Ο Κίσινγκερ… «συμβούλευσε» τον Μακρόν: ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ γλυτώνει η Ευρώπη ΤΩΡΑ τον πόλεμο

 Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να «σεβόμαστε την Ρωσία και τον ρωσικό λαό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι αδύνατο να μιλήσουμε για μια «διαρκή ειρήνη» εάν η Ρωσία δεν είναι μέρος της «μεγάλης αρχιτεκτονικής του κόσμου».

Οι δηλώσεις του Γάλλου επικεφαλής κινούνται στο πνεύμα Κίσινγκερ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει να αφήσουν την Ουκρανία να φινλανδοποιηθεί, καθώς η Ρωσία ΔΕΝ πρόκειται να αποδεχθεί είσοδό της στο ΝΑΤΟ.

Προκειμένου να αποφευχθεί ή έστω να καθυστερήσει η παγκόσμια αντιπαράθεση στα πεδίο της μάχης, η Δύση θα πρέπει να σεβαστεί την Ρωσία και να διαπραγματευτεί μαζί της χωρίς πογκρόμ εναντίον Ρώσων πολιτών.

Ο Μακρόν τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία πρέπει επίσης να γίνεται σεβαστή ως χώρα και ως λαός γιατί «δεν υπάρχει διαρκής ειρήνη αν η Ρωσία δεν είναι (μέρος)… μιας μεγάλης αρχιτεκτονικής ειρήνης στην ήπειρό μας. Γιατί η ιστορία και η γεωγραφία είναι πεισματάρες».

Η ρωσική επίθεση, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, εντείνεται και ο Ρώσος πρόεδρος έθεσε ως προκαταρκτικό όρο για την επίλυση της σύγκρουσης το Κίεβο να αποδεχθεί αιτήματα της Μόσχας, ιδιαίτερα ένα ουδέτερο καθεστώς για την χώρα.

loading...