Βασιλακόπουλος: Δεν έχει λογική να επιτραπεί η είσοδος ανεμβολίαστων στην εστίαση- ΓΙΑΤΙ;;; Αφού και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν! (vid)


 Παντού η πανδημία τελειώνει ΕΚΤΟΣ από την Ελλάδα που οι ειδικοί δηλώνουν ότι έχουμε ΕΞΑΡΣΗ!!!

Σε έξαρση βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας και χθες διαπιστώθηκαν περισσότερα από 27.000 κρούσματα, ενώ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε γιατί δεν υποχωρεί η επιδημία.


«Η Όμικρον αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2» σημείωσε στον Σκάι, και εξήγησε επίσης ότι 4-6 μήνες μετά την 3η δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει.


«Πραγματικά προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει 3 δόσεις.»


Σχετικά με τα τελευταία στοιχεία, είπε ότι η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε ανοδική πορεία, καθώς χθες είχαμε πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία.


«Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κορωνοϊό σε ένα συνάχι», τόνισε εξηγώντας ότι αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή.»


Δεν εξήγησε όμως την ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ λογική.


Όσον αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την 4η δόση, παρόλο που τον Οκτώβριο θα έρθει η επικαιροποιημένη έκδοση του εμβολίου!


Τέλος, ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ θα αρχίσει να δίνει και τα ποσοστά ασθενών που έχουν κάνει 2 ή 3 δόσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια :