”Απασφάλισε” Πακιστανός πολιτικός: ”Να δημιουργήσουμε ισλαμικό στρατό για να προστατεύουμε το Τέμενος Αλ-Άκσα”-Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι

Νέα πρόκληση από τους Πακιστανούς κατά του Ισραήλ!

Ο ηγέτης του Πακιστανικού Κόμματος Τζαμάατ-ε-Ισλάμι, Σιρακούλ Χακ, δήλωσε ότι οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία του Μαστζίντ αλ Άκσα!

Σε μια δήλωση στο Twitter, ο ηγέτης του Κόμματος Τζαμάατ-ε-Ισλάμι, Χακ, τόνισε ότι ”η επίθεση του Ισραήλ σε πιστούς στο Masjid al-Aqsa κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και οι διώξεις στο Qibla Masjid πληγώνουν τα αισθήματα των μουσουλμάνων.

Επισημαίνοντας ότι το Masjid al-Aqsa ”καταλήφθηκε παράνομα από το Ισραήλ και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την κατοχή σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο Hak δήλωσε ότι οι ισλαμικές χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν στρατιωτικές δυνάμεις για να προστατεύσουν το Masjid al-Aqsa.”

”Προειδοποιώντας ότι η εξτρεμιστική σιωνιστική κυβέρνηση προσπαθεί να καταστρέψει την ισλαμική ταυτότητα στην Ιερουσαλήμ, όπου οι Εβραίοι έποικοι κάνουν καθημερινή ρουτίνα τις παράνομες αρπαγές γης, ο Χακ επεσήμανε ότι η σκληρότητα κατά των Παλαιστινίων γίνεται μάρτυρας καθημερινά στα ισραηλινά δικαστήρια.”

”Τονίζοντας ότι ο άοπλος λαός της Ιερουσαλήμ στέκεται αποφασιστικά ενάντια στη σκληρότητα των ένοπλων Ισραηλινών στρατιωτών που είναι οπλισμένοι με δακρυγόνα, ο Χακ σημείωσε ότι ο λαός του Πακιστάν χαιρετίζει το θάρρος και την απαράμιλλη γενναιότητα των Παλαιστινίων.”

Σε χθεσινή δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, ανέφερε ότι ανησυχεί έντονα για τις τελευταίες εξελίξεις!

”Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Πακιστανικού ΥΠΕΞ, το Πακιστάν καταδίκασε την επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων σε Παλαιστίνιους πιστούς στο τέμενος Αλ Άκσα που άφησε πάνω από 150 τραυματίες ενώ εκατοντάδες συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με λεπτομέρειες, ο εκπρόσωπος του είπε ότι «αυτή η άκρως καταδικαστέα επίθεση σε πιστούς, ειδικά κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση όλων των ανθρωπιστικών κανόνων και των νόμων για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο εκπρόσωπος του είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις, τις τελευταίες εβδομάδες σκότωσαν δεκάδες και τραυμάτισαν αμέτρητους Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ και σε άλλες περιοχές, πρόσθεσε ότι αυτή η κλιμάκωση της βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις στα παλαιστινιακά εδάφη είναι λυπηρή.”

Η ιδεολογία του Τζαμάατ-ε-Ισλάμι Πακιστάν

To Τζαμάατ-ε-Ισλάμι (Jamaat-e-Islami, Ούρντου γλώσσα: جماعتِ اسلامی) είναι κοινωνικά συντηρητικό, και ισλαμιστικό πολιτικό κόμμα. Στόχος του είναι να καταστήσει το Πακιστάν ένα Ισλαμικό κράτος, που διέπεται από τον νόμο της Σαρία), μέσα από σταδιακή, νόμιμη, πολιτική διαδικασία.Το Τζαμάατ-ε-Ισλάμι αντιτίθεται σθεναρά και απωθεί έννοιες όπως ο καπιταλισμός, ο φιλελευθερισμός, ο σοσιαλισμός και ο κοσμικισμός, όπως επίσης και οικονομικές πρακτικές όπως το τραπεζικό επιτόκιο.

Το Τζαμάατ-ε-Ισλάμι είναι ένα ριζοσπαστικό κόμμα: τα μέλη του απαρτίζουν μια ελίτ, με “θυγατρικές” και “συμπαθούντες” κάτω από αυτούς. Ο ηγέτης του κόμματος αποκαλείται εμίρης. Παρότι δεν έχει ευρύ λαϊκό άνοιγμα, το κόμμα είναι αρκετά ισχυρό και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κινήματα του Ισλάμ στο Πακιστάν.

Πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ σήμερα, τα οποία μάλιστα βλέπουν ως θετική την πρόταση του ισλαμιστή πακιστανού πολιτικού!

loading...