Πούτιν: «Ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ Δύσης! Ετοιμάζατε ΕΠΙΘΕΣΗ κατά της Ρωσίας»

 Ατάραχος και ατσαλάκωτος ο Πούτιν μπροστά στην δυτική υστερία.

«Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης» δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.

«Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε την επίθεση κατά της Ρωσίας».

Αναφερόμενος στις κυρώσεις, υπογράμμισε ότι η Δύση ήθελε απλά ένα λόγο για να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε σε αυτήν την στρατιωτική επιχείρηση. Δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία. Η Ουκρανία θα μπορούσε μελλοντικά να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Εάν τα ρωσικά στρατεύματα ενεργούσαν μόνο στο Ντονμπάς, αυτό δεν θα οδηγούσε στην εξάλειψη της απειλής.

Αναγνωρίσαμε τις δημοκρατίες του Ντονέτσκ για να σταματήσει η γενοκτονία. Η στρατιωτική σύγκρουση στο Ντονμπάς θα συνεχιζόταν επ’ αόριστον».

«Θέλω να το πω αυτό για πρώτη φορά: στην αρχή της επιχείρησή μας στο Ντονμπάς, οι αρχές του Κιέβου, μέσω διαφόρων διαύλων, προκειμένου να αποφευχθεί η παράλογη αιματοχυσία, κλήθηκαν να μην εμπλακούν σε εχθροπραξίες, αλλά απλώς να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Ντονμπάς. Δεν ήθελαν. Λοιπόν, αυτή ήταν η απόφασή τους. Η Δύση είναι απάνθρωπη, καθώς περιφρονεί και αγνοεί τα χτυπήματα και τους νεκρούς στο Ντονμπάς».

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων: Οι στρατιωτικές μας επιχειρήσεις στην Ουκρανία προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο. Ο στρατός μας απέτρεψε τα σχέδια των Ουκρανών να επιτεθούν κατά του Ντονμπάς και της Κριμαίας. Όλοι οι στόχοι των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας θα επιτευχθούν.

Καταδίκασε τη Δύση και ιδίως τα δυτικά ΜΜΕ πως απέκρυψαν τις πυραυλικές επιθέσεις κατά αμάχων από το καθεστώς του Κιέβου στο Ντονμπάς.

Σε άλλο σημείο ωστόσο ξεκαθάρισε πως η χώρα του είναι έτοιμη για συνομιλίες, αλλά υπό τους όρους που έχει θέσει ήδη επί τάπητος στους Ουκρανούς.

loading...