ΣΚΑ(Ε)Ι ΚΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου *   

Ένα από τα τέσσερα θέματα της στήλης μου “Κόκκινο Πιπέρι” που δημοσιεύεται έγχρωμο στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα” κάθε Τρίτη, ήταν η πληροφορία που άντλησα από το ειδησεογραφικό πόρταλ Pronews:

«Την ίδια ώρα βέβαια ο Ατζούν Ιλιτζαλί (ο παραγωγός του Survivor) θα αναλάβει το 85% του μη ενημερωτικού προγράμματος του σταθμού, δημιουργώντας ουσιαστικά μονοπώλιο, που δεν αφήνει περιθώριο συνεργασίας με άλλες εταιρείες παραγωγής, καθώς τόσο οι σειρές όσο και τα ριάλιτι και τα σόου θα έχουν αποκλειστικά τη “σφραγίδα” του Ατζούν.»!

Τι είπατε δεν άκουσα;

Εντός της εβδομάδος θα επανέλθω γι΄ αυτό το θέμα και όχι μόνο! Μέχρι τότε, καλή Σαρακοστή να έχουμε!

Όπως σας είχα προδιαθέσει, επανέρχομαι σήμερα!

Σε άρθρο μου λοιπόν στις 21 Απριλίου 2018 έγραφα πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι επιχειρηματικό φιλέτο και αναρωτιόμουν τα παρακάτω:

Tι συμβαίνει λοιπόν, με τον κλειδοκράτορα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός; Αληθεύει μια τρελή θα την χαρακτηρίζαμε πληροφορία – δεν παίρνουμε και όρκο – πως στις 11 Απριλίου άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του κ. Αλαφούζου είχε συνάντηση με άνθρωπο της εν Αθήναις πρεσβείας της Τουρκίας; Σε μια προσπάθεια εξωραϊσμού του σκληρού προφίλ της Τουρκίας στα ελληνικά ΜΜΕ; Επαναλαμβάνουμε μια απίστευτη είδηση που ωστόσο προέρχεται από αξιόπιστη περί άλλων θεμάτων πηγή και γι΄ αυτό την αναφέρουμε με πάσα επιφύλαξη! Πάντως, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ετούτη τη στιγμή που γράφεται το παρόν κείμενο, οι δυο στρατιωτικοί μας “σαπίζουν” αναίτια στις φυλακές του “Μεσονυκτίου” της Αδριανουπόλεως και το χώμα είναι ακόμη νωπό που σκεπάζει τον ήρωα του Αιγαίου μας, Σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο!!

Όταν αποκάλυπτα τουρκικό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ ΠΑΟ…

Σε άλλο άρθρο μου στις 6 Μαΐου 2018 έγραφα μεταξύ άλλων πολύ επίκαιρων εκείνη την εποχή, πως “Ναυάγησε η πώληση του ΠΑΟ στους Τούρκους;

Για την οποία πώληση του Παναθηναϊκού, που πρωτίστως την προσεγγίζουμε πολιτικώς και δευτερευόντως αθλητικώς, σας έχουμε ενημερώσει με συνεχή άρθρα μου! Πρώτοι από όλους σας αποκαλύψαμε το τεράστιο ενδιαφέρον τουρκικών επιχειρηματικών λόμπι, που εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εισχωρούσε ο Ρ. Τ. Ερντογάν στην Πρωτεύουσα της Ελλάδος, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αφού έχει ήδη υπό την “κυριαρχία” του – όπως επίσης σας έχουμε πολλάκις ενημερώσει – μεγάλες περιοχές της Αθήνας και κυρίως το ιστορικό της κέντρο, μεταξύ των οδών Αιόλου, Ερμού, Αθηνάς, Μητροπόλεως κλπ. Όπου έχουν εξαγοράσει διαμερίσματα-πολυκατοικίες, καταστήματα-επιχειρήσεις (ταχυφαγεία, ψητοπωλεία, καφέ μπαρ, εστιατόρια), ξενοδοχεία και ξενοδοχειακά συγκροτήματα κ.α. Τελευταία η δράση τους έχει περάσει και στο Κολονάκι εξαγοράζοντας γνωστό εστιατόριο, που ανήκε σε πολύ γνωστό πρόσωπο στο τηλεοπτικό κοινό των καναλιών.

Μια πώληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στους Τούρκους που προς το παρόν ναυάγησε, αλλά ποτέ μη λες ποτέ, αφού ο μεγαλομέτοχος του ιστορικού Αθηναϊκού Σωματείου φροντίζει καθημερινώς να ευτελίζει το “προϊόν” του, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες και την οργή των οπαδών – φανατικών του ΠΑΟ, οι οποίοι βλέπουν καθημερνώς να χάνει ύψος η αγαπημένη τους Ομάδα! Ευελπιστεί όμως, ο κ. Αλαφούζος, πως ένας υποβιβασμένος Παναθηναϊκός με πολλά και δυσεπίλυτα προβλήματα, θα είναι εύκολο να πωληθεί αφού θα έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα της υπομονής των φιλάθλων του ΠΑΟ και θα πάψουν την όποια αντίσταση στην προοπτική της πώλησης του Παναθηναϊκού στους Τούρκους!

Αποκάλυπτα πως υπάρχει ενδεχόμενη πώληση…

Στις 8 Νοεμβρίου 2021 έγραφα στο άρθρο μου “Πώληση Παναθηναϊκού στα σκαριά;”:

Κατά το παρελθόν πολλές φορές τέθηκε θέμα πώλησης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού! Για τον λόγο αυτό, επειδή η ΠΑΕ ΠΑΟ είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ που ενδιαφέρει και πολιτικά, από τη στιγμή που υποστηρίζεται από χιλιάδες φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα και εκπροσωπεί την Πρωτεύουσα της Ελλάδος Αθήνα, ασχολήθηκα γράφοντας άρθρα που πήγαζαν από πληροφορίες πηγής μου, αλλά και των εκτιμήσεων των δικών μου από την τρέχουσα επικαιρότητα!

Ένα από αυτά τα άρθρα μου στις 8 Ιουνίου 2018 με τίτλο: “Οι μπροστινοί και οι πισινοί της αγοράς του Παναθηναϊκού”, έγραφα συγκεκριμένα:

«Θεωρούμε ότι είμαστε οι πρώτοι, που χωρίς προκαταλήψεις και χωρίς να εξυπηρετούμε επιχειρηματικά συμφέροντα, σας αποκαλύπταμε την πρόθεση του Γιάννη Αλαφούζου να πουλήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε Τούρκους επιχειρηματίες! Προσεγγίζοντας αυτήν την πώληση πρωτίστως πολιτικά και όχι αθλητικά! Από τη στιγμή, που είχαμε την υψηλή πληροφόρηση περί του τουρκικού σχεδίου, δηλαδή της αλώσεως της Αθήνας, που εκφράστηκε μέσω αγοράς αθηναϊκών επιχειρήσεων, διαμερισμάτων κι ακόμη ολόκληρων πολυκατοικιών!

Που το οικονομικό-αθλητικό κατάντημα της ΠΑΕ ΠΑΟ έδινε στους Τούρκους μια χρυσή επενδυτική ευκαιρία, αλλά και την ευκαιρία “άλωσης” μέσω της Ομάδας των πολυπληθών φίλων της σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο!

Όμως αυτή η αγορά έπρεπε να περάσει σιωπηρώς προκειμένου να μην αντιδράσουν οι ένθερμοι οπαδοί του τριφυλλιού, παρ΄ ότι ο επίδοξος αγοραστής (σ.σ. ο μπροστινός) Τούρκος παραγωγός του Survivor Ατζούν Ιλιτζαλί, που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό SKAI συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, είχε ήδη διεισδύσει στην “άφρονα” ελληνική κοινωνία και είχε κερδίσει τη συμπάθεια μεγάλου μέρους του τηλεοπτικού κοινού!

Αφού, οι Τούρκοι γνωρίζουν άριστα από προπαγάνδα και πόσο μάλλον, ο επικοινωνιολόγος του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν (σ.σ. κατά δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά)…

…Αυτό λοιπόν το ενδιαφέρον του κ. Αντζούν Ιλιτζαλί, συνεργάτη του κ. Γιάννη Αλαφούζου στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ και έχοντας ως ατού την αποδεδειγμένη οργή των φιλάθλων του Παναθηναϊκού για πώληση της ομάδας, μήπως ξυπνήσει ένα νέο ενδιαφέρον πώλησης της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Τούρκο επιχειρηματία;

Και θα μου πείτε, σε ελεύθερη αγορά βρισκόμαστε!

Θα σας απαντήσω, οκ! Αλλά κατά πόσο θα άντεχαν οι φίλαθλοι αυτού του ιστορικού Αθηναϊκού ποδοσφαιρικού Σωματείου, όταν θα παρακολουθούν αγώνες της ομάδας τους να αντικρύζουν την τουρκική σημαία; Όπως και όσοι Έλληνες πολίτες ανεβαίνουν, ή κατεβαίνουν την λεωφόρο Αλεξάνδρας;

Απλά ερωτήματα θέτω, που πιστεύω τα ίδια θέτουν και όλοι οι αγνοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού!

Αφού ο κ. Αντζούν Ιλιτζαλί διαπραγματευόμενος την αγορά της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας HULL CITY έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ (την οποία τελικά αγόρασε), είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη News Global:

«Θέλω να κυματίσω τη σημαία της Τουρκίας στην Αγγλία με την επιτυχία της Χαλ Σίτυ. Ελπίζω ότι το κλαμπ θα φτάσει να αποτελείται στο μέλλον από Τούρκους ανθρώπους, από τον προπονητή ως τους ποδοσφαιριστές.
Στόχος μου είναι να δημιουργήσω μια ομάδα που θα ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Αν ο Θεός το θέλει, θα πραγματοποιήσω το όνειρό μου»!

Βίοι παράλληλοι Τούρκων επιχειρηματιών εκφραστών του τουρκικού ονείρου ανασύστασης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας…

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμιας ποδοσφαιρικής εμβέλειας αγγλική ομάδα Τσέλσι, όπου φημολογείται πως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και αφού το κλίμα έχει πολύ βαρύνει για τον ιδιοκτήτη της Ρώσο ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς, υπάρχει πρόθεση εκ μέρους του να πουλήσει το μετοχικό πακέτο της ιδιοκτησίας του Λονδρέζικου συλλόγου!

Εδώ λοιπόν η είδηση είναι, πως από τους πρώτους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των “μπλε” του Λονδίνου

(έναντι κάποιων δις ευρώ), ήταν ο δισεκατομμυριούχος Τούρκος Μουχσίν Μπαριάκ, όπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα “Yeni Safak”!

Ο οποίος Τούρκος επιχειρηματίας, Musin Bajrak και πρόεδρος του Ομίλου AG Holding, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η αγορά της Τσέλσι δήλωσε:

«Διαπραγματευόμαστε την αγορά της Τσέλσι και προς το παρόν οι συζητήσεις πάνε καλά. Η τουρκική σημαία θα κυματίσει σύντομα στο Stamford Bridge (σ.σ. έδρα της ομάδας του Λονδίνου) και θα είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη την Τουρκία. Είμαστε σε επαφή με τον Αμπράμοβιτς και είμαστε πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας»!

Βλέπετε φίλες και φίλοι κοινά σημεία μεταξύ των Μουχσίν Μπαριάκ και

Αντζούν Ιλιτζαλί; Έχει κάποια σχέση οι αγορά Αγγλικών συλλόγων από Τούρκους μεγαλοεπιχειρηματίες; Βγάζει ή όχι έναν άκρατο εθνικισμό η επιθυμία και των δυο τους, ώστε να δουν να κυματίζει στα αγγλικά γήπεδα της Τσέλσι και της Χαλ η τουρκική σημαία;

Είναι λοιπόν παράλογο, παράδοξο, για τον κ. Αντζούν Ιλιτζαλί να αγοράσει την ΠΑΕ ΠΑΟ όταν αγοράζει και τον ΣΚΑΙ;

Δυστυχώς ο Ρ. Τ. Ερντογάν δουλεύει αθόρυβα εξισλαμίζοντας την Ελλάδα και οι δικοί μας κυβερνώντας κοιμούνται βαθιά και μας ζητούν να μην τους ταράζουμε τον ύπνο τους!

Αλαφούζο πούλα…

“Σύμμαχοι” πιστεύουμε, χωρίς την θέλησή τους, αυτής της πώλησης της ΠΑΕ ΠΑΟ, οι αγνοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού οι οποίοι συνεχώς αξιώνουν από τον Γιάννη Αλαφούζο:

«Η καταστροφή του ΠΑΟ φέρει την υπογραφή σου, Αλαφούζο πούλα και εξαφανίσου»!

loading...