Καλεντερίδης: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει αλλά γίνεται διά αντιπροσώπων»

 Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο αξιωματικός εν αποστρατεία, συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης, και μίλησε για τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, τον ρόλο των ΗΠΑ και της Κίνας αλλά την πιθανότητα να υπάρξει έξτρα μέτωπο των Ρώσων στη Μολδαβία.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Η Ρωσία έχει τη βασική ευθύνη για τον πόλεμο γιατί είναι ο εισβολέας. Πλέον έχουν ευθύνη και οι άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους.

Είχαν μια σύσκεψη 40 χώρες στη Γερμανία και τόνισαν πως δεν θα αφήσουν τους Ρώσους να κερδίσουν, άρα θα πολεμούν οι Ουκρανοί με την υποστήριξη 40 χωρών.

Η Κίνα χαρακτήρισε διάβολο τις ΗΠΑ, τι άλλο να δούμε. Η Κίνα δεν θα στηρίξει στρατιωτικά την Ρωσία για να μην μπει στον κατάλογο των χωρών που έχουν υποστεί κυρώσεις, γεγονός που θα κατέστρεφε την κινέζικη οικονομία.

Η ανθρωπότητα επιχείρησε δύο φορές να βάλει μια παγκόσμια τάξη. Η πρώτη ήταν μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι νικητές τότε δημιούργησαν την Κοινωνία των Εθνών. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι νικητές δημιούργησαν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, μια μετεξέλιξη της Κοινωνίας των Εθνών. Ο ΟΗΕ έχει απενεργοποιηθεί γιατί όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συμμετέχουν σε αυτόν τον πόλεμο. Αν πάμε σε αποσταθεροποίηση της Υπερδνειστερίας, τότε η Ρωσία θα έχει έναν έξτρα μέτωπο.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αρχίσει αλλά γίνεται διά αντιπροσώπων».

metrosport.gr

loading...