ΕΚΤΑΚΤΟ!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ!!





ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ *   

Η ταπεινότητα μου είναι ακριβοδικαιος. Έχω σουρει τα εξ’ αμάξης στην εν λόγω Κυβέρνηση αλλά τα καλά πρέπει να τα λέμε! Πριν λίγο εξεδόθη επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ανακυπτουσα ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για ένα άλμα μεταστροφής ή μάλλον για μια… βουτιά στην λογική από πλευράς της Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Ιδού:

“Στα πλαίσια των συναλλαγών φυσικού αερίου, μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Ελληνική Κυβέρνηση επιθυμεί να εκφράσει την λυπη της γι’ αυτούς, που ομνυουν στο όνομα της ηθικής και της μή τήρησης των όρων των συμβάσεων, από τον Πρόεδρο Πούτιν. Η διαδικασία αίτησης ανοίγματος λογαριασμου στην Gasprom, εκ μέρους των μή φιλικών χωρών, πιστεύουμε, ότι δεν αποτελεί πρόκληση προς τον δυτικό κόσμο, τουναντίον η μετατροπή δολαρίων και Ευρώ σε ρούβλια, από την Gasprom Bank σε συνέργεια με την Εθνική Κεντρική Τράπεζας της Ρωσίας, καθώς και με το Ρωσικό Χρηματιστήριο, αποτελεί διασφάλιση των αναγκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της εύρυθμης λειτουργίας της ανωτέρω εμπορικής πράξης. Επιπροσθέτως, αποτελεί εξασφάλιση της επάρκειας των ενεργειακών αναγκών της ΕΕ, μέσω της διαφάνειας, της ισονομίας και της ποιοτικής αναβάθμισης της εν λόγω αγοραπωλησίας. Συμβάλλει δε και στην προώθηση των ΕΘΝΙΚΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ, τόσο έναντι του δολαρίου, (το οποίο έχει απωλέσει κάθε ισοτιμία με τον χρυσό, από την κατάργηση της Συνθήκης του Bretton Woods) όσο κι έναντι του Ευρώ, το οποίο δεν αντιπροσωπεύει απολύτως τίποτα στην οικονομία κάθε κράτους μέλους της ΕΕ. 

Σύμφωνα με τις αρχές, που διαπνέουν αλλά και προσδιορίζουν τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης, πρόκληση αποτελεί η δέσμευση άνω των τριακοσιων δισεκατομμυρίων Ευρώ σε συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα οποία ευρίσκονται σε δολάρια ή σε Ευρώ, μιας και πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση κάθε κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και για έγκλημα, κατά ενός συγκεκριμένου κράτους-έθνους. Κατ’ ουσίαν, πρόκειται για ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ και ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, προς το Ρωσικό Έθνος, όσων υιοθετούν κι εφαρμόζουν τοιαυτες πολιτικές πρακτικές, μή συναδοντας με το ήθος του Ευρωπαϊκού πολιτισμού! Η Κυβέρνηση της Ελλάδος παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τα γεγονότα, αφού οι απίστευτης βαρβαρότητας κυρώσεις δεν επιχειρούν να θίξουν και να αποδομησουν μόνο τον Ρωσικό λαό αλλά βάλλουν και προσβάλλουν αυτήν καθ’ αυτήν την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τους αξιακους κώδικες της κοινωνίας μας, της κοινωνίας του δυτικού κόσμου! 

Εκ παραλλήλου, η Ελληνική Κυβέρνηση, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης έχουν μείνει ενεοί με το απίστευτο κι απύθμενο θράσος της Τουρκίας, ένα κράτος-εισβολέας στην μαρτυρική Κύπρο, ένα κράτος, που βαρυνεται με ποταμούς αίματος κατά της ανθρωπότητας, μέσω γενοκτονιών κι εγκλημάτων πολέμου, να επιχειρεί να παίξει τον ρόλο του ειρηνοποιου, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τον τερματισμό αυτου του φρικωδους πολέμου! Η συγκεκριμένη υποκρισία δεν θα μείνει αναπάντητη από τους Έλληνες πολίτες, ως εκ τούτου η δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση των Ελλήνων υποδεικνύει στην γειτνιάζουσα Τουρκία να αποχωρήσει ΑΥΤΗ ΠΡΩΤΑ ΑΜΕΣΑ από τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας κι υστερα να αναλάβει όσες διπλωματικές πρωτοβουλίες επιθυμεί, αναφορικά με την αποχώρηση των Ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία και την άμεση κατάπαυση του πυρός! 

Τέλος, η Ελλάς, ως η ενσαρκωμενη συνείδηση της ανθρωπότητας, όπως μαρτυρά η ιστορία του Ελληνισμού, έχουσα ΑΛΗΘΙΝΟ και ουχί ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ενδιαφέρον εμποτισμένο με κάθε λογής ανταλλάγματα για την ειρήνευση στην περιοχή, προσκαλεί τους Υπουργούς Εξωτερικών Ρωσίας κι Ουκρανίας στην ΔΗΛΟ, στο νησί του φωτός και του Απόλλωνα, ΜΟΝΟ για μία ημερήσια συνάντηση, (αφού δεν κατοικείται) ούτως ώστε να ανακύψει μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου διότι η συνέχιση και διαιώνιση του θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα, τόσο στους δύο λαούς, όσο και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα! Στα πλαίσια αυτής της ειρηνευτικής αποστολής και δεδομένου του γεγονότος των αγαστών σχέσεων της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο, θα κληθούν ως πρεσβευτές Ειρήνης τρεις βαρυσήμαντες προσωπικότητες εγνωσμενου κύρους, οι οποίοι πιστεύουμε, ότι θα επηρεάσουν θετικά με την επιβλητική παρουσία τους τις δύο εμπόλεμες πλευρές. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πασίγνωστος, Αλί Μαχμούτ, Ισμαήλ ΑμπντελΦαταχ, Σουκριντ Αουα!!!”.

Τα σέβη μου.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΛΑΣ

loading...