Πέφτουν οι ΜΑΣΚΕΣ!!! Το Facebook θα επιτρέπει αναρτήσεις που καλούν σε δολοφονίες Ρώσων, ακόμα και του ίδιου του Πούτιν!

 Αλλά τους πείραζαν οι αναρτήσεις για τον covid και τα ΔΗΘΕΝ HOAX για τα εμβόλια!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Η Meta Platforms θα επιτρέψει στους χρήστες του Facebook και του Instagram σε ορισμένες χώρες να κάνουν αναρτήσεις, στις οποίες ζητείται βία κατά Ρώσων αξιωματούχων και στρατιωτών στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters, σε μια προσωρινή αλλαγή της πολιτικής για τη ρητορικής μίσους.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα επιτρέπει επίσης ορισμένες αναρτήσεις που καλούν σε θάνατο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ή τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Σφοδρή αντίδραση από τη Μόσχα

Η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ απαίτησε σήμερα η Ουάσινγκτον να σταματήσει τις «εξτρεμιστικές δραστηριότητες» της Meta, της εταιρείας στην οποία ανήκει ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μετά την απόφασή της να τροποποιήσει τον κανονισμό χρήσης της ως προς την υποκίνηση βίας και τη ρητορική μίσους και να επιτρέπει τις αναρτήσεις που καλούν να «πεθάνουν οι ρώσοι εισβολείς» και υποκινούν πράξεις βίας εναντίον των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και της ρωσικής πολιτικής ηγεσίας.

«Η επιθετική και εγκληματική πολιτική της Meta, που οδηγεί στην υποκίνηση μίσους και εχθρότητας εναντίον των Ρώσων, είναι εξωφρενική», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζοντας την κίνηση «άλλη μια απόδειξη του πληροφοριακού πολέμου χωρίς όρια που έχει κηρυχθεί εναντίον της χώρας μας». Κάλεσε τις αρχές των ΗΠΑ να «σταματήσουν τις εξτρεμιστικές δραστηριότητες της Meta και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης».

Η αλλαγή πολιτικής αυτή αφορά την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

loading...