ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ «ΦΙΛΟΙ» ή ΩΣ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ;

Συμβολικό επίκαιρο κείμενο με αυτονόητα συμπεράσματα, από Αντώνη Αντωνά.

Διαβάστε πιο κάτω:

Επικαιρότητα. Ανατροπή στη Μεσόγειο λόγω Ουκρανικής κρίσης;

«Χρυσάφι» στην Κύπρο το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου ή αιτία πολέμου και … νέας «Ειρηνευτικής Αποστολής» της Τουρκίας;

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις, μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο και να αλλάξουν τη μοίρα και της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδας, η οποία μπορεί να καταστεί ο βασικός άξονας μεταφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη(;), λόγω του Ουκρανικού προβλήματος και της επερχόμενης ενεργειακής κρίσης και όχι μόνο ……

Το κυπριακό κοίτασμα Αφροδίτη έχει άλλα τουλάχιστον 128 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Ωστόσο και τα δύο κοιτάσματα εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερα.

Τώρα έρχεται και ο «Γλαύκος» με το μεγάλο αυτό κοίτασμα, το οποίο θα μπορούσε να συνδεθεί με τον αγωγό, αν και εφόσον αυτός μπορέσει να υλοποιηθεί και να περνά από την Ελλάδα.

Τα κοιτάσματα, που βρέθηκαν στην Κύπρο, και στα «χρυσά οικόπεδα», που «τρύπησε» αμερικανικός κολοσσός κ.α., θέτει σε νέες βάσεις τις σχέσεις των χωρών της Μεσογείου, αλλά και όλες όσες ενδιαφέρονται για την περιοχή, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία και φυσικά… την Τουρκία.

Η Αγκυρα είναι προφανές ότι επέλεξε αυτή τη χρονική περίοδο, για να κάνει ξανά την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με περισσότερα από 100 πλοία και με βολές στα Κατεχόμενα, στέλλοντας ξεκάθαρα μηνύματα ( Με την ανοχή των δόλιων «συμμάχων» μας, ότι διεκδικεί, όχι μόνο την ΑΟΖ της Κύπρου, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού Αιγαίου.)

Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία επέλεξε τώρα να προκαλέσει επεισόδια στα Στροβίλια κ.α. και δημιουργεί νέες στρατιωτικές βάσεις στα κατεχόμενα, ενισχύοντας τον κατοχικό στρατό της, ούτε είναι τυχαίο ότι βγάζει ξανά τα ερευνητικά της σκάφη σε θαλάσσιες περιοχές, που δεν της ανήκουν και απειλεί διαρκώς την Ελλάδα και την Κύπρο. Και οι «σύμμαχοι» μας ….; Πιθηκίζουν ….!

Το μοίρασμα της ενεργειακής πίτας δεν θέλει να γίνει εν απουσία του Ταγίπ Ερντογάν, κι αυτό το δείχνει σε όλους τους τόνους, μέσω απειλών και διεκδικήσεων …. Και δεν εννοεί μοίρασμα η Τουρκία, αλλά θέλει και το σκυλί χορτάτο και την πίττα ολόκληρη ….!

Ενδιαφέρον έχει πάντως ο τρόπος που θα αντιδράσουν οι μεγάλες χώρες, κυρίως οι ΗΠΑ, Γαλλία, το Ισραήλ κ.ά., που δεδομένο είναι ότι θα θελήσουν να προστατέψουν τις επενδύσεις τους και τα κοιτάσματα για τα οποία ενδιαφέρονται.

«Χαιρόμαστε» λοιπόν για την υποστήριξη σε …λόγια ( παλαιότερα μας π@@@@ξαν……………., τώρα μας “ηγάπησαν”…) από τους άσπονδους φίλους και συμμάχους, οι οποίοι σήμερα έχουν τεράστια οφέλη από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ… Δηλώνουν λοιπόν ότι στα έσοδα από την εκμετάλλευση θα πρέπει να υπάρξει συνδιαχείρηση με τους ΤΚ και να διαμοιρασθούν ισομερώς ( Κατά το δόγμα και Ερντογάν.)….στις δύο κοινότητες, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ όψιν ότι σήμερα η ΤΚ είναι μολις το 9.8%στο σύνολο του Κυπριακού πληθυσμού. Δηλαδή στην Αμερική «κύριο»ι, αλλά και με βάση αυτά που λέει ο Ερντογάν, μέτοχοι σε Αμερικανικές ή Τουρκικές εταιρείες του 9.5% λαμβάνουν μερίσματα του 50% επί των κερδών…..;;;;. Ποιά Πανεπιστήμια και ποιοί διεθνείς εμπορικοί νόμοι το ορίζουν αυτό;;; Μα δεν υπάρχει κανείς αρμόδιος να δώσει μια τεκμηριωμένη αποστομωτική απάντηση; Με βάση τότε τις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου η αναλογία συμμετοχής των ΤΚ στο Κυπριακό Κράτος ακόμη και στην κρατική διοίκηση ήταν 70% ΕΚ και 30% ΤΚ.( Το 1960 οι ΤΚ ήταν περίπου το 18%) …το 2015 ΕΚ 701000 74.5%. ΤΚ 91800 9,8%…..Υπόλοιπο ποσοστό ξένοι …….Προσέξτε, τις δηλώσεις όλων …*Συβιλλικές και Δελφικές…..Δεν υπάρχει στο διπλωματικό τους λεξιλόγιο το Fair sharing, or, based to proportion of population, or, depending of population, or, rigtly so……αλά Ερντογά paylasim (Διαμοιρασμός) 50-50%, hisse sirketleri ( Ισότιμοι εταίροι), Turkiye garantoru….( Η Τουρκία εγγυητής)..Ο λύκος λοιπόν …θα φυλάει τα πρόβατα …όπως το 1974, που τα κατασπάραξε….

.Υποσημείωση: Μεταξύ σοβαρού και πολύ σοβαρού…Δηλαδή αν και οι μειονότητες των φίλων Λατίνων Μαρωνιτών, Αρμενίων κ.ά. απαιτήσουν και αυτοί το 50%, υπό καθεστώς πτώχευσης θα οδηγηθεί το Κυπριακό Κράτος……! *Σίβυλλα, στην αρχαιότητα όποια γυναίκα με μαντικές ικανότητες, που έδινε αινιγματικές ή διφορούμενες ερμηνείες και απαντήσεις.

ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ….

ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ … ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ …. ΘΑΛΑΣΣΙΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ ….

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΞΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ….


ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΑΟΖ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ … ΜΟΝΟ *ΤΟΥΡΚΙΚΟ ….. Και όπως μια Τουρκική παροιμία λέει… « Ο κόσμος δεν έχει ντροπή. Μόνο συμφέρον …»
*Η αντίδραση της Άγκυρας

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ σε καμία ξένη χώρα, εταιρεία ή πλοίο να διενεργήσει έρευνες για φυσικό αέριο σε περιοχές δικαιοδοσίας της», αναφέρει η αντίδραση της Άγκυρας. Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι τα αδειοδοτούμενα οικόπεδα από την «ΕΚ Διοίκηση» ανήκουν στην… τουρκική υφαλοκρηπίδα την οποία παραβιάζει η Κύπρος με την παραχώρηση άδειας έρευνας στις Exxon Mobile και Qatar Petroleum. Σημειώνει πως η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί για άλλη μια φορά τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, τα οποία η Άγκυρα «θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αποφασιστικά».Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλκγίτς, απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων πως η κίνηση των Ελληνοκυπρίων «δείχνει ξεκάθαρα για άλλη μια φορά ποια είναι στην πραγματικότητα η πλευρά που προκαλεί την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο». Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης …

Η βάρβαρη Τουρκία και το χτένι και την χτένα έσπασε και απτόητη παρανόμως ενοποιεί την Τουρκική ΑΟΖ με την Λιβυκή …

Και εμείς δειλοί και άβουλοι αντάμα, αδυνατούμε ως έχουμε το δικαίωμα να ενοποιήσουμε Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ και ταυτόχρονα να επεκτείνουμε τα θαλάσσια σύνορα μας σε 12 ν.μ.!

Μπροστά σ’ όλα αυτά τα μύρια κακά, που έρχονται οφείλουμε να αντιδράσουμε και οφείλουμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ, να κρατήσουμε το νου μας καθαρό, τη ματιά μας ήσυχη και προσηλωμένη στα καίρια και τα σημαντικά Εθνικά μας θέματα και προβλήματα μονιασμένοι

Ας διδαχθούμε από την Ιστορία μας και αντλήσουμε δύναμη για να βρούμε ψύχραιμα τους δρόμους εκείνους, που θα μας βοηθήσουν να ακυρώσουμε όποια δόλια σχέδια και να ξανακερδίσουμε τη χώρα μας, τους αιθέρες, τις Ελληνικές μας θάλασσες ….Την Ελληνική Κύπρο ….

Και ο νοών νοείτω …..

Α.Α.

loading...