ΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΟΔΗΣΣΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ!

ΠΟΛΗ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Η Τσαρίνα Μεγάλη Αικατερίνη μετά τις νίκες της Ρωσίας στους ρωσοτουρκικούς πολέμους το 18ο αιώνα απελευθέρωσε τις ελληνικές πόλεις της

Νέας Ρωσίας από τους Οθωμανούς! Τους απέδωσε και πάλι τα ελληνικά ονόματα!!

Η Τσαρίνα Μεγάλη Αικατερίνη μετά τις νίκες της Ρωσίας στους ρωσοτουρκικούς πολέμους το 18ο αιώνα απελευθέρωσε τις ελληνικές πόλεις της Νέας Ρωσίας από τους Οθωμανούς! 

Η Ρωσία απελευθέρωσε τις ελληνικές πόλεις της Νέας Ρωσίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τους μετενόμασε και πάλι με ελληνικά ονόματα και τις αποίκισε διώχνοντας το οθωμανικό στοιχείο!! Επιλήσμονες της Ιστορίας!!

Πριν από λίγες μέρες, ο Ζελένσκι μίλησε στην Κνεσέτ ζητώντας από το Ισραήλ να στηρίξει την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Ανέφερε τα λόγια της Ουκρανής Εβραϊκής καταγωγής αποικιοκρατίστριας Golda Mabovich (Golda Meyer), της πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, η οποία αρνήθηκε την ίδια την ύπαρξη των Παλαιστινίων. Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία βρίσκεται τώρα στην ίδια θέση με το Ισραήλ, το οποίο έχει τρομερούς γείτονες που «θέλουν να μας δουν νεκρούς».

Πράγματι, το Ισραήλ ανησυχούσε για τους Ουκρανούς Εβραίους ακόμη και πριν ξεκινήσει η ρωσική επέμβαση.

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2022, το Ισραήλ άρχισε να σχεδιάζει να μετατρέψει τους Ουκρανούς Εβραίους σε αποικιστές της παλαιστινιακής γης. Ο Ισραηλινός υπουργός Aliyah και Absorption είπε: «Ενθαρρύνουμε τους Ουκρανούς Εβραίους να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ – στο σπίτι σας».

Αυτοί οι πρόσφυγες/αποικιστές άρχισαν να φτάνουν στις αρχές Μαρτίου και έγιναν δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες, ενώ οι Ουκρανοί που δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι είναι Εβραίοι σύμφωνα με τα προσφυγικά κριτήρια αντιμετώπισαν χίλια εμπόδια.

Εν τω μεταξύ, το τμήμα αποικισμού του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού άρχισε να προετοιμάζει 1.000 κατοικίες για Ουκρανούς Εβραίους στην κλεμμένη και κατεχόμενη γη της Παλαιστίνης και στα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν.

Ωστόσο, αυτοί οι Ουκρανοί πρόσφυγες/αποικιστές δεν είναι οι πρώτοι Ουκρανοί Εβραίοι αποικιστές της Παλαιστίνης. Οι Ουκρανοί Εβραίοι στάθηκαν στις απαρχές του αποικισμού της Παλαιστίνης από το 1882.

Στις απαρχές του αποικισμού

Η ιστορία της νότιας Ουκρανίας και των Εβραίων της Ουκρανίας είναι το πιο σημαντικό μέρος της ιστορίας του αποικισμού της Παλαιστίνης. Ξεκίνησε στα τέλη του 18ου αιώνα όταν η Μεγάλη Αικατερίνη (μια Γερμανίδα Λουθηρανή που ασπάστηκε την Ορθοδοξία για να γίνει Τσαρίτσα) νίκησε την Τουρκία στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1768-1774.

Αυτό οδήγησε στην υπογραφή της συνθήκης ειρήνης Κιουτσούκ-Καϊναρτζί και στην απώλεια του Βόρειου Καυκάσου από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας και του Κουμπάν, και χιλιάδων Τατάρων προσφύγων στην Τουρκία. Η Αικατερίνη άρχισε αμέσως να αποικίζει αυτά τα εδάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ





loading...