Καλύτερα πρόστιμο παρά γραφειοκρατία στην Ελλάδα!!


 
Γολγοθάς για γυναίκα που απαλάχθηκε από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Εξαιρέθηκε από το διχαστικό πρόστιμο των 100 ευρώ, αλλά η Εφορία δηλώνει αναρμόδια!

Ενα κράτος απροκάλυπτα άδικο και εκδικητικό αντιμετωπίζουν σήμερα εκατομμύρια Ελληνες που έρχονται αντιμέτωποι με το… τέρας της γραφειοκρατίας, αλλά και τις παράλογες αποφάσεις μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή. Από τα μέσα Ιανουαρίου οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έκαναν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι των 100 ευρώ. Από αυτή τη διχαστική και εκδικητική απόφαση εξαιρέθηκαν όσοι δεν έπρεπε να την κάνουν για λόγους υγείας.


Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η Στέλλα Γιαννακοπούλου, η οποία έπειτα από εξετάσεις γιατρών αλλά και την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας απαλλάχθηκε από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, άρα και από το πρόστιμο των 100 ευρώ. Σε οποιοδήποτε δυτικό κράτος η υπόθεση αυτή θα τελείωνε και η γυναίκα αυτή δεν θα χρειαζόταν να κάνει τίποτα άλλο.


Γραφειοκρατία


Ομως, στην Ελλάδα του 2022 κάτι τέτοιο μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός, καθώς τα «πλοκάμια» της γραφειοκρατίας είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνουν τη ζωή των πολιτών μαρτύριο. Παρά το γεγονός πως έχει την απαλλαγή και την έχει αποστείλει η ίδια στην Α’ ΔΟΥ Αθηνών, στην οποία υπάγεται, η κυρία Γιαννακοπούλου βλέπει τα πρόστιμα να της καταλογίζονται κανονικά και να μη διαγράφονται! «Πνιγμένη» από το αίσθημα αδικίας, η Στέλλα Γιαννακοπούλου έφτασε στο σημείο να αποστείλει η ίδια έγγραφο στην Α’ ΔΟΥ, έχοντας επισυνάψει τα σχετικά έγγραφα και ζητώντας να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη.


Ωστόσο, η απάντηση της Εφορίας ήταν πως μπορεί να προσβάλει την πράξη επιβολής του προστίμου ενώπιον των τακτικών δικαστηρίων, καθώς τα έγγραφα που προσκομίζει δεν μπορούν να εξεταστούν από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την επιβολή και συλλογή των προστίμων! Με λίγα λόγια, οι κρατικές υπηρεσίες δηλώνουν αναρμόδιες να εφαρμόσουν τον νόμο κι έτσι ο πολίτης πληρώνει αδίκως. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του… επιτελικού κράτους, τότε τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια :