Η «ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ» ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟ ΚΥΡΙΑΚΟ

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΠΑΤΕΡ ΚΟΥΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ «ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟ» ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ


BINTEO

Γράφει ο Kωνσταντίνος Βαθιώτης

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας της 13ης Μαρτίου 2022 ένας αντίχριστος μασκοφόρος πρωθυπουργός, και δη της Ελλάδος, επιχείρησε να αναγνώσει την Κυριακή Προσευχή, δηλ. το Πάτερ Ημών, στο Φανάρι

Κωνσταντινουπόλεως μέσα στον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Το θλιβερό του όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστός και ως Εφιαλτάκης ή ΠατερΚούλης Μαριονετάκης ή, όπως τον απεκάλεσε συγκεντρωμένο πλήθος έξω από τον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως την ημέρα της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη (8.9.2021): κάθαρμα1.

Δεν είναι τυχαίο ότι διαβόητοι εγκληματίες, όχι μόνο σοβαρών αλλά και ελαφρών εγκλημάτων, είναι γνωστοί «στην πιάτσα» με πολλά παρατσούκλια.

Περίπτωση απατεώνων με διαφορετικά ψευδώνυμα αποτυπώνεται στην ελληνική ταινία του 1954 «Οι Παπατζήδες», όπου ο Νίκος Σταυρίδης υποδυόταν τον παπατζή και ο Πέτρος Γιαννακός τον συνεργό του.

Όταν προσάγονται στο ακροατήριο για το παράνομο παιχνίδι που έπαιζαν στον δρόμο, μαδώντας τον «αφελή κοσμάκη», ο Πρόεδρος του δικαστηρίου τούς καλεί να απολογηθούν φωνάζοντας τον μεν Σταυρίδη ως «Βρασίδα Γερακάρη ή Αλίμονο ή Αλισβερίση ή Σπίθα», τον δε Γιαννακό ως «Κοκοβιό ή Κοκοβίνο ή Κακαβόπουλο». Εν συνεχεία ρωτά τον Σταυρίδη αν παίζανε, οπότε εκείνος έδωσε την αλήστου μνήμης απάντηση:

«Ε παίζαμε, τι παίζαμε, πώς παίζαμε, δεν παίζαμε, ε τι παίζαμε;».

Το τουρκικής προελεύσεως παρατσούκλι «Αλισβερίσης» (η τουρκική λέξη σημαίνει πάρε-δώσε) που είχε αποκτήσει σε εκείνη την ταινία ο Σταυρίδης ταιριάζει απολύτως στον επονείδιστο Έλληνα πρωθυπουργό λόγω της τραγικής εμφάνισης που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη (και όχι βεβαίως στην Ιστανμπούλ).

Ο δικός μας «Αλισβερίσης», λοιπόν, εκλήθη να απαγγείλει το Πάτερ Ημών. Αλλά, αντί να το απαγγείλει, το «σκότωσε». Και μάλιστα, ενεργώντας όχι από αμέλεια, αλλά με (τουλάχιστον) ενδεχόμενο δόλο. Διότι γνώριζε άριστα ότι δεν έχει ποτέ του αποστηθίσει το Πάτερ Ημών, επομένως όταν θα επιχειρούσε να προφέρει απέξω κάποιες λέξεις ή φράσεις του, ήταν πολύ πιθανό, αν όχι βέβαιον, ότι θα τα κάνει θάλασσα, «σκοτώνοντας» την προσευχή.

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ 




loading...