Γιατί δεν τελειώνει άμεσα τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Βλαντιμίρ Πούτιν ;

Τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία ; Γιατί δεν τελειώνει τον πόλεμο ο Βλαντιμίρ Πούτιν ; Αυτά είναι τα δύο ερωτήματα που απασχολούν αυτή την εποχή ολόκληρη την υφήλιο. Στην Ουκρανία ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν κάνει ένα πόλεμο ειδικής στρατηγικής.

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : [email protected]).

Εν αντιθέσει με τους Δυτικούς εγκληματίες σε Σερβία, Ιράκ, Συρία, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας έδωσε σαφείς εντολές να μην σκοτώνονται και να μην κακοποιούνται οι άμαχοι Ουκρανοί. Πρώτη φορά στα χρονικά κατά την σύγχρονη εποχή, ένας ηγέτης μιας υπερδύναμης συμπεριφέρθηκε με συμπόνοια, στον άμαχο πληθυσμό.

Είναι αδύνατον ο νικητής του παγκοσμίου πολέμου σε μικρότερη κλίμακα που διεξάγεται μέχρι και σήμερα στην Συρία, να μην είναι σε θέση να κερδίσει έναν τοπικό πόλεμο με την αδύναμη Ουκρανία. Στην Συρία και στα πεδία των μαχών, η Ρωσία κέρδισε την Αμερική, το Ισραήλ και την Τουρκία, δεν δεν γίνεται να δυσκολεύεται σε έναν ασήμαντο πόλεμο στα σύνορα της. Μεταξύ άλλων ο πόλεμος στην Ουκρανία από την νέα τάξη πραγμάτων, ήταν μια κίνηση απελπισίας -αντιπερισπασμού, για να κερδίσουν τους Ρώσους και να ανακτήσουν τον έλεγχο της Συριακής επικράτειας.

Η τέως παγκόσμια υπερδύναμη Αμερική, το ΝΑΤΟ και η εξαρτώμενη ενεργειακά από την Μόσχα Ευρωπαϊκή ένωση δεν είναι σε θέση αυτήν την στιγμή να διεξάγουν παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στην Ρωσία. Η στρατιωτική τεχνολογία της Μόσχας (Tον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ρωσίας δεν τον διαθέτει κανένα άλλο κράτος), σε συνδυασμό με τον Ρωσικό-Κινέζικο και τον Ιρανικό στρατό αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τους Δυτικούς.

Αν τολμούσε η Αμερική να κάνει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια ενάντια στην Ρωσία, από την στιγμή που θα ήταν σε θέση να το επιχειρήσει, τότε άμεσα ο Αμερικανικός στρατός θα είχε εκδιωχθεί από τα Συριακά εδάφη. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία του Ερντογάν, σε περίπτωση που βοηθούσε ουσιαστικά την Ουκρανία. Τότε θα έχαναν αμέσως οι Τούρκοι την κατοχή της Βόρειας Συρίας. Εν τούτοις το χειρότερο για την είναι ότι η Κίνα ελέγχει και αποφασίζει για το χρεοκοπημένο Αμερικανικό κράτος. Οι Κινέζοι έχουν στα χέρια τους τα χρέη των Αμερικανών. Συνεπώς έναν διαλυμένο οικονομικά κράτος, δεν είναι σε θέση να διεξάξει παγκόσμιο πόλεμο.

Όπως είχα αναφέρει για πολλοστή φορά στις 28 Ιανουαρίου 2022, η Τακτική της Ουάσιγκτον είναι πάγια ενάντια στον νέο πλανητάρχη Β. Πούτιν. Παρακινούν της πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες ενάντια στο Κρεμλίνο και εν συνεχεία της εγκαταλείπουν, με συνέπεια να γίνονται έρμαιο στην Ρωσική ομοσπονδία. Σε περίπτωση που γίνει πόλεμος οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους, θα υποστούν πανωλεθρία. Αντιθέτως Ρωσία-Κίνα και Ιράν μαζί με τους άλλους συμμάχους θα έχουν απώλειες που δεν θα είναι μη αναστρέψιμες.

Η Ουκρανία είναι το μεγάλο θύμα των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών παιχνιδιών της Ουάσιγκτον και της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Όπως αναφέρω από το έτος 2014 μετά την νόμιμη προσάρτηση της Κριμαίας, οι δυτικοί χρησιμοποίησαν το Κίεβο, και όπως ήδη είχα τονίσει τα προηγούμενα χρόνια, οι Αμερικάνοι θα παραμείνουν παθητικοί θεατές των εξελίξεων, όπως έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις. Δυστυχώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και οι Ουκρανοί έρχονται σταδιακά αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Επίκειται ο διαμελισμός του Ουκρανικού κράτους, εάν δεν σταματήσουν τις ανόητες και τις επικίνδυνες τακτικές από τον Λευκό Οίκο. Η Αμερική είναι εντελώς αδύναμη να υποστηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία, στον πολέμο με την Ρωσία. Οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι με το Κρεμλίνο. Απλά οι αξιωματούχοι της Αμερικής, επιθυμούν να συντηρούν τον μύθο της παγκόσμιας αυτοκρατορίας και να διατηρήσουν τους συμμάχους στο πλευρό τους.

Β. ΠΟΥΤΙΝ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ.

Η μαρτυρική Συρία δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις από Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα, τα Αραβικά-δικτατορικά καθεστώτα μαζί με το δολοφονικό εμπάργκο από την “πολιτισμένη” δύση, χωρίς να έχουν την έγκριση του ΟΗΕ.

Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, οι ηρωικοί Σύριοι, παραμένουν στις επάλξεις, αδέσποτοι και υπερήφανοι, για να υπερασπιστούν τις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες-διαχρονικές αξίες, την ελευθερία, και την αξιοπρέπεια. Η μεγάλη πατριωτική Συρία του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, απέρριψε το νεοταξικό σχέδιο “Αραβική Άνοιξη”, το οποίο είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή. Το Ισραήλ επιθυμεί να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ευλογία και την πλήρη υποστήριξη της Αμερικής.

Για αυτό συμμετέχουν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο της Συρίας, ενάντια στον φιλέλληνα Ασσάντ. Επίσης φοβούνται πολύ την συμμαχία Ελλάδας-Συρίας και επέκτασιν, την συμμαχία Ρωσία, Ελλάδα, Συρία, Ιράν. Η επιτυχία αυτού του επικίνδυνου-νεοταξικού σχεδίου, προϋποθέτει τον διαμελισμό και την διαίρεση των κρατών της περιοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν γενοκτονίες, εκτοπισμός-εξαθλίωση και η εκμετάλλευση προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία και την εκμετάλλευση, επί του πλούτου αυτών των εθνών. Οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν, στην αδούλωτη Συρία του Ασσάντ, την υποστήριξή προς τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Επίσης οι Αμερικανοί-νεοταξίτες και το Ισραήλ έχουν μεγάλο μίσος κατά της Συρίας λόγω της υποστήριξης προς την εθνική αντίσταση του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε μια συντριπτική ήττα κατά της Ισραηλινής επεκτατικότητας. Με την απελευθέρωση εδαφών του Λιβάνου από την Ισραηλινή κατοχή, οι Σύριοι επέτυχαν μια σημαντική νίκη εις βάρος των Ισραηλινών δυνάμεων, κατά την διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ, στον Λίβανο το 2006. Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα.

Ο Σύριοι του Ασσάντ και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας και των Aξιών του παγκόσμιου πολιτισμού. Εάν οι αντίπαλοι της Συρίας επικρατήσουν και κατακτήσει οριστικά ο Ερντογάν την Βόρεια Συρία, τότε η ανθρωπότητα και ειδικά η Ελλάδα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα, καθώς θα είμαστε για πάντα σκλάβοι της νέας τάξης πραγμάτων και της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα.

Εάν όμως κερδίσουν οι Ρώσοι-Σύριοι τότε η νέα τάξη και ο Ερντογάν θα έχουν δεχτεί το πιο καθοριστικό πλήγμα, σχετικά με την αναβίωση του παγκόσμιου κράτους. Στην δημοκρατική Συρία του Ασσάντ έχουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Οι Σύριοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, είναι πεπεισμένοι, ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι τα δύο πόδια-στηρίγματα του έθνους, και ότι κανένα κράτος, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τα στηρίγματα-πόδια του. Δυστυχώς μετά από την ενσωμάτωση της Βόρειας Συρίας έρχεται σταδιακά και η ενσωμάτωση της Ελληνικής επικράτειας.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή. Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις δεν το κάνει για να δοκιμάζει τα νέα Ρωσικά όπλα και να κρατά μάχιμο τον στρατό του σε πραγματικές συνθήκες πολέμου.

Η Ρωσική ομοσπονδία ως νέα παγκόσμια υπερδύναμη μετά την μεγαλειώδη νίκη στην Συρία, έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή των συμφωνιών της Γενεύης Ιούνιος (2021). Αποκαθιστά την εξουσία της νόμιμης Συριακής κυβέρνησης, καθώς συνεχίζεται με αργούς ρυθμούς η επανάκτηση των κατακτημένων εδαφών. Επαναφέρει την Συρία στο παγκόσμιο προσκήνιο. Επιχειρεί επιτυχώς την διπλωματική αποκατάσταση της Δαμασκού με τις άλλες χώρες. Ο Λευκός Οίκος δεν διοικεί πλέον τον πλανήτη. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τις νέες εξελίξεις, θα απομονωθούν. Η εφαρμογή των συμφωνιών της συνόδου κορυφής στην Γενεύη συνεχίζεται. Η αναγκαστική υποχώρηση που έκανε η Ουάσιγκτον στο Κρεμλίνο ήταν κομβικής σημασίας. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να επιβάλει την Ρωσική κυριαρχία στον κόσμο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και την Ασία.

Η αλλαγή εξουσίας είναι εμφανής. Σύμφωνα με την Ρωσική τακτική, όλα θα αποκαλυφθούν όταν τα γεγονότα θα είναι μη αναστρέψιμα. Ενδεικτικό των παγκόσμιων αλλαγών είναι ότι τα δυτικά ΜΜΕ ξεκίνησε μια σειρά άρθρων με στόχο την αποκατάσταση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τα “εγκλήματα” για τα οποία τον κατηγορούσαν. Το άρθρο The Observer, στην κυριακάτικη έκδοση The Guardian , με τίτλο «Outcast Assad Sold to the West as Key to Peace in the Middle East».

Το Newsweek ανάρτησε τον Σύριο πρόεδρο στο εξώφυλλο κάτω από τον τίτλο: «Επιστρέφει με έναν θρίαμβο επί των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Σύριος ηγέτης Μπασάρ αλ Άσαντ ζητά μια θέση στην παγκόσμια σκηνή». Η ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας έχει μια φωτογραφία που μιλάει για την «υποτιθέμενη» χημική επίθεση, όπου οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ, είχαν κατηγορήσει την Δαμασκό, ότι είχε περάσει τις κόκκινες γραμμές.

Την συντριπτική ήττα των Αμερικανών παραδέχτηκε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Γενεύη. Έκτοτε προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και το ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή ένωση. Η δύση είναι πλέον θεατής των εξελίξεων. Η αποκατάσταση της Συρίας στη διεθνή σκηνή βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δυτικοί σταματούν τον παραγκωνισμό της Συρίας. Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Β’ της Ιορδανίας και ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γνωστοποίησαν ότι «είχαν μιλήσει με τον πρόεδρο Άσαντ. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι, πήγε διακριτικά στην Δαμασκό για να συζητήσει, τον επαναπατρισμό των προσφύγων. Στον παγκόσμιο πόλεμο μικρότερης εμβέλειας που διεξάγεται στην Συρία, ο μεγάλος νικητής είναι η Ρωσία του Πούτιν, ενώ η Αμερική των Ομπάμα, Τράμπ και Μπάιντεν ηττήθηκε κατά κράτος.

loading...