Ο ΟΗΕ καταδίκασε την κίνηση του Facebook να επιτρέπει τη ρητορική μίσους κατά Ρώσων

 Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την κίνηση της εταιρείας Meta (Facebook) να επιτρέψει σχόλια μίσους και εκκλήσεις για βία κατά ορισμένων Ρώσων, με τον Stephane Dujarric, εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, να δηλώνει ότι ο διεθνής οργανισμός δεν επιδοκιμάζει τέτοιες εκκλήσεις που προέρχονται από καμία πλευρά. .

«Στεκόμαστε ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε ρητορική μίσους, κάθε έκκληση για βία. Αυτό το είδος γλώσσας είναι απλώς απαράδεκτο από όποια τρίμηνο και αν προέρχεται», είπε ο Dujarric κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ειδήσεων την Παρασκευή.

Ο κύριος στόχος της πλατφόρμας ήταν να επιτρέψει στους Ουκρανούς να εκτονώσουν το θυμό τους για τη ρωσική επίθεση, ισχυρίστηκε, περιγράφοντας την απόφαση ως «προσωρινό» μέτρο.

H επίσημη δικαιολόγια από το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο;

«Οι πολιτικές μας επικεντρώνονται στην προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων στο λόγο ως έκφραση αυτοάμυνας ως αντίδραση σε μια στρατιωτική εισβολή στη χώρα τους. Το γεγονός είναι ότι εάν εφαρμόζαμε τις τυπικές πολιτικές περιεχομένου μας χωρίς προσαρμογές, θα αφαιρούσαμε τώρα περιεχόμενο από τους απλούς Ουκρανούς που εκφράζουν την αντίσταση και την οργή τους στις στρατιωτικές δυνάμεις εισβολής, κάτι που δικαίως θα θεωρούνταν απαράδεκτο».

loading...