ΟΙ «ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ»: ΤΑ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ

ΈΝΑ ΑΚΟΜΗ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΑΝΑΠΟΔΟΥ ΚΟΣΜΟΥ




Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Πράγματι, εδώ και καιρό έχουμε μπερδέψει τα ονόματα των πραγμάτων· η σπατάλη των ξένων αγαθών ονομάζεται γενναιοδωρία και η αποκοτιά στις κακές πράξεις ονομάζεται ψυχικό σθένος: γι’ αυτό και το κράτος έχει φτάσει

στα έσχατα όριά του1.

Μια προσφιλής τακτική των προπαγανδιστών που θέλουν να επιβάλλουν στην «λαϊκή αγορά» τα νέα ιδεολογικά προϊόντα τους, ισοπεδώνοντας όσες μειοψηφικές φωνές αμφισβητούν τις (δήθεν) αγαθές προθέσεις των διακινητών των Μεγάλων Ιδεών είναι ο στιγματισμός του αμφισβητία με τη χρήση απαξιωτικών ετικετών.

Όταν κάποιος δυσκολεύεται να καταρρίψει την, ασύμφορη γι’ αυτόν, αντίπαλη επιχειρηματολογία στην ουσία της, ακολουθεί την πονηρή οδό του διαβόλου: διαβάλλει, δηλαδή, την προσωπικότητα του αμφισβητία, οπότε παρέλκει να αντικρούσει ένα προς ένα τα επιμέρους επιχειρήματά του. Αφού ο αντίπαλος εμφανίζεται ως ελαττωματικό μυαλό, είναι κατά λογική αναγκαιότητα ελαττωματικοί και οι ισχυρισμοί του, σαν τα νερά που τρέχουν από μια μολυσμένη πηγή.

Αρκεί, λοιπόν, ο προπαγανδιστής να ρίξει την ρετσινιά σε έναν φωτισμένο νου, με άλλα λόγια: να σπιλώσει την φήμη του, ώστε να ξεμπερδέψει μια κι έξω με τον μπελά που τον βρήκε, χωρίς να σπάει το κεφάλι του πώς θα εξουδετερώσει το περιεχόμενο των οχληρών ισχυρισμών.

Όποιος τα βρίσκει μπαστούνια με τις αμφισβητήσεις, ξεπαστρεύει τον αμφισβητία, ακυρώνοντάς τον ως πρόσωπο: Εύκολα, γρήγορα, αποτελεσματικά – μονοκονδυλιά!

Εν έτει 2022, προπαγανδιστές είναι οι Νεοεποχίτες-Νεοταξίτες που, με αιχμή του δόρατος τον κορωνοϊό και την κλιματική αλλαγή, προωθούν δαιμονιωδώς το πρότζεκτ της Μεγάλης Επανεκκίνησης (Great Reset).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...