Φτιάχνει φάρμακα από έντομα





Γράφει ο Πέτρε Ντομπρέσκου – 

Μετάφραση-περίληψη: Ληξουριώτισσα *

«Έπειτα από πολλά χρόνια δράσης στον τομέα των βιολογικών όπλων, ως επικεφαλής της μονάδας έρευνας στον τομέα της ιολογίας του σπουδαιοτέρου ινστιτούτου της πρώην ΕΣΣΔ, ο Μίρτσεα Τσιουχρί (66 ετών) κατέχει στο Βουκουρέστι, μια ιδιωτική τεχνολογική γραμμή για την παρασκευή φαρμάκων από έντομα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα προϊόντα του μπορούν να θεραπεύσουν την κύρωση. Η κύρια πρώτη ύλη του ερευνητή είναι οι σκόροι, οι πεταλούδες και οι μύγες. Όσο παράξενο κι’ ας φαίνεται, αυτά τα έντομα περιέχουν ένζυμα που είναι ανθεκτικά σε διάφορα νοσήματα. Ο Μίρτσεα Τσιουχρί, με καταγωγή από την σημερινή Δημοκρατία της Μολδαβίας και με έδρα στο Βουκουρέστι, προσπάθησε να απομονώσει αυτές τις ουσίες και να παράξει φάρμακα ικανά να θεραπεύουν τον άνθρωπο.

Το κατόρθωσε έπειτα από μερικές δεκαετίες εργασίας. Ο διδάκτορ βιολογίας Μ. Τσουχρί μας είπε ότι ασθενείς από το εξωτερικό αναζητούν τα προϊόντα του χωρίς καν να τα είχε διαφημίσει. Η είδηση διαδόθηκε εξ αιτίας της ποιότητας των φαρμάκων του.

Ουσιαστικά αυτά τα προϊόντα είναι «χυμοί» που εξάγονται από συγκεκριμένα μέρη των εντόμων και επεξεργάζονται με διάφορα αντιδραστικά στοιχεία. Εννοείται πως η διαδικασία είναι απόρρητή! Η ιδέα του ήρθε όταν ερευνούσε τα βιολογικά όπλα στη Ρωσία, σε μια μυστική βάση. Λέει ότι είχε παρατηρήσει πως συγκεκριμένοι ιοί δεν αναπτύσσονται σε κάποια έντομα ώστε σκέφτηκε να εξελίξει της σχετικές θεραπείες.

Ο Μ. Τσιουχρί είναι μέλος της Οικολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης από το 1979 και της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης από το 1993.

Τα προϊόντα από σκαθάρια δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. […]»

Γράφει ο Πέτρε Ντομπρέσκου (άρθρο του 2010)

https://www.libertatea.ro/stiri/face-medicamente-din-insecte-481837

Υπενθύμηση «Ληξουριώτισσας»: https://www.tovima.gr/2021/01/13/world/ee-tha-trome-entoma-mesa-sto-2021-prasino-fos-gia-prosgeiosi-tous-sta-piata-eyropaion/

loading...