Πούτιν: «Οι κυρώσεις των δυτικών χωρών κατά της Ρωσίας ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου»!

«Εάν συμβεί αυτό, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη» – Επίσημο: Η Ρωσία σε εμπόλεμη κατάσταση με ΗΠΑ-ΕΕ και Καναδά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε δηλώσεις στην ρωσική τηλεόραση λέγοντας ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα για την επιχείρηση  στην Ουκρανία ισοδυναμούν ουσιαστικά με κήρυξη πολέμου, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα πρέπει να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους στα ανατολικά της Ουκρανίας καθώς και τα δικά της συμφέροντα.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι στόχος της Ρωσίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι οι «νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους» στην Ουκρανία.

«Όλα οδεύουν βάσει σχεδίου στην Ουκρανία και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”», πρόσθεσε μεταξύ άλλων και σημείωσε ότι «εμείς δεν κάνουμε ήρωες αυτούς που συνεργάζονται με τους ναζί».

Σύμφωνα με τον Πούτιν «οι ναζί έχουν συγκεντρώσει 6.000 αμάχους στο σταθμό του Χάρκοβο» και «οι δυτικοί κάνουν το άσπρο-μαύρο». Μάλιστα, σύμφωνα με τους nytimes.com, δήλωσε ότι «η τρέχουσα ηγεσία πρέπει να καταλάβει ότι εάν συνεχίσει να κάνει ό,τι κάνει, ρισκάρει το μέλλον της κρατικής υπόστασης της Ουκρανίας. Εάν συμβεί αυτό, εκείνοι θα έχουν την ευθύνη».

loading...