Το ΑΚΚΕΛ εξηγεί ποιοί είναι υπεύθυνοι που οι Έλληνες κινδυνεύουμε να πεινάσουμε

Γνωριζετε γιατί εδώ και 17 χρόνια δεν έγινε ποτέ ουδεμία έρευνα για την διατροφική και την ενεργειακή μας αυτάρκεια; Η όποια αυτάρκεια όλα τα χρόνια των Μνημονίων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ μειωνόταν συνεχώς, ώστε να εισάγουμε 5 δις τον χρόνο τρόφιμα από τους δανειστές μας. Γιατί η αυτάρκεια έχει άμεση σχέση με το λεγόμενο “καλάθι της νοικοκυράς”, την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και του ελάχιστου μισθού που στην κυριολεξία δεν φθάνει ούτε για τα πιο βασικά αγαθά επιβίωσης. Αυτά δεν ήθελαν να αγγίξουν και καταλήξαμε σήμερα ο πρωθυπουργός πρώτα να φέρεται παρανοϊκά να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και ένα σωρό στην κυριολεξία τρελές και ανισόρροπες πολιτικά κινήσεις και αφού μας έχει θέσει εχθρική προς την Ρωσία χώρα, σταματάει η Ρωσία τις εξαγωγές προς την Ελλάδα σε σιτηρά και λιπάσματα και τότε μόνο αρχίζουν να ψάχνουν αν οι ιδιώτες έχουν αποθέματα (που και να έχουν φτάνουν για μερικές μέρες ακόμη).

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αγροτική ανασυγκρότηση από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και πονάνε τον κλάδο. Δυστυχώς το ΥΠΑΑΤ γίνεται λάφυρο κάθε κομματικού στελέχους (κομματόσκυλου) που δεν έχει ιδέα πόσα πόδια έχει η γίδα και «από ποιό δέντρο μαζεύουν τα βαμβάκια». Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αλώσει το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης δικηγόροι με γυαλισμένα σκαρπίνια που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους όχι σε χωράφι αλλά ούτε σε χώμα.

Το τραγικότερο είναι ότι παρότι είναι άσχετοι και με κακούς σύμβουλους δεν ακούνε και αυτούς που γνωρίζουν. Το ΑΚΚΕΛ τους έχει θίξει άπειρες φορές το θέμα της διατροφικής αυτάρκειας αλλά και εκατοντάδες προτάσεις για την βελτίωση του επιπέδου ζωής των παραγωγών και την μείωση του κόστους παραγωγής. Δυστυχώς είμαστε σίγουροι ότι όλες μας οι προτάσεις κατέληξαν στο καλάθι των αχρήστων και δεν μας απαντούσαν ποτέ.

Πριν μερικά χρόνια η Ελλάδα δεν έκανε εισαγωγή ούτε ένα κιλό λίπασμα και κάναμε εξαγωγές μέχρι και στην Κίνα. Σήμερα κινδυνεύουν να μείνουν τα χωράφια άσπαρτα λόγω του ότι δεν θα βρίσκουμε λιπάσματα ή η τιμή τους θα είναι απαγορευτική. Μέχρι το 2018 κάναμε εξαγωγές ζάχαρης σε όλα τα Βαλκάνια και τώρα έβαλαν πλαφόν στα σούπερ μάρκετ στην ζάχαρη, σε λίγο θα αγοράζουμε με κουπόνια του Άδωνι .

Μέχρι το 1985 η Ελλάδα είχε αυτάρκεια σε μαλακό σιτάρι 117% και σήμερα έχουμε αυτάρκεια 10% . Και δεν είναι μόνο αυτά, οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψαν την Ελλάδα στην κυριολεξία, δεν άφησαν τίποτα όρθιο, έκλεψαν, ρήμαξαν, χάρισαν σε κολλητούς, πούλησαν σε ξένους ανταγωνιστές και γενικά δεν άφησαν λίθο επί λίθου. Αντί όμως όλοι αυτοί να είναι στην φυλακή για εσχάτη προδοσία και διότι χρησιμοποίησαν το κράτος ως λάφυρο πολέμου, αυτοί όλοι είναι κυβέρνηση και κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και συνεχίζουν την ίδια και χειρότερη καταστροφική πολιτική. Έστειλε ο Μητσοτάκης όπλα στην Ουκρανία για να διασωθεί μερικούς μήνες ακόμη στην εξουσία (φαντάσου πόσα τρώει κάθε μήνα) και έθεσε την Ελλάδα εχθρική χώρα προς την Ρωσία με τις συνέπειες της βλακείας του να τις βλέπουμε καθημερινά.

ΟΧΙ θέλουμε να πέσει όλο αυτό το διεφθαρμένο σύστημα, όλων αυτών των κομμάτων του κοινοβουλίου που υπηρετούν όλοι μα όλοι τα ίδια αφεντικά και να δικαστούν για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει από το 1973 έως και σήμερα. Μην σας πούμε πού να την βάλετε τη Νέα Τάξη πραγμάτων, τα αφεντικά σας, την παγκόσμια θρησκεία σας, την λέσχη Μπίλντερμπεργκ και τις στοές σας. Ανθέλληνες όλοι τους.

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470, 6984581480

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470, 6984581480

[email protected][email protected]

https://akkelparty.blogspot.com/ Twitter: @AkkelParty

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

http://www.akkel.gr/

28/3/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

loading...