ΑΚΚΕΛ: Η Γερμανία πότε θα πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου που χρωστάει και μιλάει για την Ρωσία;


Πάντα δυναμικό και πρωτοπόρο το ΑΚΚΕΛ, εξέδωσε ΔΤ με αφορμή τις δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ της Γερμανίας, ότι: «Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τα “εγκλήματα πολέμου” στην Μπούτσα με την επιβολή πιο αυστηρών κυρώσεων»!

Διαβάστε παρακάτω την ακόλουθη δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ Βάκης Τσιομπανίδης:

Η Γερμανία πότε θα πληρώσει τα χρέη της προς την Ελλάδα και άλλες χώρες από τον Β’ Π.Π. για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε; Πότε θα πληρώσει το δια της βίας κατοχικό δάνειο που πήρε από την Ελλάδα; Αντί οι Γερμανοί που διέπραξαν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας κατά την διάρκεια του Β’ Π.Π. να σιωπούν ως λωποδύτες που δεν θέλουν να πληρώσουν, ζητάνε και τα ρέστα στηρίζοντας τους νεοναζί του Κιέβου;

Δείτε τι καταστροφές προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα και πόσα μας χρωστάνε:

■ Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής έκαψαν ολοσχερώς πάνω από 100 πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα.

■ Εκτέλεσαν 56.225 αθώους πολίτες.

■ Πήραν ομήρους πάνω από 105.000 ανθρώπους, οι οποίοι κατέληξαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρεματόρια. Ελάχιστοι εξ αυτών επέζησαν.

■ Προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε 1.770 χωριά.

■ Πυρπόλησαν πάνω από 400.000 σπίτια.

■ Κατέστρεψαν το 70% των λιμενικών εγκαταστάσεων, το μεγαλύτερο μέρος του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου και το σύνολο των σιδηροδρομικών γεφυρών και τούνελ.

■ Βύθισαν το 75% του ελληνικού εμπορικού στόλου.

■ Άρπαξαν το 80% των μέσων μεταφοράς και το 51% των δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

■ Οι μισές ελληνικές οικογένειες είχαν θύματα.

■ Το 10% του συνολικού πληθυσμού υπέστη αναπηρία.

■ Το 75% των παιδιών προσβλήθηκε από ασθένειες, οι οποίες τα ταλαιπώρησαν και μετά την απελευθέρωση.

■ Οι συνολικές απώλειες λόγω των εκτελέσεων, της πείνας, των ασθενειών και της υπογεννητικότητας κατά τη διάρκεια της Κατοχής έχουν υπολογιστεί σε 1.106.000 ανθρώπους, ή στο 13,5% του ελληνικού πληθυσμού. Είναι το υψηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη την Ευρώπη.

■ Υπολογίζεται ότι από τη λεηλασία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και από παράνομες ανασκαφές οι κατακτητές μετέφεραν στη Γερμανία 8.500 αρχαιολογικούς θησαυρούς. Είναι αξιοσημείωτο ότι, ενώ το Βερολίνο ζητάει από τη Μόσχα να επιστρέψει τα έργα τέχνης που άρπαξε ο Κόκκινος Στρατός το 1945, αρνείται να συζητήσει την επιστροφή στην Ελλάδα των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Για το κατοχικό δάνειο η Τράπεζα Ελλάδος έχει πιστοποιήσει το ποσόν 228 εκατ. δολάρια του 1944, στο οποίο συμφωνούν και πολλοί άλλοι μελετητές. Μόνο αυτό αντιστοιχεί σήμερα σε 13 δισ. ευρώ, και φυσικά θα αυξηθεί εάν εντοπιστούν και άλλες εκταμιεύσεις. Αν τώρα κανείς συμπεριλάβει μια πιο εύλογη αποζημίωση στα αναγνωρισμένα θύματα με τις πρακτικές που ακολουθούν οι διεθνείς οργανισμοί, το ποσό ανέρχεται σε 54 δισ. ευρώ. Για τις άλλες αποζημιώσεις και επανορθώσεις τα οφειλόμενα γίνονται τριψήφια δισεκατομμύρια. Εάν το δάνειο είχε συναφθεί σε μακροχρόνια αμερικανικά ομόλογα του 1944. Ετσι κάθε εκατομμύριο δολάρια της εποχής εκείνης ισοδυναμεί με 55 εκατ. ευρώ σήμερα. Είναι μια μέθοδος που κανείς διεθνής οργανισμός δεν μπορεί να αμφισβητήσει γιατί είναι αμερόληπτη ως προς τα δύο εθνικά νομίσματα της εποχής εκείνης.

Ας πληρώσει πρώτα η Γερμανία τα χρέη της που 80 χρόνια κάνει την “παλαβή”, που λέει ο λαός, και μετά συζητάμε τι θα πληρώσουν οι υπόλοιποι!

Ο “μπαταχτσής” της Ευρώπης, ο μεγαλύτερος μακελάρης όλων των εποχών, οι απόγονοι των Ναζί και των SS, να μιλάνε για εγκλήματα πολέμου και πολεμικές αποζημιώσεις;

Μήπως είναι η εκδίκηση των ηττημένων του Β’ Π.Π. απέναντι στον νικητή;


Η “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” θα είναι στις επάλξεις, είτε με Σγουρό είτε χωρίς Σγουρό…


Για την αναγκαία προγραμματική σύγκλιση και την “ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου” στις επόμενες περιφερειακές εκλογές, μίλησε ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα, στο ΝΕΤ24.

«Αν θέλουν οι δημοκρατικές δυνάμεις, εγώ θα μπω μπροστά» είπε.

«Με σωστή επιλογή στελεχών και σε άνδρες και σε γυναίκες και σε νέους και σε μεσήλικες και σε ηλικιωμένους που θα είναι αποδεδειγμένο ότι έχουν προσφορά στην κοινωνία. Ότι είναι έντιμοι, ότι είναι εργατικοί, ότι είναι αποτελεσματικοί.

Μια τέτοια σύνθεση βεβαίως την αποδέχομαι και θα μπω μπροστά για να είναι η τελευταία πράξη του δικού μου πολιτικού βίου.

Δηλώνω παρών και η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» – που φέτος κλείνει είκοσι χρόνια αδιάλειπτης και δημιουργικής παρουσίας – θα είναι στις επάλξεις, είτε με Σγουρό είτε χωρίς Σγουρό.

Εγώ θα προτιμούσα η «ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου» να γίνει πράξη με προγραμματική σύγκλιση και οι δημοκρατικές παρατάξεις να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεργαστούν προς όφελος των πολιτών».

Για τις πολιτικές εξελίξεις και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Σγουρός ανέφερε τα εξής:

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να βάλει τον πήχη στο 20%. Αν δεν πάρει 20% δεν θα μπορεί να είναι ρυθμιστής. Θα τον αφαιμάξουν.

Την ευθύνη την έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης για το πως θα εκφράσει το όραμά του, πως θα συγκινήσει τα νέα παιδιά, γιατί οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι 65 plus στην πλειοψηφία του. Έτσι θα μπορέσει το πολιτικό σύστημα να αναδιαμορφωθεί γιατί διαφορετικά το κόμμα της αποχής θα είναι πρώτο σε ψήφους.

Η κοινωνία διολισθαίνει προς τα κάτω, οδεύει προς το 2010. Η κοινωνία θέλει ένα πολιτιστικό σοκ. Υπάρχει τεράστια απόσταση ανάμεσα σε κοινωνία και κράτος. Είναι βασική ευθύνη των κομμάτων, το τι προτείνουν και ποιους προτείνουν. Το κεντρικό κράτος έχει αποτύχει. Πρέπει να ανασυνταχθεί άμεσα για να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες και τις ανάγκες του μέλλοντος»!!Στην αρένα της ψήφου ο Γεραπετρίτης…

Από ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Άρη Σπίνου, που βγάζει πολιτικές ειδήσεις:

«Τον “έφαγε” ο Φουρθιώτης! Τον “πέταξε” ο Μητσοτάκης στην εκλογική αρένα της Α' Πειραιά και τρέχει σαν τον Βέγγο ο Γεραπετρίτης για να μαζέψει σταυρούς!

Πήγε στο πόλο γυναικών του Ολυμπιακού με κασκόλ και κοντομάνικο μπλουζάκι ως τζόβενο. Αυτός που άλλαξε νύχτα τον νόμο για να μην πέσει ο ΠΑΟΚ κατηγορία!

Αν ρωτήσεις τον άλλοτε πανίσχυρο της κυβέρνησης και σημερινό συνομιλητή του Φουρθιώτη, ποιος είναι το “δεκάρι” του Ολυμπιακού δεν θα ξέρει να σου πει.

Οι εκλογικές ανάγκες όμως τον ανάγκασαν να φορέσει την στολή του κόκκινου οπαδού και να ζητωκραυγάζει για τις “θεές” του νερού (στο Παπαστράτειο, εκεί που η ομάδα γυναικών του Ολυμπιακού στο πόλο κατέκτησε το τρόπαιο της LEN Euroleague)!»!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :