Αυτά συμφώνησαν Πούτιν και Μπους.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Στις 15 Ιουνίου 2001 στην Σλοβενία πραγματοποιήθηκε συνάντηση κορυφής μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους και του ομολόγου του Ρώσου Βλαδίμηρου Πούτιν!

Εκεί και σύμφωνα με ακριβή πηγή μας περί των πολιτικών και γεωστρατηγικών στις σφαίρες επιρροής, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω και τα οποία φρονώ, πως πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας!

Α) Αποκλεισμό από κοινού της Κίνας στο πολιτικοστρατιωτικό μπλοκ!

Β) Καμιά προσέγγιση και συμφωνία της Ρωσίας με το Πεκίνο, γιατί παρόμοια συμφωνία σημαίνει ενθάρρυνση του Πεκίνου για την άμεση κατάληψη της Ταιβάν με κύκλωση της Ιαπωνίας και κάθοδο στο Ν. Ειρηνικό (Φιλιππίνες – Ινδονησία)!

Γ) να σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τις υπόλοιπες ανατολικές χώρες, ενώ για τις νεοενταχθείσες (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία) πιθανόν να επανεξετασθεί το θέμα, κυρίως για την Ουγγαρία!

Δ) Οι Βαλτικές χώρες θα επανέλθουν σε Ρωσική επιρροή!

Ε) Επανένταξη στη Ρωσία των πρώην Σοβιετικών Δημοκρατιών με ένα τρόπο που ν΄ ανταποκρίνεται στους σημερινούς καιρούς και με ψήφο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ!

ΣΤ) Ουδετεροποίηση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης με χαλαρό έλεγχο από τη Ρωσία, κυρίως ενεργειακά (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κλπ.)!

Ζ) Η Αλβανία θα αποτελεί απόλυτη επιρροή των ΗΠΑ, χωρίς να διαφαίνεται το σενάριο περί Μ. Αλβανίας, με ιδιαίτερο ρόλο στην περιοχή, γιατί δεν τους εμπιστεύονται για μια τέτοια εξέλιξη οι Αμερικανοί!

Αυτό το “Δελτίο Πληροφοριών” ήλθε σε γνώση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη!

Ας δούμε λοιπόν τον χάρτη του 1990 των κρατών του ΝΑΤΟ και ας τον συγκρίνουμε με τον σημερινό!

Τότε θα μας λυθούν πολλές απορίες για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!!

loading...