Ας μην απορούν εκεί στις ΗΠΑ γιατί σε λίγο δεν θα έχουν πια χώρα… Προειδοποιεί η Μόσχα – Φοβάται η Ιαπωνία

Ισορροπία τρόμου: Πεντάγωνο και Μπάιντεν υιοθετούν ξανά δόγμα πρώτου πυρηνικού πλήγματος κατά Ρωσίας!

Για αλλαγή της στάσης του προέδρου των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, μιλούν βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ τα οποία επισημαίνουν πως “υπό το βάρος της επιδείνωσης των σχέσεων με την Μόσχα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποκλείει πλέον την υιοθέτηση ενός πρώτου πυρηνικού πλήγματος κατά της Ρωσίας”

Καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεση στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν δέχεται πιέσεις από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να υπερασπιστεί το δικαίωμα ενός πρώτου πυρηνικού πλήγματος για την αποτροπή ακόμη και συμβατικών επιθέσεων.

Η στρατηγική χρήσης πυρηνικών μόνο για αποτροπή ή για αντεπιθετικό πλήγμα αποτελεί πλέον παρελθόν για τις ΗΠΑ.
ΗΠΑ: Σκέφτονται το πρώτο πυρηνικό πλήγμα!

Σύμφωνα με αξιόπιστες βρετανικές πηγές, ο Τζο Μπάιντεν είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα πρώτος(!) σε «ακραίες περιστάσεις».

Η στροφή του προέδρου των ΗΠΑ έγινε μετά από πιέσεις από τους συμμάχους και το Πεντάγωνο, εν μέσω φόβων ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να καταφύγει στην ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής τους επόμενους μήνες.

Οι ΗΠΑ επί του παρόντος επιτρέπουν στον εαυτό τους να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα για να «υπερασπιστούν τα ζωτικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, των συμμάχων και των εταίρων τους», καθώς και ως απάντηση σε «σημαντικές μη πυρηνικές στρατηγικές επιθέσεις».

Ωστόσο, για χρόνια ο Μπάιντεν προσπάθησε να το χαλιναγωγήσει, υποστηρίζοντας ότι ο «μοναδικός σκοπός» του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι αποτρεπτικός μόνο κατά μιας πυρηνικής επίθεσης.
Τέλος η χρήση “αποκλειστικού σκοπού” – Πιέσεις για “κόκκινη γραμμή”

Δηλώνοντας τη θέση του το 2017, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε:

«Ο μοναδικός σκοπός του πυρηνικού μας οπλοστασίου είναι να αποτρέψουμε και, εάν χρειαστεί, να ανταποδώσουμε, για μια πυρηνική επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους».

Ο Μπάιντεν συμπεριέλαβε την επιθυμία του να ελαχιστοποιήσει τον ρόλο των πυρηνικών όπλων στην προεδρική εκστρατεία του 2020. Ο Μπάιντεν εξέταζε το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την κίνηση αυτή νωρίτερα φέτος, αλλά η απόφαση καθυστέρησε εν μέσω της στρατιωτικής συσσώρευσης της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Στην τρέχουσα κατάσταση, είναι πολύ δύσκολο να υποστηρίξουμε την υπόθεση χρήσης πυρηνικών για ένα «αποκλειστικό σκοπό»», είπε ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που συμβουλεύτηκε τους αξιωματούχους της πυρηνικής πολιτικής του Μπάιντεν.

“Η οπτική είναι εξαιρετικά κακή όταν η Ρωσία είναι τόσο απειλητική όσο τώρα. Δεν θέλουμε να φανούμε αδύναμοι”.

«Πριν από την Ουκρανία, υπήρχε πιθανότητα ο πρόεδρος να είχε προχωρήσει και να είχε κάνει μια δήλωση χρήσης πυρηνικών «αποκλειστικού σκοπού». Ήθελε να το κάνει αυτό, αλλά δεν είχε μεγάλη υποστήριξη στο Πεντάγωνο».

Η απόφαση του Μπάιντεν ήρθε καθώς δεχόταν πιέσεις να θέσει μια «κόκκινη γραμμή» για το πώς θα αντιδρούσε σε οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων από τον Πούτιν στην Ουκρανία.

Μιλώντας στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, είπε ότι η Δύση θα “απαντήσει” αλλά αρνήθηκε να πει εάν θα οδηγούσε σε στρατιωτική επέμβαση.
Τα πυρηνικά ως αντίβαρο σε χημικές και βιολογικές επιθέσεις

Η νέα στρατηγική αναφέρει ότι ο «θεμελιώδης ρόλος» των πυρηνικών όπλων της Αμερικής είναι να αποτρέπει τις πυρηνικές επιθέσεις, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Wall Street Journal.

Ωστόσο, αυτό θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν σε «ακραίες περιστάσεις» ως αποτρεπτικό μέσο έναντι χημικών, βιολογικών, μαζικών συμβατικών, ακόμη και πιθανών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, είπαν αξιωματούχοι στην εφημερίδα.

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι είχαν ανησυχήσει ότι το αρχικό σχέδιο του Μπάιντεν θα αποδυνάμωνε την αποτροπή έναντι μιας μαζικής συμβατικής ή χημικής και βιολογικής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον του ΝΑΤΟ.

Η Ιαπωνία φοβόταν ότι οι ΗΠΑ που περιορίζονταν ρητά σε αντεπιθετικό πλήγμα ενάντια σε ένα πυρηνικό χτύπημα θα μπορούσαν κάποια μέρα να την αφήσουν ευάλωτη σε μια συντριπτική συμβατική επίθεση από την Κίνα.
Μεντβέντεφ: Έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά ακόμα και απέναντι σε συμβατικά όπλα

H Ρωσία έχει δικαίωμα να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων ακόμα και απέναντι σε επιθετική ενέργεια με τη χρήση συμβατικών όπλων, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας.

«Έχουμε ένα ειδικό έγγραφο για την πυρηνική αποτροπή. Αυτό το έγγραφο υποδεικνύει σαφώς τους λόγους για τους οποίους η Ρωσική Ομοσπονδία δικαιούται να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Μεντβέντεφ, η χώρα του οποίου έχει περίπου 6.000 πυρηνικές κεφαλές -το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών όπλων στον κόσμο.

«Υπάρχουν μερικά από αυτά, επιτρέψτε μου να σας τα θυμίσω: Το νούμερο ένα είναι η κατάσταση, όταν η Ρωσία έχει χτυπηθεί από πυρηνικό πύραυλο.

Η δεύτερη περίπτωση είναι οποιαδήποτε χρήση άλλων πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της.

Το τρίτο είναι μια επίθεση σε μια κρίσιμη υποδομή που θα έχει παραλύσει τις πυρηνικές αποτρεπτικές δυνάμεις μας.

Και η τέταρτη περίπτωση είναι όταν διαπράττεται επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της χώρας, ακόμη και χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων, δηλαδή με τη χρήση συμβατικών όπλων», δήλωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχει «αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία της χώρας μας, να μην δώσουμε σε κανέναν λόγο να αμφιβάλλει έστω και το παραμικρό ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε επάξια απάντηση σε οποιαδήποτε παραβίαση της χώρας μας, της ανεξαρτησίας της».
Ιαπωνία: Όλο και πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα δήλωσε σήμερα ότι η προοπτική να χρησιμοποιήσει η Ρωσία πυρηνικά όπλα είναι «όλο και πιο αληθινή» και χαιρέτισε την επίσκεψη του Αμερικανού πρεσβευτή στη Χιροσίμα, την πρώτη πόλη που δέχτηκε επίθεση με πυρηνικά.

Ο Κισίντα, ο οποίος εκπροσωπεί τη Χιροσίμα στο κοινοβούλιο, επισκέφθηκε σήμερα το μνημείο και το μουσείο της ειρήνης που βρίσκονται στην πόλη μαζί με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα, Ραμ Εμάνουελ.

«Όταν η πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία είναι όλο και πιο αληθινή θεωρώ ότι η επίσκεψη του πρεσβευτή Εμάνουελ στη Χιροσίμα και η εμπειρία του να βλέπει την πυρηνική πραγματικότητα θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα στην διεθνή κοινότητα. Θεωρώ ότι η επίσκεψή μας ήταν ουσιαστική», δήλωσε ο Κισίντα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.
warnews247.gr

loading...