Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *  

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022 σηματοδότησε την αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη!

Στις 25 του ίδιου μήνα, μια μέρα δηλαδή μετά, επεσήμαινα μεταξύ άλλων σε άρθρο μου στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα με τίτλο: “Εντολή Καμάλα Χάρις σε Κυριάκο Μητσοτάκη”:

«…με πρόσχημα την κρίση στην Ουκρανία, που η Δύση θεωρεί πως βρίσκεται εκτός ελέγχου, τα διαδοχικά ραντεβού της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον Όλαφ Σολτς, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου, είχαν σημαντική αξία!

Βέβαια η “πληροφόρηση” που είχε ο ελληνικός λαός από τα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδος μας, ήταν πως σε αυτές τις συναντήσεις μονοπωλήθηκε η διαχείριση της κρίσης στην Ουκρανία και το πακέτο των οικονομικών κυρώσεων που θα επιβληθούν στην Ρωσία!

Αλλά πληροφορούμαστε, πως ο Έλληνας Πρωθυπουργός συζήτησε με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και Ελληνοτουρκικά ζητήματα!

Υποσχόμενος και δεσμευόμενος, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρει στη Βουλή των Ελλήνων για κύρωση την αναβαθμισμένη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA)! Συμφωνία, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ν.Α. Μεσόγειο!

Όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η γύρω περιοχή του Έβρου που έχει καταστεί Αμερικανική Βάση των ΗΠΑ, ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας γι΄ αυτούς που δεν σταματούν μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά θα βάλουν στο χέρι κι άλλες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας!

Ζητήματα που πρέπει να έχουν υλοποιηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση μέχρι της μετάβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, όπου στην Αμερικανική Πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν!

Έτσι ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε περιχαρής προς τους Έλληνες δημοσιογράφους, τονίζοντας ιδιαιτέρως, πως:

«Συμφωνήσαμε, ότι οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο στην ιστορία τους»!

Μεθοδεύουν με γοργούς ρυθμούς την προδοσία του Αιγαίου μας…

Ωστόσο από το πουθενά, για τους αφελείς, στις 13 Μαρτίου 2022 προέκυψε συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν, που αντικειμενικοί αναλυτές χαρακτήρισαν ως απαράδεκτη αυτήν την πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού!

Μια συνάντηση που αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – από την επιθυμία των ΗΠΑ για “τακτοποίηση” ζητημάτων του Αιγαίου Πελάγους, όπως είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών μας και η μοιρασιά του ορυκτού μας πλούτου στο Αρχιπέλαγος!

Συνάντηση που ικέτευσε, ο σε όλα ναι των προσταγών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ Έλληνας Πρωθυπουργός, στέλνοντας και πολεμικό υλικό στο καθεστώς της Ουκρανίας, αντίθετα με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, ο οποίος για άλλη μια φορά παραμένει χρήσιμος ουδέτερος, αφού εξακολουθεί να είναι στο ΝΑΤΟ η Τουρκία, δεν αποδέχεται τις κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ κατά της Ρωσίας και έκλεισε τα στενά του Βοσπόρου! Μια ενέργεια που πάλι από αντικειμενικούς αναλυτές, ωφέλησε την Ρωσία από τη στιγμή που ο Στόλος της ήταν ήδη μέσα! Η Τουρκία, που δεν ακυρώνει την πολεμική συμφωνία αγοράς πυραυλικού συστήματος S-400 από την Ρωσία, παρά τις κραυγές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Έτσι την επομένη αυτής της συνάντησης, γράφτηκαν διθύραμβοι στα τουρκικά ΜΜΕ, όπως στην εφημερίδα Hurriyet, η οποία κυκλοφόρησε με τίτλο: «Το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης», από τη στιγμή μάλιστα που εξακολουθεί να ισχύει το cazus belli (αφορμή πολέμου) της Τουρκίας κατά της Ελλάδος!

Αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά!

Έτσι μετά την προχθεσινή συνάντηση του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ο μαρτυριάρης Τούρκος μας αποκάλυψε ότι, είχαν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες! Για να λέει όμως ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ τα παραπάνω, σημαίνει ότι έμεινε ευχαριστημένος από την εν λόγω συνάντηση! Κάτι που αποκαλύφθηκε από την συνέχεια των δηλώσεών του:

«Ήταν σημαντική η συνάντηση για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και την κατανομή της ομορφιάς και του πλούτου του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής εκμετάλλευσής τους, το έχουμε πει αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας…»!

Έπρεπε όμως να περάσουν αρκετές ώρες για να υπάρξει χλωμή αντίδραση από τον ΥΠΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο!

Από το 2016 ανακάλυπτα το “δολοφονικό σχέδιο” για συγκυριαρχία του Αιγαίου μας…

Όμως ειλικρινά εκπλήσσομαι, που μόλις τώρα αρκετοί επαΐοντες ανακάλυψαν πως μοιράζεται το Αιγαίο μας!

Από το 2016 – επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – αποκάλυπτα τα Αμερικανικά και Νατοϊκά σχέδια κατά της Ελλάδος! Μια αφορμή που δόθηκε στις ημέρες μας με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία!

Διαβάστε παρακάτω το απόσπασμα από το άρθρο μου “Γκριζάρουν το Αιγαίο ΗΠΑ και Γερμανία” με ημερομηνία 6 Νοεμβρίου 2016:

«Όταν γράφεις πάντα την ακρίβεια της πληροφορίας σου, χωρίς να αμβλύνεις τις γωνίες της, τότε υπάρχουν Πατριώτες που σου εμπιστεύονται αυτά που βλέπουν και αυτά που ακούν!

Έτσι, ο “ωτακουστής” του Ερντογάν μου μετέφερε ένα εφιαλτικό σενάριο που μπορούσε να παρουσιαστεί σε ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ταινία τρόμου αλά Χίτσκοκ. Που όμως, εάν παρακολουθήσουμε τις Παγκόσμιες εξελίξεις, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι ούτε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε σενάριο τρόμου.

Έτσι, με δεδομένη την κατάληψη των νησιών του Αιγαίου μας από “πρόσφυγες – μετανάστες”, το σχέδιο του Ερντογάν είναι το ακόλουθο:

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πυκνώσει ο εποικισμός των νησιών μας. Θα μεταφερθούν στα νησιά του Αιγαίου μας μουσουλμανικοί θύλακες.

Τότε η Τουρκία θα εμφανιστεί ως προστάτης – νταβατζής όλων αυτών των θυλάκων ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συνδιοίκησης στο Αιγαίο (Α΄ φάση). Που η διοίκηση του Αιγαίου Πελάγους δεν θα είναι ούτε ελληνική, ούτε τουρκική. Που όμως, για την άσκηση διοίκησης θα πρέπει να έχει λόγο και η Τουρκία.

Στη Β΄ φάση προβλέπεται η δημιουργία μιας ανώμαλης κατάστασης στα νησιά μας προκειμένου η Τουρκία να επιβάλλει την πολιτιστική μετάλλαξη των νησιών μας του Αιγαίου.

Στην Γ΄ φάση προβλέπεται η αποστρατικοποίηση των νησιών μας, γιατί πλέον δεν θα χρειάζεται ο στρατός μας στα νησιά μας.

Έτσι, θα ολοκληρωθεί το σχέδιο συγκυριαρχίας και συνεκμετάλλευσης του αμύθητου ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο μας. Γιατί, γι΄ αυτόν τον τεράστιο πλούτο γίνεται ο καυγάς. Που τελικά θα οδηγήσει στη διχοτόμηση του Αιγαίου μας που είναι και ο διακαής πόθος των Παγκοσμιοποιητών Αμερικανών και της ΝΤΠ…

…Αυτά τα σενάρια τρόμου τα γνωρίζει το πολιτικό προσωπικό της Πατρίδος μας; Η ηγεσία του Στρατού μας γνωρίζει κάτι περισσότερο; Εκτός και εάν η στρατιωτική ηγεσία μας, γνωρίζει κάτι αλλά έχει σκοπό να τηρήσει την ίδια στάση και θέση που τήρησε (στα τέσσερα) την περίοδο της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο μας!

Όμως, θα πρέπει να γνωρίζουν – τουλάχιστον οι στρατιωτικοί – εάν κατ΄ ελάχιστον υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Τουρκίας, και δεν θα έχουν έγκαιρα ενεργήσει, τότε εάν τους απομένει ελάχιστο ψήγμα αγάπης για την Πατρίδα, της οποίας την ακεραιότητα ορκίσθηκαν να προασπίζονται παντί τρόπω, θα πρέπει να αυτοκτονήσουν!

Παρά ταύτα μας δημιουργεί εντύπωση η περίεργη σιωπή της Ρωσίας!

Προειδοποιούσα για τις συμφωνίες που υπήρχαν κάτω από το τραπέζι…

Αλλά και στις 24 Φεβρουαρίου 2020 επανερχόμουν με το άρθρο μου “Σενάρια τρόμου: Συνεκμετάλλευση, συγκυριαρχία, συνδιοίκηση του Αιγαίου”, όπου αποκάλυπτα το σχέδιο για το Αιγαίο, το οποίο μου εκμυστηρεύτηκε πηγή μου, που διατηρεί επαφή με υψηλής πληροφόρησης Αμερικανό διπλωμάτη και ο οποίος είναι επικεφαλής “δεξαμενής σκέψης” (Think Tank) του State Department!

«Αυτό το σχέδιο – σενάριο τρόμου έχει τα εξής στάδια:

Α) Συνεκμετάλλευση!

Β) Συγκυριαρχία!

Γ) Συνδιοίκηση! Η οποία θα γίνει μετά από την παραχώρηση πολιτιστικών και άλλων δικαιωμάτων στους μονίμως, πλέον, εγκατασταθέντες παράνομους μετανάστες στα νησιά μας. Και για την ασφάλεια των οποίων θα πρωτοστατήσει η Τουρκία.

Δ) Μετά την συνδιοίκηση, θα απαιτηθεί από την Τουρκία η αποχώρηση του ελληνικού στρατού, από τα επίμαχα και εποικισθέντα νησιά μας. Με το επιχείρημα από πλευράς Τουρκίας, πως αφού συνδιοικούμε, γιατί να υπάρχει ελληνικός στρατός σε αυτά;

Ε) Αρπαγή νήσων μας από την Τουρκία μετά τη διχοτόμηση του Αιγαίου μας στον 25ο Μεσημβρινό!

Η πηγή πληροφόρησής μας θεωρεί, ότι αυτά θα συντελεστούν με πτώση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και τον σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), με εκλογές ή και χωρίς εκλογές!

Η εν λόγω Οικουμενική θα υπογράψει την συνεκμετάλλευση στην ελληνική ΑΟΖ (Αιγαίο, Κρήτη) και όχι ακριβώς με το Μνημόνιο Τουρκίας – κυβέρνησης Τρίπολης, αλλά με κάποιες παραλλαγές, χωρίς αρχικά να θίγεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων του Αιγαίου μας, μέχρι να υλοποιηθούν κι τα άλλα στάδια εν ευθέτω χρόνω!

Η υπογραφή της συνεκμετάλλευσης θα πραγματοποιηθεί, είτε με την απ΄ ευθείας προσφυγή στη Χάγη, είτε με ένα θερμό επεισόδιο εντός της ελληνικής ΑΟΖ!

Τότε η Τουρκία θα επανέλθει ολοκληρωτικά στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, με ή χωρίς τον Ρ. Τ. Ερντογάν…»!

Εφιάλτες Πρωθυπουργοί μοιράζουν την Πατρίδα, χωρίς να υπολογίζουν τον απρόβλεπτο παράγοντα…

Έτσι μετά τα τελευταία γεγονότα, το “δολοφονικό σχέδιο” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο!

Μετά την “παραχώρηση” της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς επί κυβερνήσεως Αλέξη Τσίπρα και την αποδοχή της “Συμφωνίας των Πρεσπών” από τη σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ίδια κυβέρνηση της ΝΔ με την απόλυτη ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει το Αιγαίο μας!

Ελπίζοντας πλέον οι Έλληνες πατριώτες στο λάθος του Ρ. Τ. Ερντογάν!

Το οποίο θα είναι, να επιτρέψει Αμερικανό-Νατοϊκά υποβρύχια να περάσουν τα στενά του Βοσπόρου και να βρεθούν απέναντι από τον Ρωσικό Στόλο! Αφού οι πιέσεις που δέχεται ο Τούρκος Πρόεδρος από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Γ. Γ. του ΝΑΤΟ Νορβηγό Γενς Στόλτενμπεργκ είναι αφόρητες! Με σχετικά ανταλλάγματα στο Αιγαίο μας, βεβαίως – βεβαίως!

Σε αυτήν την περίπτωση και μόνο θα εξαγριωθεί κατά της Τουρκίας ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν!

Οψόμεθα!

Ο “προφήτης” Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε…

Τέλος, ας θυμηθούμε τα όσα είπε ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, στις 16 Ιουλίου 1991 υποδεχόμενος τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στο προεδρικό μέγαρο:

«…Το Αιγαίο είναι πάντως κατοχυρωμένο με την Συνθήκη της Λωζάννης. Αν οι Τούρκοι πάρουν μέρος υφαλοκρηπίδας μεγαλύτερης έκτασης αυτής που δικαιούνται, τότε τα ελληνικά νησιά θα ενταχθούν στον χώρο της Τουρκίας. Και έτσι διασπάται η εθνική ενότητα της Ελλάδος. Το Αιγαίο είναι 50% ελληνικός χώρος, 42% διεθνής και 8% τουρκικός. Και πάρα ταύτα οι Τούρκοι θέλουν να τον μοιράσουμε στην μέση. Αν γίνει αυτό, διχοτομείται η ελληνική επικράτεια. Πρόκειται για περίπλοκο πρόβλημα…»!!

loading...