Και χωρίς θρησκευτική βάπτιση…

 Γκρεμίστε, γκρεμίστε, σοφοί κυβερνήτες. Ολοκληρώστε τα έργα των αποδομητών κάθε απόχρωσης. Κατάργηση και της βάφτισης λοιπόν! Ηλεκτρονικά κι εύκολα δίνεται το όνομα. Μα πόση Δύση ακόμη! Ελαφρυντικό σας ίσως η ανυπαρξία εκκλησιαστικής ηγεσίας. Παραδοσιακά όμως και κυρίως πνευματικά, πρόκειται για άλλη μια δόλια μεθόδευση κατά της πίστης ημών των αφελών, οπισθοδρομικών κ.λπ. Ας είναι κι αυτό. Έτσι κι αλλιώς ο λαός μας, θα πεθάνει με το τηλεκοντρόλ στο χέρι βλέποντας τουρκικά σήριαλ.

Νέα υπηρεσία προστίθεται στο gov.gr, την ενιαία ψηφιακή πύλη του ελληνικού δημοσίου. 

Συγκεκριμένα μέσω από την ενότητα «Οικογένεια» και την υποενότητα «Γέννηση» και αφού προηγηθεί σύνδεση μέσω των κωδικών Taxisnet ή με τους κωδικούς web banking, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν το όνομα του παιδιού τους, την βάπτιση του, καθώς και να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά την επικαιροποιημένη ληξιαρχική πράξη. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η έγκριση και του δεύτερου γονέα ενώ στη συνέχεια τη δήλωση την παραλαμβάνει ηλεκτρονικά ο Ληξίαρχος του Δήμου όπου δηλώθηκε η γέννηση του παιδιού προκειμένου να προχωρήσει στην ονοματοδοσία.

Στη συνέχεια η επικαιροποιημένη ληξιαρχική πράξη αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη θυρίδα του πολίτη, ο οποίος ταυτόχρονα ειδοποιείται με SMS και email ώστε να εντοπίσει και να αποθηκεύσει ή να εκτυπώσει το έγγραφο μέσω του my.gov.gr. Το αντίγραφο ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (Κωδικός QR, Κωδικός ασφαλείας, Προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα) και μπορεί να προσκομιστεί για κάθε νόμιμη χρήση. Διευκρινίζεται ακόμα ότι τη δυνατότητα ηλεκτρονικής δήλωσης βάπτισης έχει οποιοσδήποτε γονέας ή ο ανάδοχος, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, με τα στοιχεία του πολίτη για την υποβολή των δηλώσεων να αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η νέα υπηρεσία του gov.gr έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων που αφορούν κοινές δράσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτές είναι οι εξής:

Ψηφιακή δήλωση γέννησης στο μαιευτήριο

Έκδοση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης

Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης

Έκδοση πιστοποιητικού ιθαγένειας

Έκδοση πιστοποιητικού εγγυτέρων συγγενών

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γέννησης

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης γάμου

Έκδοση ληξιαρχικής πράξης συμφώνου συμβίωσης

Έκδοση ληξιαρχικής Θανάτου

Καταχώρηση ληξιαρχικών πράξεων των αποδήμων από τα Προξενεία

loading...