ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ”…





Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος με έδρα την Ορεστιάδα της Θράκης μας, επανειλημμένως ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και στην αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας πολλές φορές κορυφαία ζητήματα που δεν τολμούν να αγγίξουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα! Πολλές φορές μάλιστα οι παρεμβάσεις του εν λόγω κόμματος, που οι πληροφορίες μας λέγουν πως θα διεκδικήσει την είσοδό του στη Βουλή στις προσεχείς εκλογές μετέχοντας σε έναν ευρύτερο σχηματισμό κομμάτων, κινημάτων και πολιτικών προσωπικοτήτων, έχουν φτάσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα αρμόδια θεσμικά της όργανα!

Σύμμαχος του VMRO η “Ελληνική Λύση”;

Προ ολίγων ημερών το ΑΚΚΕΛ εξέδωσε ένα Δελτίο Τύπου, όπου εξαπολύει βαρύτατη κατηγορία κατά του κοινοβουλευτικού κόμματος “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου!

Παρακάτω το Δελτίο Τύπου του ΑΚΚΕΛ στις 12 Απριλίου 2022:

«Στις αρχές Ιουλίου 2021 το ΑΚΚΕΛ εξέφρασε τον προβληματισμό του με ανακοίνωση (https://akkelparty.blogspot.com/2021/07/vmro.html) της ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσα στην οποία η Ελληνική Λύση ήταν μαζί με “το βουλγαρικό VMRO” (ο ουσιαστικός ιστορικός συνεχιστής των κομιτατζήδων που αιματοκύλησαν την Μακεδονία και Θράκη), το οποίο αποτελεί το μητρικό κόμμα που “γέννησε” το γνωστό σκοπιανό ανθελληνικό VMRO. Αυτό το VMRO, που κάνει την ανθελληνικότατη εκστρατεία κατά της Μακεδονίας μας.

Πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι μέλη του VMRO ανάρτησαν πανό στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, που έγραφε: “η Μακεδονία είναι βουλγαρική”!

Το ΑΚΚΕΛ ρωτάει αν η Ελληνική Λύση είναι ακόμη σε αυτή την ευρωπαϊκή πολιτική συμμαχία και ποια είναι η θέση της Ελληνικής Λύσης για την συνύπαρξη του κόμματος με αυτούς που έκαναν την προαναφερθείσα πρόκληση κατά της Μακεδονίας μας;»!

Το ΑΚΚΕΛ είχε εγκαλέσει την “Ελληνική Λύση” και στις 3 Ιουλίου 2021…

Ωστόσο, σε αυτό το ΔΤ του ΑΚΚΕΛ υπάρχει ένα λινκ που μας παραπέμπει σε παλαιότερο ΔΤ του κόμματος, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2021 και όπου γινόταν εκτενής αναφορά στην “συμμαχία” VMRO και “Ελληνικής Λύσης”! Ο τίτλος του ΔΤ του ΑΚΚΕΛ τον Ιούλιο του 2021:

ΑΚΚΕΛ: “Ο Βελόπουλος συμμάχησε με τους Βούλγαρους Κομιτατζήδες του VMRO;”!

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε το ΔΤ του ΑΚΚΕΛ:

«Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσε η δημοσιοποίηση ότι η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου συμμετέχει στην ίδια “δεξιά παράταξη” (και έχουν δημοσιεύσει κοινή διακήρυξη) με έναν αριθμό πολιτικών κομμάτων στα οποία περιλαμβάνεται το βουλγαρικό VMRO (ο ουσιαστικός ιστορικός συνεχιστής των κομιτατζήδων που αιματοκύλησαν την Μακεδονία και Θράκη), το οποίο αποτελεί το μητρικό κόμμα που “γέννησε” το γνωστό σκοπιανό ανθελληνικό VMRO.

Αυτό το VMRO, που κάνει την ανθελληνικότατη εκστρατεία κατά της Μακεδονίας μας και σε ένα πρόσφατο περιστατικό, τον Μάρτιο του 2019, μοίραζαν φυλλάδια στη Φλώρινα και στις Σέρρες γράφοντας για αυτονομία της Μακεδονίας. Γράφοντάς το μάλιστα ανορθόγραφα “ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”!

Τι συμβαίνει; Εδώ χρειάζονται εξηγήσεις. Ο Βελόπουλος και τα στελέχη της Ελληνικής Λύσης γνωρίζουν το παρελθόν των Συμμάχων τους;

Εδώ δεν μιλάμε απλώς για φιλοτουρκικές πολιτικές, όπως κάποια κόμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν, θεωρώντας ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χωρών τους, εδώ έχουμε κραγμένη ανθελληνική προϊστορία και παρόν!

Στην κοινή διακήρυξη επίσης βλέπουμε μεν ενθαρρυντικές θέσεις, αλλά επίσης και σημεία που προβληματίζουν σοβαρότατα. Αναφέρουν ότι ο Ατλαντικός δεσμός που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δίνουν αίσθηση ασφάλειας στα μέλη και βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης! Τι έπινε αυτός που το έγραψε; Ειδικά για την Ελλάδα, το ΝΑΤΟ περιλαμβάνει όλους τους εχθρούς που είχαμε διαχρονικά και εξακολουθούμε να έχουμε τώρα, ταξινομημένους ως …συμμάχους!

Πραγματικά η ψυχρή πραγματικότητα είναι αυτή, το ΝΑΤΟ μάς υποχρεώνει να συμπεριφερόμαστε ως σύμμαχοι στους ορκισμένους εχθρούς του Ελληνισμού.

Ο Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση διάβασαν το κείμενο πριν το υπογράψουν, ή απλώς έστειλαν το λογότυπό τους για να συμπεριληφθεί;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως είναι χειρότερη, δεδομένου ότι ποτέ δεν έχει εκπληρώσει στοιχειώδεις υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα, η οποία παρέδωσε εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία σε κοινοτικά όργανα για να της προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση περισσότερα από ότι υποτίθεται ότι θα μπορούσε από μόνη της να πετύχει.

Δώσαμε πολλά και όχι μόνο δεν πήραμε τίποτα ως αντάλλαγμα αλλά μας ζητούν να δώσουμε και περισσότερα τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και το ΝΑΤΟ! Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα, αλλά…»!

Κ. Χήτας: H Ελληνική Λύση παρακολουθεί στενά τις θέσεις όλων των ευρωπαϊκών κομμάτων και επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε ασέβεια κατά των Ελληνικών θέσεων…

Αυτό το ΔΤ-Ανακοίνωση του ΑΚΚΕΛ στις 3 Ιουλίου 2021, προφανώς προκάλεσε τη δημοσιογράφο Βίκυ Μπαϊρακτάρη και πήρε συνέντευξη από τον κ. Κώστα Χήτα Βουλευτή της “Ελληνικής Λύσης” στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, αλλά και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021!

Ως τελευταία ερώτηση αυτής της συνέντευξης και η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα του νομού Πέλλας, αλλά και στην διαδικτυακή της έκδοση, “ΜΕ ΑΠΟΨΗ” (ΜΕ ΑΠΟΨΗ: Η ψήφος της Ελληνικής Λύσης στο εν λόγω άρθρο περί υποχρεωτικού εμβολιασμού ήταν ΌΧΙ! (meapopsi.gr)), ήταν η παρακάτω:

«Η Ελληνική λύση ανακοίνωσε την συμμαχία της με δεξιά κόμματα όπου μέσα σε αυτά είναι και το βουλγαρικό VΜRO, το οποίο κάνει ανθελληνική προπαγάνδα-εκστρατεία και πρόσφατα το 2019 είχε μοιράσει στις Σέρρες και στην Φλώρινα φυλλάδια όπου έγραφαν την Θράκη ως αυτόνομο κράτος!

Ποιο το σχόλιο σας; Είναι δυνατόν ένα ελληνικό κόμμα να έχει αυτού του είδους συνεργασίες;»!

Παρακάτω η απάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου και Βουλευτή της “Ελληνικής Λύσης”:

«Να σημειώσω αρχικά ότι η κοινή δήλωση για το μέλλον της Ευρώπης υπεγράφη από όλους τους Προέδρους όλων των Πατριωτικών κομμάτων της ΕΕ!

Μάλιστα, στο πρόσφατο συνέδριο των συντηρητικών ευρωβουλευτών συζητήσαμε για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του δημογραφικού και για το μέλλον της Ευρώπης. Οι θέσεις αυτές, εκφράζονται στην Ελλάδα μόνο από την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο. Εμείς ανήκουμε στην Ευρώπη των Πατριωτών και διεκδικούμε μια ανεκτική αλλά και πατριωτική Ευρώπη!

Για την ιστορία, θα ήθελα να σημειώσω επίσης ότι από αυτή τη συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων έχει προκύψει ψήφισμα, με το οποίο ζητάμε τη μεταφορά όσων λαθρομεταναστών ζητούν άσυλο σε τρίτες χώρες μέχρι να απορριφθεί η αίτηση τους, φιλοδοξώντας να βάλουμε ταφόπλακα στην στρατηγική ΜΚΟ-Λαθρομεταναστών: Αιτούμαι άσυλο… Περιφέρομαι… χάνομαι στην ΕΕ!

Από εκεί και πέρα όμως θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η Ελληνική Λύση παρακολουθεί στενά τις θέσεις όλων των ευρωπαϊκών κομμάτων και επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε ασέβεια κατά των Ελληνικών θέσεων!

Το ότι στην πατριωτική πτέρυγα των ευρωπαϊκών κομμάτων ανήκει και το Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα, αυτό δε σημαίνει ότι θα υποχωρήσουμε χιλιοστό από τα πιστεύω μας. Και επιπλέον, επειδή ακριβώς είναι προαπαιτούμενο ότι το σύνολο των πατριωτικών κομμάτων της Ευρώπης θα πρέπει να ασπάζεται πλήρως τις ελληνικές θέσεις, αν προκύψει το παραμικρό “παρατράγουδο” με τους εκπροσώπους των γειτόνων μας, η αντίδραση μας θα είναι και άμεση και αμείλικτη.»!

Ας ρωτήσουμε εμείς λοιπόν σήμερα τον κ. Κώστα Χήτα, αλλά και τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο, αν είναι ανθελληνική στάση από το βουλγαρικό VMRO, η ενέργεια να μοιράζουν στις Σέρρες και στην Φλώρινα φυλλάδια τα οποία έγραφαν πως η Θράκη μας είναι ένα αυτόνομο κράτος;

Ας ρωτήσουμε εμείς λοιπόν σήμερα τον κ. Κώστα Χήτα, αλλά και τον κ. Κυριάκο Βελόπουλο, αν το πανό που ανάρτησαν στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και το οποίο έγραφε, ότι “η Μακεδονία είναι βουλγαρική”, αν είναι ανθελληνική ενέργεια με σκοπιμότητα;

Ο κ. Χήτας στη συνέντευξή του έλεγε, πως «αν προκύψει το παραμικρό “παρατράγουδο” με τους εκπροσώπους των γειτόνων μας, η αντίδραση μας θα είναι και άμεση και αμείλικτη»!

Δεν θεωρούν στην “Ελληνική Λύση” τις παραπάνω ενέργειες του VMRO ως “παρατράγουδα” κατά της Μακεδονίας μας και της Θράκης μας;

Θα τοποθετηθούν δημόσια;

Αποδείξεις με ονόματα…

Αλλά ας διαβάσουμε παρακάτω δημοσίευμα στις 2 Ιουλίου 2021 του ειδησεογραφικού διαδικτυακού πόρταλ “Τρικλοποδιά” που συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ιδρυτική διακήρυξη υπογράφεται από οκτώ κόμματα της κοινοβουλευτικής ομάδας ECR, επτά κόμματα της ομάδας ID, και ο Ούγγρος πρωθυπουργός και αρχηγός του Fidesz Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος ανήκε στην ομάδα του Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Συγκεκριμένα την διακήρυξη υπογράφουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο του Fidesz (Ουγγαρία) και του πολωνικού PiS που είναι κυβερνώντα κόμματα, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, το γαλλικό RN της Μαρίν Λεπέν, η ιταλική Λέγκα του Βορρά του Μάριο Σαλβίνι και επίσης το ιταλικό κόμμα Fratelli d’Italia, το ισπανικό Vox, τα αυστριακό κόμμα FPÖ, το βελγικό VB, το βουλγαρικό VMRO, το δανικό DF, το φινλανδικό PS, το εσθονικό EKRE, το ολλανδικό JA21 και το PNT-CD της Ρουμανίας, αλλά και το LLRA της Λιθουανίας!

(Η Δεξιά αντεπιτίθεται: Διακήρυξη 16 κομμάτων από 13 χώρες στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ πατρίδος, θρησκείας & οικογένειας – Triklopodia)!

Σύμμαχος ο Κυριάκος Βελόπουλος με την “Χρυσή Αυγή” της Εσθονίας;

Αλλ΄ όμως επί παραδείγματι, σε αυτήν την ιδρυτική διακήρυξη που υπέγραψε και η “Ελληνική Λύση”, πέραν του VMRO συμμετέχει και το κόμμα της Εσθονίας EKRE!

Διαβάζουμε λοιπόν σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού διαδικτυακού πόρταλ iefimerida.gr (25/2/2020) τα παρακάτω αξιόλογα:

«Πορεία με πυρσούς, σημαίες και σύμβολα του ναζισμού, έκαναν χιλιάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος της Εσθονίας, EKRE.

Η πορεία έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών για την ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας, με τους υποστηρικτές του κόμματος να κρατούν πυρσούς στα χέρια, σημαίες της χώρας, αλλά και αυτήν της “σημαίας του Οντίν”, νορβηγικής θεότητας που χρησιμοποιεί ως σύμβολο νεοναζιστική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε στη γειτονική Φινλανδία το 2015!

Ο Μαρτ Χέλμε, ιδρυτής και ηγέτης του EKRE, υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας, ήταν στην κεφαλή της πορείας. Ο Χέλμε προκάλεσε αγανάκτηση στην Εσθονία και στο εξωτερικό τον Δεκέμβριο, όταν είχε χαρακτηρίσει τη σοσιαλδημοκράτισσα πολιτικό Σάνα Μαρίν, η οποία στα 34 της χρόνια έγινε η νεότερη πρωθυπουργός της Φινλανδίας, “πωλήτρια” και είχε κατηγορήσει την κυβέρνησή της πως καταστρέφει τη χώρα της…»!

(Εσθονία: Ακροδεξιοί έκαναν πορεία με πυρσούς για την μέρα ανεξαρτησίας της χώρας – iefimerida.gr)!

Το VMRO (Βουλγαρικό Εθνικό κίνημα) προτείνει η Βουλγαρία και τα Σκόπια να σχηματίσουν ομοσπονδία…

Επίσης θα σας γνωρίσω παρακάτω, τι ακριβώς δημοσίευσε στις 13 Φεβρουαρίου 2022 το ειδησεογραφικό διαδικτυακό πόρταλ bankingnews.gr, για περίεργες κινήσεις στα Βαλκάνια με πρόταση “βόμβα” περί συγκρότησης ομοσπονδίας Βουλγαρίας – “Βόρειας Μακεδονίας”!

«Το βουλγαρικό εθνικιστικό κόμμα καλεί τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές οργανώσεις της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας να σχηματίσουν ομοσπονδία!

Το VMRO (Βουλγαρικό Εθνικό Κίνημα) προτείνει η Βουλγαρία και τα Σκόπια να σχηματίσουν ομοσπονδία!

Οι δύο χώρες “έχουν κοινή ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά”, υποστηρίζει και αναφέρει, πως Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία πρέπει να έχουν κοινή μελλοντική πορεία!

“Η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, της βουλγαρικής ρίζας του σημερινού της πληθυσμού και την προστασία των δικαιωμάτων του”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του βουλγαρικού κόμματος μετά το 8ο συνέδριό του…»!

(«Περίεργες» κινήσεις στα Βαλκάνια – Πρόταση «βόμβα» για συγκρότηση ομοσπονδίας Βουλγαρίας – Βόρειας Μακεδονίας (bankingnews.gr))!

Έστειλε συγχαρητήριες επιστολές ο Βελόπουλος σε Ορμπάν και Λεπέν;

Μετά όλα τα παραπάνω θα αναμένουμε από το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” και τον Πρόεδρό της Κυριάκο Βελόπουλο, καθαρές κουβέντες! Να τοποθετηθεί επί όλων των παραπάνω αναφερομένων θεμάτων άμεσα και όσο περισσότερο ευθύτερα για να κατανοήσει ο ελληνικός λαός, αν πρέπει να εμπιστευθεί την ψήφο του στις προσεχείς εκλογές στο κόμμα που αυτοαποκαλείται πατριωτικό, αλλά που θα πρέπει και να το αποδεικνύει!

Ωστόσο θα θέλαμε επίσης μια καθαρή και ευθεία απάντηση, χωρίς περιστροφές και πολιτικά τσαλιμάκια, από τη στιγμή που το κόμμα του κ. Βελόπουλου είναι στον ίδιο κομματικό ευρωπαϊκό σχηματισμό με τα κόμματα του Ούγγρου Βίκτωρα Ορμπάν και της Γαλλίδας Μαρίν Λεπέν, αν έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Βίκτωρα Ορμπάν για την σαρωτική νίκη του κόμματός του στις πρόσφατες εκλογές, με την επανεκλογή του στην Πρωθυπουργία της Ουγγαρίας, καθώς επίσης και στην Γαλλίδα Μαρίν Λεπέν για την νίκη της στον πρώτο γύρο των Προεδρικών γαλλικών εκλογών και τη διεκδίκηση της Προεδρίας στο δεύτερο γύρο στις 24 Απριλίου 2022!

Αν όμως υπήρξε παράλειψη από τον κ. Βελόπουλο στην αποστολή συγχαρητηρίων μηνυμάτων, τότε άλλες σκέψεις θα φωλιάσουν στο μυαλό των Ελλήνων ψηφοφόρων!

Σημείωση:

Ας μην ξεχνάμε πως, ο Κυριάκος Βελόπουλος:

Πρώτον: Ως Βουλευτής του ΛΑΟΣ, μαζί με την υπόλοιπη 14μελή Κ.Ο. του κόμματος ψήφισε το Α΄ καταστροφικό Μνημόνιο, μια αήθης πολιτική πράξη για Βουλευτή ενός πατριωτικού κόμματος!

Δεύτερον: Υποστήριξε την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου που σχηματίστηκε με τη συναίνεση των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ! Μάλιστα μέχρι τελευταία ώρα “διεκδικούσε” το τέταρτο Υπουργείο (Βορίδης, Ροντούλης, Γεωργίου, Γεωργιάδης) που “παιζόταν” μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και του ιδίου!

Η κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, έμπιστου των διεθνών αγορών και των δανειστών μας!!

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

loading...