Πρέσβης ε.τ. Γ.Αϋφαντής: «Έχουμε τεράστια κοιτάσματα φ.α. στην Κρήτη αλλά…» υπάρχουν προδότες ανάμεσά μας!

«Οι Αμερικανοί έλεγαν ότι “Υπάρχουν” και υπήρχαν Έλληνες που έλεγαν το αντίθετο»!

Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής και διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, αποκάλυψε ότι είχαν παρουσιαστεί αποδείξεις και τεκμηριωμένα στοιχεία στην προηγούμενη κυβέρνηση, λίγο πριν χάσει τις εκλογές του 2019 ότι «υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν νοτίως της Κρήτης και στην δυτική Ελλάδα που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον εφοδιασμό της ΕΕ για τα επόμενα 30 χρόνια»!

Μάλιστα δημοσιοποιεί για πρώτη φορά ότι: «Οι Αμερικανοί μας είπαν σε επίσημη αποστολή μας στις ΗΠΑ ότι τα κοιτάσματα υπάρχουν, αλλά εμείς κάποιοι δικοί μας άνθρωποι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν»!

Ο Πρέσβης ε.τ. Γιώργος Αϋφαντής μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο κατήγγειλε την συνολικά την κυβέρνηση για «εγκληματικά λάθη στο θέμα των υδρογονανθράκων» .

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ν.Δένδια ενώπιων του Τούρκου πρέσβη στη Νορβηγία ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε ποτέ έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Αιγαίο», ο Γ.Αϋφαντής δήλωσε:

«Καταρχάς δεν πρόκειται για το Αιγαίο, πρόκειται για το Λιβυκό Πέλαγος, ανάμεσα στην Κρήτη και τη Λιβύη, υπάρχουν πιστοποιημένα τεράστια κοιτάσματα. Έχω δει τους χάρτες.

Υπάρχουν, επίσης, στη δυτική Ελλάδα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία το ελληνικό πολιτικό σύστημα θα πρέπει να καταλάβει ότι μπορούν να εξασφαλίσουν στη χώρα και στρατηγική αυτονομία υπό την έννοια αν είμαστε ο προμηθευτής της Ευρώπης σε φυσικό αέριο θα μας βλέπουν σε άλλο μάτι».

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να ξεκινήσουμε να εξάγουμε φυσικό αέριο είπε: «Η Κύπρος το έκανε σε 6 χρόνια και 10 να πάρει για τα επόμενα 30 χρόνια το φυσικό αέριο θα είναι το αέριο μετάβασης στην πράσινη ενέργεια. Αυτή τη στιγμή η πράσινη ενέργεια με τις ανεμογεννήτριες δεν μπορεί να συσσωρευτεί, δεν έχουμε δεξαμενές, δεν έχουμε μπαταρίες».

Στην ερώτηση «Γιατί μια ελληνική κυβέρνηση να μην θέλει να τα βγάλει φυσικό αέριο» υπονόησε ότι υπάρχουν προδότες στην ελληνική πλευρά που υπονομεύουν τις γεωτρήσεις και την εκμετάλλευσή του!

«Γεγονός είναι ότι το 2013 όταν είχα πάει με τον Α.Τσίπρα στις ΗΠΑ και είχαμε γίνει δεκτοί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχα θέσει το ερώτημα “Εάν οι ΗΠΑ είναι αντίθετες με το να εκμεταλλευτούμε το φυσικό αέριο και τα κοιτάσματα νοτίως της Κρήτης} και τότε κάποιος παρενέβη από την ελληνική (σ.σ.!) αντιπροσωπία και είπε ότι “οι δικοί μας άνθρωποι μας λένε ότι δεν είναι σημαντικά αυτά τα κοιτάσματα”!

Οι Αμερικανοί μας κοίταξαν ειρωνικά και μας είπαν ότι «Υπάρχουν»! Υπάρχουν, προσωπικά έχω δει τους χάρτες, όποιος λέει ότι δεν υπάρχουν λέει ψέματα».

loading...