Ο εκβιασμός Μαξίμου στον Σαββίδη! Ξεπουλάει ότι έχει στην Ελλάδα με απαίτηση της Αμερικάνικης Πρεσβείας! OPEN – ΟΛΘ – ΣΕΚΑΠ βγαίνουν στο σφυρί!

Κρατάει μόνο τα ξενοδοχεία Πόρτο Καράς και Μακεδονία Palace. “Βρείτε μου αγοραστές και τα δίνω όσο όσο”.

Του Άρη Σπίνου *     

Το edolio5 έχει αποκαλύψει ότι ο πόλεμος που δέχεται ο Ιβάν Σαββίδης από την κυβέρνηση ωχριά μπροστά στην πρακτική που ακολουθούν οι νονοί της νύχτας στα Καμπαρέ της Λεωφόρου Συγγρού.

Τα στελέχη του ομίλου επιχειρήσεων Σαββίδη επιχειρούν να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση για το μέλλον του ομίλου, αδυνατώντας να χαράξουν στρατηγική, γιατί είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες που θα κρίνουν τις εξελίξεις.

Άμεση προτεραιότητα για τον Ρώσο επιχειρηματία είναι να κρατήσει ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την κυβέρνηση. Σχεδόν το παρακαλεί αυτό.

Στην κατεύθυνση αυτή διαβεβαιώνει το Μαξίμου ότι είναι αποφασισμένος να στηρίξει με κάθε τρόπο την κυβέρνηση αν και γνωρίζει ότι αυτή η πρόθεση που έχει είναι προϊόν εκβιασμού.

Το ενδεχόμενο να παγώσουν τα περιουσιακά του στοιχεία είναι ισχυρό και αυτό θα εξαρτηθεί από την στάση που θα κρατήσει στο OPEN απέναντι στον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας αλλά και απέναντι στον Μητσοτάκη.

Θα πρέπει επιπροσθέτως να σημειωθεί ότι για την κυβέρνηση, κυρίως μετά από τις αμερικανικές παρεμβάσεις, αναδεικνύεται ως μείζον το ζήτημα του ΟΛΘ όπου ο Ρώσος επιχειρηματίας ελέγχει το 67%!

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει λάβει τα σχετικά μηνύματα, ότι πρέπει να πουλήσει και μάλιστα σύντομα.

Οι στενοί του συνεργάτες διαβεβαιώνουν το Μαξίμου ότι ο ΟΛΘ έχει μπει προς πώληση.

Ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν έχουν ακόμη δεχθεί τιμή ικανοποιητική.

Οι πληροφορίες λένε πως δύο ξένα funds έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ένα αμερικανικό και ένα σκωτσέζικο, τα οποία όμως δεν προσφέρουν – κατά πληροφορίες- τα λεφτά που έχει δαπανήσει ο επιχειρηματίας συνολικά για τον ΟΛΘ συν ένα 10% premium!

Πάντως, σε γενικές γραμμές επικρατεί ένας πρόσθετος προβληματισμός στην κυβέρνηση ως προς τις κινήσεις Σαββίδη, από το γεγονός ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας διά μέσω του ΟΛΘ διεκδικεί τον έλεγχο του 67% του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, που δημοπρατείται τον Απρίλιο και στον οποίο συμμετέχουν 4 υποψήφια σχήματα, μεταξύ των οποίων 2 κοινοπραξίες με αμερικανικό ενδιαφέρον!

Καθίσταται αντιληπτό ότι ειδικά στις μέρες μας οι Αμερικάνοι ούτε να ακούνε δεν θέλουν, για τυχόν έλεγχο του στρατηγικής σημασίας λιμανιού Αλεξανδρούπολης από ρωσικά συμφέροντα! Το Μαξίμου έχει διαμηνύσει με εκβιαστικό τρόπο στον Σαββίδη ότι το OPEN πρέπει να αλλάξει γραμμή ενόψι τον Εθνικών Εκλογών! Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιβαν έχει αποφασίσει να κρατήσει μόνο τα ξενοδοχεία που έχει στην διάθεση του και να φύγει μια ώρα γρηγορότερα από την Ελλάδα.

edolio5.blogspot.com

loading...