Τι είχαν απαντήσει Κων. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου στον Χρουστσόφ που είχε απειλήσει να βομβαρδίσει την Ακρόπολη


 

"Δεν θα διατάξω βομβαρδισμό της Ακρόπολης, αλλά των γύρω ελαιώνων και των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις" είχε πει ο Χρουστσόφ

Το 1961 ο Νικίτα Σεργκιέγιεβιτς Χρουστσόφ είχε απειλήσει την Ελλάδα με βομβαρδισμό πυρηνικών λόγω της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ.


Συγκεκριμένα, 11 Αυγούστου απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Νικίτα Χρουστσόφ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τη φιλία Ε.Σ.Σ.Δ.-Ρουμανίας στο Κρεμλίνο, στην οποία παρίστατο και ο Έλληνας πρέσβης. Απαντώντας σε απειλές του Σοβιετικού ηγέτη, ότι θα προβεί σε αφανισμό των χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας που φιλοξενούν βάσεις του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας πρέσβης επισημαίνει ότι του φαίνεται αδιανόητο το ενδεχόμενο ο Ν. Χρουστσόφ να διατάξει την καταστροφή της Ακρόπολης. Η απάντηση είναι: Δεν θα διατάξω βομβαρδισμό της Ακρόπολης, αλλά των γύρω ελαιώνων και των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις.


Η απάντηση του Κων/νου Καραμανλή και του Γεωργίου Παπανδρέου σε αυτήν την πρόθεση ήταν ενδεικτική : Δεν υπάρχουν σχόλια :