ΑΠΕ!

Δημοσιεύθηκε εκτενώς πως ο Πρωθυπουργός στην τελευταία συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο αποφάσισε τη συνεκμετάλλευση του πλούτου μας στο Αιγαίο. Ανακοίνωσε πρόγραμμα εξορύξεων στο Ιόνιο Πέλαγος και Ανατολικά της Κρήτης, όχι όμως στο Αιγαίο.

Τι λέτε για όλα τα παραπάνω;

Απάντηση:

Κάποιοι που θεωρητικά κάνουν πολιτική, φοβούνται να ακουμπήσουν το μεγαλύτερο θαλάσσιο οικόπεδο της χώρας: το Αιγαίο. Και αυτό το κάνουν διότι υπερισχύουν οι όποιες πιέσεις από το εξωτερικό για συνεκμεταλλεύσεις της γαλάζιας μας θάλασσας. Το Αιγαίο είναι κομμάτι της Ελλάδας και οι όποιες εξορύξεις ή διεργασίες, θα αποφασιστούν από την κεντρική κυβέρνηση της επόμενης ημέρας.

Ερώτηση 9η:

Ενώ είναι σε ισχύ το casus belli από πλευράς Τουρκίας, η ελληνική κυβέρνηση επενδύει ακόμη σε συναντήσεις (μέτρα εμπιστοσύνης) με την προκλητική γείτονα χώρα. Πιστεύετε πως έχουν ουσιαστικό νόημα αυτές οι συναντήσεις από τη στιγμή που η Τουρκία δεν δείχνει κατ΄ ελάχιστο καλή διάθεση, εμμένοντας στην μη αύξηση από ελληνικής πλευράς των 6νμ στα 12νμ στο Αιγαίο, όπως άλλωστε ορίζει η διεθνής συνθήκη των Θαλασσών (UNCLOS) του 1982 στο Montego Βay;

Θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε αυτήν την ανακοίνωση;

Απάντηση:

Και δεν είναι μόνο αυτό… με την Τουρκία μας χωρίζουν η κατάληψη της Β. Κύπρου, οι καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο, τα πογκρόμ διώξεων των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη (δεν τήρησαν τη συμφωνία για ανταλλαγή πληθυσμού. Οι απαιτήσεις τους για νησιά και θάλασσα, περιουσιακά θέματα σε Ίμβρο και Τένεδο, η Θεολογική σχολή της Χάλκης και άλλα. Εννοείται ότι τα 12 ν.μ. είναι και αυτό ένα από τα δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο.

Ερώτηση 10η:

Ποια η θέση του κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά” για τη βίαιη μετατροπή από τον Ερντογάν της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί κατά παράβαση διεθνών κανόνων και της απόφασης της Unesco;

Απάντηση:

Και όχι μόνο σε τζαμί αλλά και η καθημερινή βεβήλωση επί μέρους χώρων όπως η αυτοκρατορική πύλη. Η γενική θέση μας για τις γείτονες χώρες είναι μία προσπάθεια πολυεπίπεδης φιλίας, ωστόσο για τους γείτονες που δεν σέβονται όπως η Τουρκία, η θέση μας είναι μία: Πι ελάχιστες διπλωματικές σχέσεις, μέχρις ότου λυθούν τα προβλήματα που προανέφερα.

Ερώτηση 11η:

Θα έλεγα πως και παρούσα κυβέρνηση ισλαμοποιεί την Ελλάδα. Έχουν πλέον δημιουργηθεί στην Ελλάδα πολυπληθή γκέτο ισλαμικών κοινωνιών (πχ κέντρο της Αθήνας), που δεν μπορούν αυτοί να αφομοιωθούν ποτέ από την ελληνική κοινωνία.

Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει πρόβλημα και εάν ναι ποια η επίλυσή του;

Απάντηση:

Η λύση είναι μία. Άμεσος έλεγχος και εξέταση των εγγράφων όσων αλλοδαπών κατοικούν στη χώρα, διαχωρισμός νόμιμων από τους παράνομους μετανάστες και άμεση απέλαση εκείνων που δεν πληρούν τις απαραίτητες νόμιμες προϋποθέσεις. Ταυτόχρονα πλαφόν της τάξης του 5% επί του συνόλου των κατοίκων μεταναστών από Αφρικανικές και Ασιατικές χώρες που έρχονται για αναζήτηση εργασίας. Την ίδια ώρα, ισόποση διασπορά τους στην Ελληνική περιφέρεια. Καμία περιοχή της χώρας σε γκετοποίηση και κανένα σχολείο με μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που θα ορίσουμε αλλοδαπών παιδιών σε σύγκριση με τα Ελληνόπουλα

Ερώτηση 12η:

Ειδικότερα τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα “στενάζουν” υπό το βάρος των παράνομων μεταναστών, μετατρέποντας τη ζωή τους σε κόλαση. Που δεν γνωρίζουμε αν σε αυτούς υπάρχουν τζιχαντιστές.

Εσείς θα επισκεφθείτε αυτά τα νησιά για να τους τονώσετε το ηθικό και να τους εξηγήσετε αν μπορούν να ελπίζουν σε σας για καλύτερες συνθήκες των σημερινών; Δεν πρέπει να μπει ένα πλαφόν, ώστε να σταματήσει αυτή η αθρόα παράνομη μετανάστευση; Και λέγω παράνομη, από τη στιγμή που το 90%+ των εισερχομένων δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα!

Απάντηση:

Θα επισκεπτόμαστε συνεχώς και όχι μόνο προεκλογικά, όλα τα μέρη της χώρας. Θα τους αναπτύξουμε το σχέδιο για το πλαφόν εισερχομένων, για τις προϋποθέσεις και για την απογκετοποίηση των νησιών. Δεν σκεπτόμαστε να κάνουμε τα νησιά μας αποθήκες ψυχών. Το ίδιο ποσοστό ανθρώπων, που θα μπορούμε να δεχθούμε, θα υπάρχει παντού. Επαναλαμβάνω, ότι στην Ελλάδα θα παραμείνουν λίγοι, νόμιμοι και που θα μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Ερώτηση 13η:

Στην Πατρίδα μας υπάρχει οξύτατο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Μάλιστα παράλληλα με την αθρόα παράνομη μετανάστευση και την οποία μας επιβάλλει ο Πρωθυπουργός (θυμηθείτε πως στα διαγγέλματά του δεν ξεκινούσε με το Ελληνίδες – Έλληνες, αλλά με το “Συμπολίτες”), και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο της πολυπολιτισμικότητας, το πρόβλημα καθίσταται ακόμη πιο οξύ.

Τι σχεδιάζετε για την τιθάσευση της υπογεννητικότητας και την ενίσχυση δυνατοτήτων των ελληνικών οικογενειών;

Απάντηση:

Για εμάς η μάχη πλέον είναι μεταξύ Πατριωτών και διεθνιστών. Η υπογεννητικότητα, το ‘χω αναφέρει ξανά, μπορεί να χτυπηθεί από ένα τρίπτυχο. Εργασία με σωστά ωράρια για όλους, επιδοτήσεις σοβαρές στον τοκετό και επιδοτήσεις έως την ενηλικίωση του παιδιού και τέλος, συνεισφορά κρατική σε οικιακή βοηθό και ελαφρύνσεις ανάλογα με τον αριθμό παιδιών.

Ερώτηση 14η:

Πόσο πιστεύετε πώς είναι σήμερα εξαρτώμενη η Ελλάς από τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ;

Απάντηση:

Την έχουν κάνει και είναι εξαρτώμενη. Είναι ένα μύθευμα, λόγω ανίσχυρων πολιτικών. Επιζητούμε και θα δημιουργήσουμε μία όσο πιο ανεξάρτητη χώρα, που θα κάνει Υπερήφανους τους Έλληνες τα επόμενα χρόνια.

Ερώτηση 15η:

Ποια η θέση σας για την αποστολή όπλων της κυβέρνησης στην Ουκρανία και εάν η κυβέρνηση θα έπρεπε να κρατήσει πιο ουδέτερη στάση στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας;

Ήταν εύστοχη η ενέργεια της κυβέρνησης να δώσει “βήμα” στην ελληνική Βουλή στον Ουκρανό Πρόεδρο και μάλιστα σε δυο στελέχη του, που αποκάλυψαν πως συνεργάζονται με το νεοναζιστικό μόρφωμα του “Τάγματος Αζόφ”, που επί χρόνια αιματοκυλεί την Ουκρανία και δη ρωσόφωνες περιοχές, όπου μάλιστα κατοικούν Έλληνες;

Απάντηση:

Η Ελληνική κυβέρνηση πήρε μία από τις πιο υποτελείς πολιτικά θέσεις στην ΕΕ. Ενέπλεξε τη χώρα μας στον πόλεμο χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί. Έπρεπε να παράσχει μόνο ανθρωπιστική βοήθεια στη βαλλόμενη χώρα και όχι πολεμικό υλικό. Και προφανώς στη συνέχεια ολοκλήρωσε την αστοχία της με το να φέρει τον Πρωθυπουργό της βαλλόμενης χώρας ο οποίος όμως έχει στην πλάτη του μία ζοφερή ιστορία καταδίωξης μειονοτήτων, μέσα σε αυτές και της Ελληνικής.

Ερώτηση 16η:

Γιατί καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έθεσε ποτέ θέμα ελληνικής μειονότητας στην Ουκρανία και ξαφνικά σήμερα θυμήθηκαν την ύπαρξή της;

Απάντηση:

Το ότι δεν έθεσε καμία Ελληνική κυβέρνησξ τέτοιο θέμα δεν σημαίνει ότι δεν θα θέσουμε και εμείς. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις έχουν πάψει χρόνια τώρα να ασκούν εξωτερική πολιτική υψηλού επιπέδου. Μέσα στους στόχους μας είναι εκατό χρόνια μετά να ξαναζωντανέψει μία εξωτερική πολιτική της χώρας μας ισχυρή σε όλα τα επίπεδα.

Ερώτηση 17η:

Η κυβέρνηση “πουλάει” το αφήγημα, πως η ακατάσχετη ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά (είδη πρώτης ανάγκης, πετρέλαιο θέρμανσης – κίνησης, βενζίνη και φυσικό αέριο) είναι ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία! Ποια η γνώμη σας και τι δεν κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία του ελληνικού λαού, που έκαναν άλλα κράτη για το λαό τους;

Απάντηση:

Το ότι έχουμε την ακριβότερη ενέργεια της Ευρώπης καταρρίπτει αύτανδρο αυτό το επιχείρημα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση αυτή είναι όλο δικαιολογίες. Θα μπορούσαν απλά να είχαν ελέγξει τα 4 καρτέλ ενέργειας που λυμαίνονται τη χώρα.

Ερώτηση 18η:

Ποια η επιστημονική άποψή σας για τον Covid-19 και ποια για την υποχρεωτικότητα που σε πολλές περιπτώσεις επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική, απάνθρωπη, όταν μάλιστα εκφράζεται από κυβερνητικά όργανα με αλαζονικό ύφος και περίσσια θρασύτητα;

Πόσο τελικά πείθουν το λαό μας οι Πλεύρης, Βασιλακόπουλος, Παγώνη και Σία ώστε να αποδεχτούν τα κυβερνητικά μέτρα;

Απάντηση:

Ο Covid – 19 είναι μία ίωση με μία θνητότητα κοντά στο 1% που θα μπορούσε να ελεγχθεί με απλά υγειονομικά μέτρα και όχι με απολυταρχικές μεθόδους Μεσαίωνα, με φασίζουσες νοοτροπίες, με προσβολή των αντιτιθέμενων ιατρών της χώρας, με προσβολή της νοημοσύνης του κοινού, με απάνθρωπες και ανεξήγητες υποχρεωτικότητες, από τύπους που ούτε καν εκφράζουν τη διεθνή ιατρική κοινότητα και που απειλούν με την πολιτική τους θέση, τη βιωσιμότητα των Ελληνικών οικογενειών.

Ερώτηση 19η:

Στέκεστε δίπλα στους απεργούς πείνας των υγειονομικών που η κυβέρνηση έχει θέσει επί μήνες σε αναστολή εργασίας.

Πείτε μας για επόμενες πιθανές πρωτοβουλίες σας!

Απάντηση:

Οι πρωτοβουλίες μας προφανώς και δεν πρέπει να είναι ορατές από τα μάτια μίας αδίστακτης κυβέρνησης. Το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε, είναι πως θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα.

Ερώτηση 20η:

Η εφημερίδα μας πρωτοστάτησε (και συνεχίζει) σε νομικό αγώνα κατά της κυβέρνησης στην επιβολή προστίμου 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους συνταξιούχους άνω των 60 ετών.

Ποια η θέση του κινήματός σας;

Απάντηση:

Η εφημερίδα σας ήταν αρωγός στην προσπάθεια που εκκινήσαμε ως κόμμα «Ελεύθεροι Ξανά» μαζί με τα νομικά επιτελεία μας, απέναντι στο απεχθές πρόστιμο και στην ασέβεια απέναντι στους άνω των 60. Δεχθήκαμε χιλιάδες τηλεφωνήματα και μηνύματα και δράσαμε με σοβαρά νομικά κείμενα απέναντι στο ανοσιούργημα.

Ερώτηση 21η:

Στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη είναι αδέσμευτη και ανεξάρτητη από τη στιγμή που τα υψηλά θεσμικά της όργανα είναι επιλογή της εκάστοτε κυβέρνησης;

Τι πιστεύετε, υπάρχει ομφάλιος λώρος μεταξύ Δικαιοσύνης και Εκτελεστικής Εξουσίας; Τι προτείνετε;

Υπάρχει αναγκαιότητα ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου;

Απάντηση:

Σεβόμαστε απεριόριστα τη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της. Όμως: όσο υπάρχει η εμπλοκή της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, μέσω επιλογής προσώπων και μέσω ανταπόδοσης και μέσω παροχής πολιτικών θέσεων (βλ. Σακελλαροπούλου, Πικραμμένος), δεν υπάρχει ανεξαρτησία. Ένα μόνο θα πω: ο πρώτος στόχος μας στην εξουσία, θα είναι μία αληθινά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Με πλήρη απεμπλοκή της εξουσίας, ανεξάρτητη και σε εσωτερικές προαγωγές.

Ερώτηση 22η:

Μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση πολέμησε την Ορθοδοξία με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου. Ποια η άποψή σας;

Απάντηση:

Σε αυτό την ευθύνη έχει η Εκκλησιαστική εξουσία. Κανείς δεν βάλλει εύκολα το σπίτι κάποιου χωρίς τη συμμετοχή του σπιτονοικοκύρη. Η Εκκλησιαστική αρχή λειτούργησε με έναν τρόπο που πρόσβαλλε την Εκκλησία.

Ερώτηση 23η:

Είναι το κίνημά σας έτοιμο εάν προκηρυχτούν εκλογές αιφνιδιαστικά;

Είχα διαβάσει πως θα κάνετε Συνέδριο, που είναι η απόλυτη έκφραση της Δημοκρατίας με την εκλογή θεσμικών οργάνων. Ποιες είναι οι αποφάσεις σας;

Απάντηση:

Είμαστε έτοιμοι ακόμη και αν οι εκλογές γίνουν αύριο. Το μεγάλο μας συνέδριο, θα διεξαχθεί το 2ο 15θήμερο του Μαΐου. Εκεί θα εκφραστεί η μεγάλη μάζα των Ελλήνων που σιχάθηκαν τις πολιτικές επιλογές των τελευταίων δεκαετιών. Το ρεύμα πλέον είναι μεγάλο και δεν σταματιέται με πολιτικές τύπου εκδίκησης ή σιωπής.

Ερώτηση 24η:

Τι συμπεράσματα αποκομίσατε από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και από τα προσυνέδρια της ΝΔ;

Ποια η άποψή σας και για τα άλλα Κοινοβουλευτικά Κόμματα;

Απάντηση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη πτώση της κυβέρνησης. Όταν παίρνεις επιδοτήσεις υπέρογκες από το Ελληνικό κράτος, μπορείς να κάνεις ό,τι είδους συνέδριο θες. Εμείς στηριζόμαστε στις εισφορές του απλού Έλληνα πολίτη που μας στηρίζει. Η ΝΔ είναι σε μεγάλη πτώση. Χρησιμοποιούν κρατικά χρήματα και αποκλεισμό των εξωκοινοβουλευτικών αντιπάλων, πιστεύοντας πως έτσι θα τα καταφέρουν. Όμως πλέον είμαστε παντού. Όσον αφορά τα άλλα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ δεν έχει όνομα και αρχηγό. Το ΚΚΕ είναι το γνωστό σταθερό και προ 30 ετών κόμμα που δεν συγκινεί. Το ΜΕΡΑ25 είχε φιλοδοξίες και 2 με 3 πρόσωπα που τα λένε καλά στη βουλή, θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην αριστερά, ωστόσο έχει εσωτερική ανισορροπία. Η Ελληνική Λύση απλά διέψευσε την όποια θέληση είχαμε να πετύχει ως πατριωτικό κόμμα. Άλλη ρητορική, άλλη ψήφος και μεγάλες υποψίες για δεκανικισμό.

Ερώτηση 25η:

Εάν εισέλθει το κόμμα σας στη Βουλή θα προχωρούσατε σε συνεργασία με κάποιο από αυτά τα κόμματα;

Απάντηση:

Με κανένα.

Ερώτηση 26η:

Το κόμμα σας θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα με σκοπό μια ευρύτερη συσπείρωση, προεκλογικά;

Έχετε κάνει συζητήσεις και αν είναι δυνατόν με ποιους και ποιο το αποτέλεσμα;

Απάντηση:

Ήδη από τον Δεκέμβριο προκήρυξα την ένωση πολιτικών σχηματισμών. Είμαστε σε ζυμώσεις με πολλούς από αυτούς. Ο λαός θέλει την ένωση, εμένα με ενδιαφέρει η ένωση της βάσης. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν θα το θελήσουμε και όχι την οποιαδήποτε ώρα. Ο κόσμος που παρακολουθεί καταλαβαίνει πώς κινούμαστε.

Ερώτηση 27η:

Θα συμφωνούσατε ότι την ελληνική κοινωνία και την Πατρίδα την έχουν στραγγαλίσει τα δημόσια και τα ιδιωτικά δάνεια;

Θα συμφωνούσατε ότι πρέπει να μηδενιστεί το διεθνές χρέος της χώρας με την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων;

Πρέπει να εφαρμοστεί ένα καθεστώς “σεισάχθειας” με τις οφειλές των ιδιωτών προς τις Συστημικές τράπεζες;

Απάντηση:

Θα ήταν πολύ όμορφο ωστόσο όπως ξαναείπα πρώτη μας κίνηση είναι να ελέγξουμε ποιο είναι αυτό το χρέος και από πού προέρχεται. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ με μονομερείς διαγραφές. Ό,τι πούμε θα είναι εγγύηση για τον Έλληνα και θα του εξασφαλίζει ένα μέλλον που θα τον κάνει να ζει άνετα στη χώρα μας

Ερώτηση 28η:

Η Τράπεζα της Ελλάδος ασκεί δημόσια εξουσία με χάραξη νομισματικής πολιτικής για την χώρα μας, αλλά δεν μας ανήκει.

Πρέπει να κρατικοποιηθεί ή όχι;

Απάντηση:

Το 51% τέτοιων μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και οργανισμών και το management θα πρέπει πάντα να το κρατά το Ελληνικό δημόσιο. Οδηγούμε την κοινωνία με σύγχρονους όρους σε μία κρατική ιδιωτικοποίηση.

Ερώτηση 29η:

Το ευρώ λειτούργησε ανασχετικά, επιφέροντας με τις “έξωθεν κατασκευασμένες υποτιμήσεις” αδυναμία χρηματοδότησης των τομέων της οικονομίας μας. Η αποσύνδεση από την χρήση του πως αντιμετωπίζεται κατά την γνώμη σας;

Η επιστροφή στην έκδοση και χρήση εθνικού νομίσματος θα εξυπηρετούσε καλύτερα την ελληνική οικονομία ή όχι;

Απάντηση:

Η Ευρώπη φθίνει. Βρισκόμαστε σε μία εποχή αμφισβήτησης των νομισμάτων. Σίγουρα το ευρώ τελικά δεν μας ωφέλησε. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει αν θα ωφελούσε και μία βίαιη μετατροπή του νομίσματος αυτή την ώρα. Είναι ένα οικονομολογικό πρόβλημα που ευελπιστούμε πως με την πάροδο του χρόνου θα λύσουμε για να απεμπλακούμε από την κηδεμονία των Βορειοευρωπαίων. Πρώτη στάση Νότια Ευρώπη, δεύτερη στάση Ελλάδα κυρίαρχος στη Βαλκανική και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κύριε Βόβολη σας ευχαριστώ θερμά.

loading...