Κρυφή συμμαχική στρατιωτική δράση

Strategika 51. /Réseau International,17 avril 2022

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού

Οι Βρετανοί μαχητές που πολέμησαν στο Ιράκ και στη συνέχεια στη Συρία μαζί με το κουρδικό YPG δεν ήταν πολύ τυχεροί στην Ανατολική Ευρώπη. Παρουσιάζονται ως μισθοφόροι, ακόμη και εθελοντές. Πολέμησαν στη Μαριούπολη και το Χάρκοβο πραγματοποίησαν δράσεις δολιοφθοράς παντού και συμβούλευσαν τις δυνάμεις των Αζόφ του Έινταρ και του Πράβι Σέκτορ (ναζιστικές μονάδες) για ασύμμετρο πόλεμο στις αστικές περιοχές.

Δεν είναι μόνοι τους. Πολλοί κάτοχοι αμερικανικών διαβατηρίων βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Πολλοί πέθαναν. Άλλοι αιχμαλωτίστηκαν. Μερικοί αρχίζουν να εμφανίζονται σε φωτογραφίες και βίντεο. Όλοι ισχυρίζονται ότι κατέληξαν στην Ουκρανία κατά τύχη και ότι εκτελούσαν μόνο δευτερεύοντες υλικοτεχνικούς ρόλους. Σχεδόν όλοι τους λένε ότι θέλουν μόνο να πάνε σπίτι. Δεν θεωρούνται μέρος των τακτικών δυνάμεων και, ως εκ τούτου, δεν έχουν το επίσημο καθεστώς των αιχμαλώτων πολέμου.

Εμφανίσθηκε υπό κράτηση. Απρίλιος2022: Οι «Ευτυχισμένες Μέρες» της εύκολης σκανδάλης της Aslin τελείωσαν. Η συνάντησή του με τον πισινό ενός όπλου καλάσνικοφ άφησε ένα ίχνος στα δεξιά στο μέτωπό του…

Από το 2001, η άνοδος των ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών αποτελεί ισχυρή τάση, η οποία ενθαρρύνεται συχνότερα από τις κυβερνήσεις στο πλαίσιο στρατηγικών ηγεμονίας και επιρροής. Είναι επίσης μια επιχείρηση που περιστρέφεται γύρω από την κατασκευή του πολέμου. Αυτές οι ομάδες έχουν ένα κοινό: είναι βαθιά συνδεδεμένες με τις κυβερνήσεις, τις ομάδες συμφερόντων και τις δημόσιες δαπάνες. Καθιστούν επίσης δυνατό το καμουφλάζ της κρυφής δράσης και την αρνούνται εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί.

Εκτός από τους Καναδούς, τους Αμερικανούς, τους Ολλανδούς, τους Πολωνούς και τους Δανούς, σχεδόν όλο το προσωπικό της SAS (« ειδικές βρετανικές δυνάμεις») βρίσκεται στην Ουκρανία. Το ονειρεύτηκαν. Εξυπηρετούνται καλά. Πολεμούν εναντίον των Ρώσων μέσω των Ουκρανών. Δεν είναι εύκολο. Η Αζοφσταλ έχει γίνει κόλαση.

Ο πόλεμος δεν θα συνεχιστεί. Είναι η μεταπολεμική περίοδος που ανησυχεί και αναγγέλλει μεγάλες αναταραχές στην Ευρώπη για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το σημείο, χωρίς αμφιβολία, το χάος έχει σπαρθεί.

loading...