ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ Πούτιν: ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μας απειλήσει – Η επιχείρηση προχωρά ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥΕίπε για ξένους μισθοφόρους που συνελήφθησαν στην Ουκρανία, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ!!!

Αποζημιώσεις στις οικογένειες νεκρών στρατιωτών, αλλά και σε τραυματίες στρατιώτες που πήραν μέρος στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υποσχέθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε ομιλία του μπροστά στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας, όπου και ενημέρωσε πως η Ρωσία θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.


Νωρίτερα, ξεκαθάρισε στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανοέλ Μακρόν πως οι δύο ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΙ ΟΡΟΙ της Μόσχας είναι «ουδέτερη Ουκρανία και αποστρατικοποίηση», πράγματα που θα γίνουν είτε με διπλωματία είτε με τα όπλα, όπως είπε.


Στο διάγγελμα κατηγόρησε τις ομάδες των Ουκρανών νεοναζί πως κρύβονται πίσω αμάχους, βάζοντας εκτοξευτήρες πυραύλων και τεθωρακισμένα δίπλα σε νηπιαγωγεία, αλλά και την ουκρανική κυβέρνηση πως εμποδίζει την δίοδο από τους δρόμους ασφαλείας που έχουν φτιάξει οι Ρώσοι. Είπε επίσης πως στην Ουκρανία πολεμούν ξένοι μισθοφόροι ακόμα και από την Μέση Ανατολή.


Όπως τόνισε το πλάνο της «επιχείρησης», όπως την αποκάλεσε, στην Ουκρανία προχωράει βάσει σχεδίου: «Όλοι οι στόχοι που τέθηκαν επιτυγχάνονται με επιτυχία», δήλωσε και προσθέτει πως «κανείς δεν θα μας απειλήσει». Μάλιστα ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε πως οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι είναι «ένας λαός», ωστόσο οι Ουκρανοί «απειλούνται και υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου».


Απόσπασμα από την ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν:


«Υπάρχουν κατάλοιπα από τον Β’ ΠΠ όποιος πολέμησε στο πλευρό του Χίτλερ ήταν απέναντί μας. Είδαμε ξένους μισθοφόρους ακόμα και από την Μέση Ανατολή.


Χρησιμοποιούν ανθρώπους σαν ανθρώπινες ασπίδες. Βάζουν πυροβόλα μέσα σε αστικό ιστό. Η Δύση προσπαθεί να προκαλέσει θύματα μεταξύ των αμάχων. Δεν μπορεί να βάζουν τεθωρακισμένα και εκτοξευτήρες πυραύλων δίπλα από νηπιαγωγείο.


Έχουμε συλλάβει και ξένους μισθοφόρους. Στον σιδηροδρομικό σταθμό του Χάρκοβο, υπήρχαν πάνω από 3.000 ξένοι φοιτητές. Εκατοντάδες είναι αυτοί που προσπαθούν να φύγουν. Τι κάνει η ουκρανική κυβέρνηση; Τους μπλοκάρει και προσπαθεί να τους κατευθύνει προς την Ουκρανία. Εμείς έχουμε ανοίξει ασφαλείς διαδρόμους ώστε ο άμαχος πληθυσμός να φτάσει με ασφάλεια σε ασφαλείς τόπους. Η ουκρανική κυβέρνηση τους εμποδίζει.


Οι νεοναζί της Ουκρανίας καλύπτονται από τον άμαχο πληθυσμό. Και στο Ντονέτσκ και τον Λουγκάνσκ. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που προσπάθησαν να βγάλουν ανθρώπους από κτίρια. Σε άλλες περιπτώσεις που κόσμος προσπαθούσε να ξεφύγει τους χτύπησαν ελεύθεροι σκοπευτές. Μόνο οι ναζί πολεμούσαν έτσι.


Είμαστε περήφανοι για όσους αγωνίζονται για την Ρωσία και για να προστατέψουν και τον ουκρανικό λαό. Είναι πάρα πολλά τα θύματα σ’ αυτή την επίθεση. Κάθε οικογένεια που έχει χάσει στρατιώτη θα λάβει 7.000.000 ρούβλια σαν πρώτη αποζημίωση. Και στη συνέχεια θα λάβει και άλλα χρήματα. Θα λάβουν 5.000.000 για τους τραυματίες.


Επίσης θα καταβληθεί ποσό σε οποιονδήποτε έχει υποστεί έναν τραυματισμό ή αναπηρία θα καταβάλλεται κανονικά και σύνταξη. Αυτό ισχύει για όλες τις δυνάμεις που έχουν εμπλακεί στην Ουκρανία. Κανένας δεν θα μας απειλήσει ούτε με πυρηνικά. Είμαστε ένας περήφανος λαός με περήφανο στρατό. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων, προστατεύοντας οικογένεια και παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :