Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος: Είναι πόλεμος εναντίον των αντίχριστων και αμαρτωλών τρόπων ζωής

 

Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος, ηγέτης της κυρίαρχης θρησκευτικής ομάδας της Ρωσίας, έστειλε το ισχυρότερο μήνυμα που δικαιολογεί την Ρώσικη επιχείρηση στην Ουκρανία — περιγράφοντας τη σύγκρουση ως μέρος ενός αγώνα κατά της αμαρτίας και της πίεσης από φιλελεύθερους ξένους να πραγματοποιήσουν «παρελάσεις ομοφυλοφίλων» ως τίμημας εισαγωγή στις τάξεις τους.

Ο Κύριλλος, στο Κυριακάτικο κήρυγμα πριν από την έναρξη της Ορθόδοξης Σαρακοστής, στάθηκε στα λόγια του Πούτιν ότι η Ουκρανία είχε εμπλακεί στην «εξόντωση» των Ρώσων πιστών στο Ντονμπάς.

Απεικόνισε τον πόλεμο με πνευματικούς όρους. «Έχουμε μπει σε έναν αγώνα που δεν έχει φυσική, αλλά μεταφυσική σημασία», είπε.

Υποστήριξε ότι ορισμένοι από τους αυτονομιστές του Ντονμπάς υπέφεραν για τη «θεμελιώδη απόρριψη των λεγόμενων αξιών που προσφέρονται σήμερα από εκείνους που διεκδικούν την παγκόσμια εξουσία», και ότι αυτή η ανώνυμη παγκόσμια δύναμη θέτει μια «δοκιμή για την πίστη» των χωρών απαιτώντας από αυτές να διοργανώσουν παρελάσεις gay pride για να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια λέσχη εθνών με τις δικές της ιδέες για ελευθερία και «υπερβολική κατανάλωση».

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα των διεθνών σχέσεων δεν έχει μόνο πολιτική σημασία. Μιλάμε για κάτι διαφορετικό και πολύ πιο σημαντικό από την πολιτική. Μιλάμε για την ανθρώπινη σωτηρία», τόνισε.

«Αν δούμε παραβιάσεις του νόμου [του Θεού], δεν θα τα βάλουμε ποτέ με αυτούς που καταστρέφουν αυτόν τον νόμο, θολώνοντας τη γραμμή μεταξύ αγιότητας και αμαρτίας, και ακόμη περισσότερο με αυτούς που προωθούν την αμαρτία ως παράδειγμα ή ως ένα από τα πρότυπα ανθρώπινης συμπεριφοράς» είπε ο Κύριλλος.

«Γύρω από αυτό το θέμα σήμερα υπάρχει ένας πραγματικός πόλεμος» κατέληξε.

Πολλοί επίσκοποι στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας έχουν εξουσιοδοτήσει τους ιερείς τους να μην μνημονεύουν τον Πατριάρχη Κύριλλο στις προσευχές τους κατά τη διάρκεια των δημόσιων λατρευτικών τελετών.

Από την έναρξη του πολέμου, έως και 15 επισκοπές της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας είχαν εγκρίνει την παράλειψη του ονόματος του πατριάρχη, σύμφωνα με την Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

loading...