Πάτρα: Σε ιδιώτες της υγείας τελικά το πρώην 409 στρατιωτικό νοσοκομείο

 Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την εκμίσθωση του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πάτρας, όπως αποκάλυψε προ μερικών εβδομάδων η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, έχει επιλέξει την λύση της μακροχρόνιας μίσθωσης του ακινήτου και για τον σκοπό αυτό, ανέθεσε στο γραφείο Πολιτικών και Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δημήτρη, Μαρίας και Παναγιώτας Νικολάου στην Πάτρα, την σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την οποία έχουν ζητήσει ενημέρωση, τουλάχιστον πέντε ενδιαφερόμενοι.

Να σημειωθεί ότι, μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από την «Π», υπήρξαν αντιδράσεις προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, με την κατάθεση ερώτησης, ωστόσο μέχρι σήμερα, ουδεμία υπαναχώρηση ή πάγωμα της διαδικασίας υπήρξε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Π».

Αντιθέτως, αρμόδια υπηρεσία του Στρατού έχει ξεκινήσει την αποτύπωση του ακινήτου. Στη συνέχεια, θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, που θα καθορίσει το ύψος της τιμής εκκίνησης του μισθώματος, καθώς στη δημοπρασία φέρονται διατεθειμένοι να λάβουν μέρος τουλάχιστον τρεις ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Πάντως, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, με επιστολή της στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ εκφράζει «απέραντη θλίψη, πικρία και απογοήτευση», γιατί η πολιτική ηγεσία επέλεξε για την αξιοποίηση του 409 πρώην Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πάτρας, την προώθηση σχεδίου μακροχρόνιας εκμετάλλευσης, μέσω αναζήτησης ιδιωτών επενδυτών.

Η ΠΟΕΣ εκφράζει την θλίψη της προς τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, γιατί, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, δεν ενημερώθηκε η Ομοσπονδία, «με αποτέλεσμα να γεννώνται ευλογα καχύποπτα ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεως».

Οπως τονίζει η ΠΟΕΣ, μετά την απομάκρυνση των κλινικών του ΓΚΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας», το κτίριο του πρώην 409 ΓΣΝ Πατρών, με υπογραφή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, μεταφέρθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, με όραμα, να επαναλειτουργήσει σαν ένα πρότυπο πρωτοβάθμιο ιατρικό κέντρο για στρατιωτικούς εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

Η ΠΟΕΣ επικαλείται την διαθήκη του δωρητή Βασιλείου Μαραγκόπουλου, βάσει της οποίας, απαράβατος όρος είναι η χρήση του ακινήτου για τη λειτουργία υγειονομικής μονάδας, η οποία θα εξυπηρετεί και τον στρατό.

Κατόπιν αυτών, η ΠΟΕΣ ζητά δημοσιοποίηση του κειμένου της ανάθεσης του διαγωνισμού, τυχόν προθέσεις του υπουργείου για την περίθαλψη των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, αλλά και των συναδέλφων τους της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και Πυροσβεστικής, εξηγήσεις, γιατί δεν αναλήφθηκε πρωτοβουλία για αναγέννηση του 409 ΓΣΝ Πατρών, επ’ ωφελεία των στελεχών και των πολιτών της Πάτρας και γιατί επιλέγεται η ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου (έστω και εν υπνώσει) υγειονομικού χώρου και όχι η χρήση και λειτουργία του από το Ελληνικό δημόσιο.

πηγή: pelop.gr

loading...