Νέα δημοσκόπηση-κόλαφος! Παγιώνεται σταθερά κάτω από το 30% η ΝΔ – Μόνο το 14% εγκρίνει τη στάση Μητσοτάκη ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


 Ειδικότερα, η ΝΔ πέφτει στο 29% από 30,3%, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αυξάνει σχεδόν κατά μία μονάδα τα ποσοστά του, σε 24,4% από 23,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό που «τσιμπά» ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία «χάνει» το ΚΙΝΑΛ, το οποίο πέφτει στο 10,2% από το 11,1% που είχε το Φεβρουάριο. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα». Διατηρείται μεν το προβάδισμα Μητσοτάκη, αλλά με τη διαφορά μειωμένη κατά 6% από το Φεβρουάριο. Την ίδια ώρα, μόλις το 14,4% των πολιτών δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της Ουκρανίας και το 19,9% αρκετά ικανοποιημένο. Το 16,6% είναι λίγο ικανοποιημένο, ενώ το 46,9% δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο. Το 66,9%, επίσης, θεωρεί πως η Τουρκία αναβαθμίζεται έναντι της Ελλάδας με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ διαφωνεί μόλις το 22,3%. Στο ζήτημα, εξάλλου, της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία επιβεβαιώνεται η συντριπτική καταδίκη της κυβερνητικής απόφασης. Συνολικώς, μόλις το 27% έχει θετικές γνώμες, ενώ χαμηλό είναι και το ποσοστό των θετικών γνωμών για την πρόσκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε σήμερα Πέμπτη στην ελληνική Βουλή, καθώς το 55% εκφέρει αρνητικές γνώμες έναντι του 38% των θετικών.

Εντυπωσιακά, αν κι αναμενόμενα θεωρούν στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας RealPolls για την εφημερίδα «Δημοκρατία».Σε αυτά αποδεικνύεται, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, με ξεκάθαρο τρόπο η φθορά της κυβέρνησης, που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της «ψαλίδας» με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το 5%, στο 4,6% για την ακρίβεια, από το σχεδόν 7% που ήταν σε αντίστοιχη έρευνα της εταιρείας το Φεβρουάριο.


Ειδικότερα, η ΝΔ πέφτει στο 29% από 30,3%, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αυξάνει σχεδόν κατά μία μονάδα τα ποσοστά του, σε 24,4% από 23,5%.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό που «τσιμπά» ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «χάνει» το ΚΙΝΑΛ, το οποίο πέφτει στο 10,2% από το 11,1% που είχε το Φεβρουάριο.


Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα».

Διατηρείται μεν το προβάδισμα Μητσοτάκη, αλλά με τη διαφορά μειωμένη κατά 6% από το Φεβρουάριο.


Την ίδια ώρα, μόλις το 14,4% των πολιτών δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της Ουκρανίας και το 19,9% αρκετά ικανοποιημένο.


Το 16,6% είναι λίγο ικανοποιημένο, ενώ το 46,9% δηλώνει πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο.


Το 66,9%, επίσης, θεωρεί πως η Τουρκία αναβαθμίζεται έναντι της Ελλάδας με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ διαφωνεί μόλις το 22,3%.


Στο ζήτημα, εξάλλου, της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία επιβεβαιώνεται η συντριπτική καταδίκη της κυβερνητικής απόφασης.


Συνολικώς, μόλις το 27% έχει θετικές γνώμες, ενώ χαμηλό είναι και το ποσοστό των θετικών γνωμών για την πρόσκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος μίλησε σήμερα Πέμπτη στην ελληνική Βουλή, καθώς το 55% εκφέρει αρνητικές γνώμες έναντι του 38% των θετικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :