Τελειώνουν τα μέτρα για «να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί» στις εκλογές: Το άνοιγμα της εστίασης και κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού

 Το πιστοποιητικό εμβολιασμού όπως όλα δείχνουν καταργείται πριν από όλα τα μέτρα, ενώ προς την άρση τους οδεύουν και μια σειρά από άλλους περιορισμούς που απομένουν κάτι που σημαίνει ότι ανοίγει η εστίαση ενώ και η νυχτερινή ζωή επανέρχεται στα προ του COVID δεδομένα.

Όλα αυτά υπότην πίεση των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το κόμμα της ΝΔ έχει κατρακυλήσει σε επίπεδα κάτω του 25% και σε περιοχές όπως της Μακεδονίας των νήσων και της Θράκης, ακόμα και κάτω από 20%!

Βέβαια δεν λείπουν οι… κυβερνητικοί «ειδικοί» που “φωνάζουν” ώστε να μην γίνει άρση των μέτρων και χάσουν τα προνόμιά τους.

Το πλάνο μέχρι το τέλος Μαΐου αποκαλύφθηκε, αφού συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας την περασμένη Τετάρτη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, υπάρχουν δύο σενάρια για την επιστροφή στην κανονικότητα στα μπαρ, τα κέντρα διασκέδασης, τις καφετέριες και τα εστιατόρια:

Κατάργηση των μέτρων πριν το Πάσχα του 2022: Αυτό το σενάριο θέλει τους ανεμβολίαστους να επιστρέφουν στους κλειστούς χώρους της εστίασης τη Μεγάλη Εβδομάδα, και συγκεκριμένα τη Μ. Δευτέρα, στις 18 Απριλίου.

Κατάργηση των μέτρων μετά την Πρωτομαγιά: Αυτό είναι και το επικρατέστερο σενάριο και, σύμφωνα με αυτό, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί στις 2 Μαΐου σε εστίαση και λιανεμπόριο.

Έτσι, όσοι δεν έκαναν το εμβόλιο, αλλά ούτε και την αναμνηστική δόση, δεν θα χρειάζονται πλέον αρνητικό rapid test για να μπουν στα μαγαζιά και στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης, αλλά και οι εμβολιασμένοι δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Όμως, μέχρι το τέλος του Μαΐου θα ακολουθήσει η άρση και άλλων μέτρων.

Τέλος η μάσκα σε κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ και άλλους κλειστούς χώρους

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι μάσκες θα πάψουν να είναι υποχρεωτικές στους κλειστούς χώρους και θα είναι προαιρετικές. Αυτό όμως θα γίνει μετά την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στις 2 Μαΐου.

Εξαίρεση θα αποτελούν οι χώροι υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα μέσα μεταφοράς όπου θα μείνουν υποχρεωτικές μέχρι νεωτέρας.

Πιο αναλυτικά, οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές μόνο για τους εργαζόμενους σε εστίαση και κομμωτήρια τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαΐου. Στα σούπερ μάρκετ, θα είναι επίσης υποχρεωτικές για τους εργαζόμενους και σταδιακά, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τους πελάτες.

Τέλος και τα self test στα σχολεία

Τα self test μειώνονται στα σχολεία από την 1η Απριλίου, όμως, μετά τις διακοπές του Πάσχα έρχεται μεγαλύτερη χαλάρωση. Στις 2 Μαΐου δεν θα είναι υποχρεωτικό ούτε το ένα self test την εβδομάδα.

loading...