Να γιατί γίνεται της Ουκρανίας…

Το μεγαλύτερο ποσοστό των χριστιανών δυστυχώς δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα περί της θρησκείας μας. Υποτίθεται άνθρωποι της εκκλησίας που έπρεπε να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν ουσιαστικά την χριστιανική πίστη στη ζωή τους, αλλά εντούτοις έχουν λανθασμένη αντίληψη περί του Χριστού και της Εκκλησίας Του.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι οι ίδιοι δεν θέλουν να παραδεχθούν τα λάθη τους και δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα στον εαυτό τους και στους γύρω τους και δυστυχώς μαθαίνουν και τα παιδιά τους να έχουν το ίδιο σκεπτικό και το κακό διαιωνίζεται. Προσπαθούν να βρουν πάντα δικαιολογίες ή δεν θέλουν να θυμηθούν λανθασμένες συμπεριφορές τους, για να δείξουν καλοί και πιστοί τηρητές του νόμου του Θεού.

Χρειάζεται πολύ προσοχή από εμάς τους χριστιανούς να γνωρίζουμε το ποιοι πραγματικά είμαστε απέναντι στον Θεό και στους γύρω μας. Δεν ωφελεί να είμαστε οι «δήθεν» χριστιανοί, διότι εμπαίζουμε όχι τους ανθρώπους που δεν μας καταλαβαίνουν, αλλά τον ίδιο τον Θεό. Μετά δεν χρειάζεται να απορούμε γιατί στη ζωή μας γίνεται της Ουκρανίας…

Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ

Τρίκορφο Φωκίδος 

loading...