Το «τέλος» του Κ.Μητσοτάκη «βλέπουν» βουλευτές της ΝΔ: Οι μισοί μένουν εκτός Βουλής – Κρίσιμος ο Μάιος

 Οι συστημικές δημοσκοπήσεις που είδαν το «φως» της δημοσιότητας αυτή την εβδομάδα δείχνουν ότι τον τελευταίο μήνα η ΝΔ έχει χάσει περίπου 3% και πλέον βρίσκεται περίπου στο 28%, ενώ η διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται περίπου στο 7-8%, όταν πριν από έναν μήνα ήταν πάνω από το 10%.

Βεβαίως θα πρέπει να τονιστεί εκ νέου ότι τα συγκεκριμένα ποσοστά είναι… «διορθωμένα» προς τα πάνω, αφού στην πραγματικότητα η Νέα Δημοκρατία έχει πέσει πλέον κάτω από το 25% (βρίσκεται κοντά στο 23-24%), κάτι που επιβεβαιώνεται από αρκετές πηγές.

Στο Μαξίμου έχουν μια κρίσιμη απόφαση να πάρουν και μάλλον όπως όλα δείχνουν την έχουν πάρει ήδη. Εκλογές τον Μάιο για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται ή αποδοχή της κατάστασης και της φθοράς που θα έχει υποστεί μέχρι να γίνουν τελικά οι εκλογές. 

Οι Βρυξέλλες, έδωσαν εντολή προς το Μαξίμου να μην γίνουν οι εκλογές τον Μάιο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία και θεωρούν ότι δεν είναι η ιδανική στιγμή για να υπάρξουν τόσο ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Παράλληλα επιβεβαιώνεται πλέον από αρκετές πηγές ότι αρκετοί είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που «βράζουν» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κυρίως αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και στον Κώστα Καραμανλή, αλλά και αυτοί που είναι από επαρχία. Ο λόγος είναι απλός: Ξέρουν ότι αρκετοί απ’ αυτούς δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή.

Το 2019 η ΝΔ είχε 158 βουλευτές, ενώ όταν γίνουν οι εκλογές αναμένεται να πέσει περίπου στους 90 και αυτό στην καλύτερη περίπτωση, αν δηλαδή έχει ένα ποσοστό κοντά στο 28%. 

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι ο Μάιος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας για το κυβερνών κόμμα, καθώς έχει το συνέδριο του, ενώ είναι και ο μήνας που θα φανεί τι τελικά θα κάνει ο Κ.Μητσοτάκης. Θα πάει σε εκλογές; Αν όχι πόση θα είναι η φθορά που θα έχει το κόμμα μέχρι τότε.

Παράλληλα στη Νέα Δημοκρατία φαίνονται ενοχλημένοι με τις πρόσφατες δηλώσεις του Κ.Μητσοτάκη περί συγκυβέρνησης, καθώς θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η αποσυσπείρωση, αφού αρκετοί θα ήταν αυτοί που στο τέλος θα ψήφισαν ΝΔ ώστε να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι γίνονται «ζυμώσεις» για τη δημιουργία μιας… νέας Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα αποτελείται κυρίως από πρώην «γαλάζια» στελέχη και αναμένεται να πάρει τον κόσμο που είναι δυσαρεστημένος με την ηγεσία του Κ.Μητσοτάκη.

Όλο αυτό έχει δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα στην «γαλάζια» παράταση, καθώς αρκετοί είναι πλέον οι βουλευτές που μιλούν -έστω και off the record- για την πιθανότητα να αλλάξει η ηγεσία του κόμματος μετά τις εκλογές.

loading...