ΜΑΣΟΝΙΑ(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ): Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, Η ΔΙΑΔΟΣΗ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΠΩΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΩΝ




Anno Domini Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η Μασονία, η οποία είναι μια παγκόσμια μυστική κοινωνία, δηλώνει ότι είναι φιλανθρωπική, ότι αγωνίζεται για μια ανώτερη ηθική ζωή των μελών της και ότι κατευθύνει την ανθρωπότητα προς τον διαφωτισμό,

την πρόοδο, την ελευθερία και την αλήθεια- ενώ, ο πραγματικός της σκοπός είναι να αντικαταστήσει όλα τα υπερφυσικά πράγματα και τη λατρεία του Θεού με τις αρχές του Νατουραλισμού και τη λατρεία του ανθρώπου. 

Ως εκ τούτου, η πρόοδός της συνίσταται σε:

(1) τον εξοβελισμό της θρησκείας από όλα τα κυβερνητικά αξιώματα, τα δικαστήρια και όλες τις δημόσιες λειτουργίες

(2) την άρνηση του μυστηριακού χαρακτήρα του γάμου, καθιστώντας τον καθαρά κοσμικό, που μπορεί να συνάπτεται και να διαλύεται κατά βούληση

(3) την πλήρη ελευθερία σε κάθε θρησκεία, εκτός από τον Καθολικισμό,

(4) την καθολική υιοθέτηση της κρατικής εκπαίδευσης, στην οποία αποκλείεται το ίδιο το όνομα του Θεού και στη θέση του αντικαθίσταται ένα σύγχρονο είδος ειδωλολατρίας, το οποίο μπορεί δικαίως να ονομαστεί “λατρεία της σημαίας”

(5) πλήρη ελευθερία του Τύπου να υπονομεύει την ηθική, την αγνότητα, την υπακοή και τη θρησκεία

(6) πλήρη ελευθερία του κινηματογράφου να επιτίθεται στα ίδια τα θεμέλια της χριστιανικής κοινωνίας.

Ο τεκτονισμός προέρχεται από την Αγγλία- το έτος γέννησής του είναι το 1717. Ιδρυτές της ήταν δύο προτεστάντες ιερείς, ο James Anderson, από τη Σκωτία, και ο John Disaguliers, ένας Γάλλος. Ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ έχουν πλέον απαγορεύσει τον Τεκτονισμό από την Ιταλία και τη Γερμανία και έχουν διαλύσει τις στοές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...