Χαμός για το διδακτορικό του Πατούλη – Ψεύδη και συκοφαντίες λέει ο ίδιος- Την παραίτηση του ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Δούρου

 Διατριβή στην λογοκλοπή, χαρακτηρίζει δημοσίευμα της «Αυγής της Κυριακής» το διδακτορικό του Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργου Πατούλη,  υποστηρίζοντας πως στο μεγαλύτερο μέρος των 130 σελίδων , που κατέθεσε το 2019, εντοπίζονται αυτολεξεί αποσπάσματα από προγενέστερα διδακτορικά εννέα άλλων επιστημόνων, χωρίς όμως καμία παραπομπή.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προειδοποιεί  «ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της εφημερίδας» προκειμένου να αποκαταστήσει το όνομά του και την επιστημονική του υπόστασης. 

Μίλησε για άθλιο, ψευδές και συκοφαντικό το πρωτοσέλιδο και και το σχετικό δημοσίευμα προχωρώντας παράλληλα επίθεση εναντίον «δήθεν, ειδικού συνεργάτη που το συνοδεύει, με το οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν την διδακτορική διατριβή μου ως, δήθεν, “προϊόν λογοκλοπής», χρησιμοποιώντας επιστημονικά αβάσιμα και “έωλα σοφίσματα”».

  «Ασφαλώς και αντιλαμβάνονται ότι, τα μέρη της διατριβής που καθορίζουν την αξία, τη σημασία και την επιστημονική αξία της διατριβής και πάνω στο οποίο κρίνεται είναι το ειδικό, ερευνητικό μέρος της μελέτης, τα αποτελέσματα και η συζήτηση και αυτά απαιτούνται να είναι πρωτότυπα. Τα μέρη αυτά της συγκεκριμένης διατριβής είναι πρωτότυπα και δεν υπάρχει κανενός είδους επικάλυψη!».

Επιτίθεται στην εφημερίδα αναφέροντας πως «μια ομάδα επώνυμων κι ανώνυμων συντακτών, έχουν μετατρέψει τους τελευταίους μήνες την Αυγή από εφημερίδα, σε “λασποκουβά” μιας αρρωστημένης αριστεράς, που δεν εκφράζει και με κανέναν τρόπο, τη μεγάλη πλειονότητα των υπεύθυνων πολιτών που πρόσκεινται ιδεολογικά στην “Αριστερά του Ήθους και των Αγώνων”, οδηγώντας την, με τον τρόπο αυτό, σε εκδοτικό “θάνατο”».

 «Τη Δικαιοσύνη τη φοβούνται οι ψεύτες και οι συκοφάντες και όχι εκείνοι που ασκούν το λειτούργημά τους, με ευθύνη και συνέπεια» καταλήγει ο κ. Πατούλης.

 ΣΥΡΙΖΑ: Συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας

Την παραίτηση του Γιώργου Πατούλη, ζήτησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Τα πράγματα είναι απλά. Η Αυγή αποκαλύπτει ότι ο κύριος Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή. Πρόκειται για αδίκημα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμφανίζεται ο κύριος Πατούλης ως διδάκτωρ ιατρικής. Η ενοχή σιωπή της ΝΔ και τα παραληρήματα του ίδιου απλά επιβεβαιώνουν ότι η φούσκα της «αριστείας» έχει σκάσει οριστικά, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ που σημειώνει ότι «σε ανάλογα περιστατικά στο εξωτερικό -η λίστα είναι μακρά- οι πρωταγωνιστές σκανδάλων λογοκλοπής και ακαδημαϊκής εξαπάτησης παραιτήθηκαν».

Ρένα Δούρου: Να παραιτηθεί αμέσως

 

«Οι αποκαλύψεις, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η σημερινή Αυγή της Κυριακής σχετικά με την εκτεταμένη και προκλητική λογοκλοπή που αποδείχθηκε (και ουσιαστικά αποδέχθηκε με την “απάντηση” που εξέδωσε) ότι έκανε ο κ. Πατούλης για το διδακτορικό του, εντυπωσιάζουν μεν, αλλά δεν αιφνιδιάζουν όλους και όλες, όσοι γνώρισαν κάπως καλύτερα τον άνθρωπο και τα πεπραγμένα του», αναφέρει σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης «Δύναμη Ζωής».

Στη δήλωσή της η Ρ. Δούρου προσθέτει:

«Η εξαπάτηση της ιατρικής κοινότητας με τον ψεύτικο τίτλο του δεν είναι παρά η άλλη όψη της εξαπάτησης των πολιτών της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, με τις γελοίες απόπειρές του να αποκρύψει (ακόμα και από την δική του παράταξη) την ηχηρή ανικανότητά του πίσω από εκστρατείες προβολής για το δήθεν έργο του, που είναι τόσο “γνήσιο” όσο αληθινή είναι και η “διατριβή” του.

Η παραίτησή του από την θέση του Περιφερειάρχη Αττικής αλλά και από εκείνη του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, δεν είναι μόνο θέμα αξιοπρέπειας. Είναι θέμα κύρους της Περιφέρειας Αττικής. Αφού το κύρος, η πειθώ, η αποτελεσματικότητα και γενικά η παρουσία της οντότητας της Περιφέρειας Αττικής, εντός κι εκτός συνόρων, υπονομεύονται και μόνο από την παραμονή ενός τόσο προκλητικά και αλαζονικά λογοκλόπου στην ηγεσία της».

Η Ρ. Δούρου καταλήγει:

«Η παραίτησή σας κύριε Πατούλη είναι η τελευταία υπηρεσία μπορείτε πλέον να προσφέρετε στην Περιφέρεια, σε όσους και όσες σας ψήφισαν καθώς και στην παράταξή σας παραιτούμενος. Σήμερα. Τώρα.»

https://www.airetos.gr

loading...