Μισή δουλειά έκαναν, χωρίς πυραύλους κρούσης Scalp Naval επειδή φοβούνται την Τουρκία προβάλλοντας την γελοία δικαιολογία οτι……θα γίνει στόχος, λες και χωρίς αυτούς δεν θα είναι στόχος.

Πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι των ενόπλων δυνάμεων οτι αν μετα τις εκλογες έχουμε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …θα υπάρξουν στρατοδικεία και ναυτοδικεία !

Ο αφορισμενος ξεκινησε με τους Γαλλους για 2 βαρβατες FDI HN

με πολλα κελια για να εχουν και MdCN,

μετα απο πιεσεις θειου και σουλτανου πηγε για 4 αλουμινοτρατες του θειου,

για να ξεκοψει απο τους Γαλλους εκανε ατυπο διαγωνισμο για 4 φρεγατες AAW,

ο θειος επεμενε στις αλουμινοτρατες του και το γυρισε ο αφορισμενος

σε 4 φρεγατες με δυνατοτητες AAW, ενδιαμεση λυση και ΕΜΖ των ΜΕΚΟ

και για μετα αλλες 4 φρεγατες GP.

Οι φρεγατες εγιναν απο 4 με δυνατοτητες AAW

3 FDI HN που ομως θα ειναι FDI μεχρι να γινουν FDI HN ,

η ενδιαμεση λυση μας ψοφησε, οπως ψοφησε και ο ΕΜΖ των ΜΕΚΟ,

με κορβετες υποψηφιες για αγορα, για οσες φτανουν τα 2 δις ευρω

που περισσεψαν απο την μη αγορα της 4ης FDI HN, της ενδιαμεσης λυσης

και του ΕΜΖ των ΜΕΚΟ, μεχρι που τα 2 δις ευρω πηγαν ως επιδομα

στις αυξησεις του ρευματος για τους πρωτους μηνες.

Με την πώληση τριών φρεγατών στην Αθήνα ο Διευθύνων Σύμβουλος της γαλλικής ναυπηγικής εταιρείας βλέπει την επιστροφή της Naval Group στο προσκήνιο. Μετά την οπισθοδρόμηση που υπέστη μετά το AUKUS στην Αυστραλία, το 2021, και εν αναμονή της έναρξης του ευρωπαϊκού έργου κορβέτας σε συνεργασία με την ιταλική Fincantieri και την ισπανική Navantia, o Pierre Éric Pommellet που συμπληρώνιε δύο χρόνια σην θέση του επικεφαλής της εταιείας εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού έκανε απολογισμό.

Η κατασκευάστρια ναυτικής άμυνας μόλις υπέγραψε σύμβαση με την ελληνική υπηρεσία εξοπλισμών για την προμήθεια τριών φρεγατών τύπου FDI. Ηταν η ευκαιρία για τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Pierre Éric Pommellet, να κάνει σε συνέντευξή του έναν απολογισμό των προοπτικών για την ομάδα των σχεδόν 16.000 εργαζομένων, που επηρεάστηκε το 2021 από τη διακοπή του προγράμματος αυστραλιανών υποβρυχίων.

O Έλληνας υπουργός Άμυνας στην πρόσφατη εκδήλωση στο Θωρηκτό  Αβέρωφ για τις υπογραφές είχε πει: 

Θεωρώ ότι μέσα από αυτές τις δράσεις, μέσα από αυτές τις συμφωνίες, η σημαντική στρατηγική εταιρική σχέση Γαλλίας και Ελλάδας αποκτά νέα διάσταση. Μία διάσταση που καθίσταται πιο επίκαιρη και πιο σημαντική αυτές τις μέρες με αυτά που βιώνουμε με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει σε Ευρωπαϊκό έδαφος και η Ελλάδα με την Γαλλία, η Γαλλία με την Ελλάδα είναι μπροστά στις εντεινόμενες πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη στρατηγική αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σημαίνει την δυνατότητα της Ευρώπης πλέον να δρα και να αντιδρά προκειμένου να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών των κρατών- μελών της απέναντι σε κάθε αναδυόμενη ή υφιστάμενη πρόκληση ασφαλείας.

Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή την εποχή οι προκλήσεις ασφαλείας είναι πολλές και σύνθετες. Επομένως ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να κάνουμε περισσότερα για την Ευρώπη της Άμυνας.

Εκτός από τις καινοτόμες δυνατότητές της, η φρεγάτα Άμυνας και Επέμβασης (FDI) είναι επίσης σε θέση να φιλοξενήσει ένα ελικόπτερο 10 τόνων και μη επανδρωμένο σκάφος (έως 700kg).

loading...